Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi a jobb a gyereknek ilyen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a jobb a gyereknek ilyen esetben?

Figyelt kérdés

Hatalmas szerelem volt. Bő 8 éve vagyunk együtt,ebből 4 éve házasok. De az esküvő után kezdett megromlani a kapcsolatunk. A férjem lelkileg labilis (depresszió, pánikbetegség, migrénes fejfájások) és nem kezelteti magát. (Nem beszél magyarul, itt nem engedhetjük meg magunknak a pszichoterápiát, az antidepresszánsra rosszul reagál a szervezete.)Aztán teherbe estem, most van egy másfél éves babánk. A férjem borzasztóan viselkedett a terhesség alatt is, a baba első 4 hónapja alatt is. Nem is szólt hozzánk. Mostanra imádja a lányát, bár kevés időt tölt vele. A kettőnk kapcsolata viszont borzasztó. Nem veszekeszünk, csak....hallgatásba süppedve élünk mint két idegen.

Én nem akarom a lányomat az apjától elszakítani, mert én is apa nélkül nőttem fel, és minden vágyam az volt, hogy igazi családom legyen....de jó ez a gyereknek? Hogy apuka napi 5 percet fogalkozik vele, bár sokat van itthon, anyuka sírdogál meg szomorkodik, a szülők nem beszélnek....Mi a jobb, apa nélkül felnőni, vagy így?

34/n

2011. márc. 28. 13:28
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha boldogtalan vagy, azt a gyerek is meg fogja érezni, és az nem lesz jó. Akkor inkább apa nélkül egy boldog anyával. és lehet, hogy találsz mást, aki átveszi az apa szerepet...
2011. márc. 28. 13:36
 2/8 anonim ***** válasza:

Apa nélkül. ILYEN apa nélkül, és ez most független attól, hogy nem az ő hibája.

Sajnos a kezelésnek a gyerekvállalást kellett volna megelőzni, így most elég nehéz lesz, hiszen terápia nélkül nemigen van jó megoldás.

Nem próbáltok valamilyen ingyenes családsegítő szervezetet felkeresni?

2011. márc. 28. 13:39
 3/8 anonim ***** válasza:

ahogy nő a kicsi, nőnek az ötperces foglalkozások is.. amikor már lehet vele beszélni, többet szoktak az apák foglakozni.. ne váljatok..

: (( "imádja a lányát" - próbáld megtalálni vele, ha nem is beszéltek, mi mégis a jó? hallgatva is lehet együtt lenni.

"anyuka sírdogál meg szomorkodik"- ez baj.

-annyira szép, érdekes ahogy fejlődik a kicsi!! ahogy beszélni tanul! ahogy bontakozik az értelme! figyelj rá, írj naplót, mesélj ezekről az apának, amiről lemaradt, mert ő nem figyelt, vagy nem volt jelen. A legszebb idő a nő életében, mikor kicsik a gyerekek- bár a legnehezebb is. Ha tudatosítod, hogy soha vissza nem térő szépség van van melletted, veled "rátok bízta magát" - segíthet.

2011. márc. 28. 13:42
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Milyen nyelven beszél a párod?

Nem csak őt lehet kezelni. Ha te kérnél szakértő segítséget, az áthatna rá is, a párkapcsolatok ugyanis így működnek.

Milyen más megoldásokat próbáltatok az antidepresszánson kívül? Mozgásos terápiák?

Szerintem nem a legjobb a kérdés, a megközelítés. Arra utal, hogy kezd benned beszűkülni a megoldás keresése. Mert a legjobb persze apával ÉS anyával felnőni. Az én kérdésem itt az, Te miért akarod feladni? Hogyan jutottál idáig? Mindent megtettél már, amit lehet, vagy csak te is olyan állapotba kerültél, hogy nem megy tovább? Utóbbi esetben megint segíthet, ha előbb te leszel jobban. Nem kell holt teherként cipelned egy rossz házasságot. Ez igaz. A többi kérdés.

2011. márc. 28. 13:48
 5/8 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat, mind nagyon hasznos. Már közel négy éve küzdünk a férjem depressziójával és engem nagyon megvisel az állandó mankó szerepe. Amíg nem volt gyerek nem is volt baj, de most ez így nekem sok. Ő egyáltalán nem segít a baba körül, anyagilag a béka feneke alatt vagyunk.

Fél éve halt meg az anyukám, akit nagyon szerettem, a férjem akkor is csak a saját bajával foglalkozott, és nehezményezte hogy vele én már nem is foglalkozom.

Annyira fáradt vagyok és szomorú, pedig imádom a kislányomat, és tudom hogy ez az időszak soha nem fog visszajönni. (már csak azért sem, mert a férjemmel több gyereket nem vállalnék. Ő is csak "besikeredett", bár áldom Istent amiért így lett, mert nagyon szeretjük.)

Azért gondolkodom a váláson, mert már számtalanszor "megbeszéltük" az újrakezdést, de a férjem nem igazán akar semmit újra kezdeni. Ma bejelentkeztem egy pszichológushoz, meglátjuk mi lesz.

2011. márc. 28. 20:42
 6/8 A kérdező kommentje:

Utolsó: angolul beszél, de hiába van nyelvvizsgája angolból minden pszichiháternek, nagyon kevesen vállalnak terápiát, mert ehhez tényleg anyanyelvű nyelvismeret szükséges az orvos részéről. Az a kevés meg sokat kér érte.

Az az igazság, hogy ő nem is akar meggyógyulni. Egy gyógyszert még bevenne, de igazából nem tesz semmit önmagáért, mintha a betegség jó ok lenne arra, hogy kihúzza magát minden felelősség alól.

2011. márc. 28. 20:46
 7/8 anonim ***** válasza:

"Az az igazság, hogy ő nem is akar meggyógyulni. Egy gyógyszert még bevenne, de igazából nem tesz semmit önmagáért, mintha a betegség jó ok lenne arra, hogy kihúzza magát minden felelősség alól." - ezt nagyon jól látod. Sok ember van ezzel így. Ebből a sok esetből azonban soknak van valami oka is, ami rejtve marad előlünk. Vagyis van valahol egy "MIÉRT?". Egy lelki miért, nem pedig egy praktikus. Ettől még lehet nagyon is konkrét. ("Mert nem lehet jobb életem az anyáménál, azzal elárulom őt!" vagy "Mert magamra vettem a nagyapám sorsát, így segítek rajta!") A legtöbb ilyen ok téveszme. Szeretetből eredő téveszme. Nem szenvedhetünk más helyett, annak csak annyi lesz az eredménye, hogy kettőnknek lesz rossz. Más sorsát sem vehetjük át, mert az övé, mi csak utánozni fogjuk, ez megint felesleges szenvedéshez vezet. Leírva mindez egyszerű, a legtöbben tudatosan be is látjuk. A lelkünk mélyén azonban tovább él a téves meggyőződés, és amikor oda kerül a sor, a szerint cselekszünk.

A lélekkel beszélni nehéz. Tulajdonképpen nagyjából lehetetlen. Amikor azt mondjuk, valakinek a lelkére beszélünk, akkor a bűntudatára, a neveltetésére, valójában az egojára akarunk hatni, nem pedig a valódi lelkére, a tudattalanjára. (Akár hiszel benne, hogy a lélek halhatatlan, akár nem, annyi biztos, hogy van bennünk egy olyan rész, ami nem tart túl sok közvetlen kapcsolatot a külvilággal, nem vesz részt a napi, tudatos döntésekben, mégis meghatározó az egész viselkedésünk szempontjából. Az egyszerűség kedvéért hívom ezt léleknek. A lélek hatalma azért is nagyon nagy, mert megbetegítheti a testet.)

Hogyan lehet akkor kommunikálni a lélekkel? Meg lehet mutatni neki a valóságot. Azt, hogy mi a tévedés a legbelső hitében? Nyilván nem érdemes neki bármit mutatni, irányítani sem lehet ez által, mert hiába mutatsz neki olyat, amit te szeretnél valóságnak, azt nem fogadja majd el kritika nélkül. Ha valamit elfogad, akkor viszont beindul egy igen lassú változás. Én személy szerint csoportterápiákat javasolok erre a célra. Nem beszélgetőseket, hanem cselekvőseket. (Pont azért, mert a lélek nem beszélget. És ekkor a nyelvi akadályok sem akkorák, mint a beszélgetős-analitikus módszereknél.) Pszichodráma, Hellinger-féle családfelállítás. Nézz utána ezeknek! És ne feledd, te is kérhetsz segítséget! Mert ha te erősebb vagy, jobban vagy, akkor attól neki is jobb. Amíg egy pár vagytok, mindenképpen.

2011. márc. 29. 08:46
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, teljesen egyetértek. Hellinger családállításon voltam is már segítőként, de amikor a férjemnek meséltem róla, hülyeségnek tartotta. Egy könyvet sem hajlandó elolvasni ami párterápiáról szól, pedig könyvekből is rengeteget lehet tanulni.
2011. márc. 29. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!