Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hol lenne jobb a gyereknek?
Te hogy döntenel?
Három éves kislánynak válnak a szülei. Apuka külföldi es a válás után vissza megy az országába (Ausztrália ), anyuka marad itt egyedül segítség nélkül, minimálbérrel es havi 200 dollár gyerektartassal.
Apuka családja jómódú es az unoka semmiben nem szenvedne hiányt, apjával élne akivel imádják egymást, anya amikor csak tudja meglátogattna (évente 1-2 alkalom).
Vagy maradna anyjával albérletben, aki a legszükségesebbeken kívül nemigen tudna neki megadni mást.
Ennyiből nagyon nehéz ám eldönteni így kívülállóként! Gondolom, te az apukának szorítasz, ezért hoztad fel azt, amiben ő van előnyben: az anyagiakat. Az csak egy dolog, bár tényleg fontos az élethez. De akkor sem lehet ennyiből megmondani, hol lenne jobb a gyereknek.
Ha most én utaznék vissza a múltba, az én szüleim válnának és én lennék ilyen helyzetben és dönthetnék a gyerekkori énem sorsáról, én ezer százalékban anyukám mellett döntenék anyagi jólét ide, vagy oda. Más meg talán pont az apukáját választaná ilyen helyzetben.
Nem mindig mérvadó a gazdagság. Nem tudom, hol lenne jobb a gyereknek, majd a bíróság eldönti.
Ha szeretem a gyerekemet, akkor elengedném az apjával. Nem hagynám, hogy nyomorogjon. Magyarországon különben sincs esélye normális életre a gyereknek. Sőt, az anya is bármikor elveszítheti az állását. Akkor miből tartja el a kislányt? Semmivel nincs nagyobb szüksége az anyára, mint az apára. Azt is megbeszélhetik, hogy egyszer az anya megy látogatni, máskor az apa hozza a gyereket.
Ismerek egy családot, ahol a váláskor 4 éves kislány Kanadában él az apukájával. A gyermekelhelyezéskor az apa vállalta, hogy gondoskodik arról, hogy a kislány évente kétszer egy-egy hónapot az anyukájánál lehessen. Minden esetben megfogad egy légi-utaskísérőt, aki az apától átveszi a kislányt és Pesten átadja az anyukának.
Ezt a Bíróság is elfogadta és 3 éve jól működik. Az anya nem volt önző, hanem a józan eszére hallgatott a gyereke érdekében.
Egyik pillanatról a másikra is megváltozhat az anyuka anyagi helyzete, nem feltétlenül fog az a kislány egyik napról a másikra élni. De a kérdés egyoldalú, nem hinném hogy tényleg ennyire szerény körülmények lennének biztosítva a kislánynak.
Még mindig azt mondom hogy nem szakítanék el egy ilyen pici lányt az anyukájától.
Nem hiszed?
Elég sokan élnek ilyen szerény körülmények között.
Nem gondolom, hogy apanal lenne jobb helye (vagyis nem tudom),
de lássuk be szeretetből nem lehet beiskolázni vagy gyógyszert venni.
Én amúgy a külföld, több lehetőség, nyelvtanulás párti vagyok, de mivel lány és kicsi is, mindenképp az anyukával kéne maradnia. Apukát csak nem számoltatják el a családban minden dollárral, hátha tud titokban többet áldozni (ha már a családja ekkora tetű).
Egy tizenéves fiú esetében egyértelmű lenne, hogy az apával menjen, de nekem is lányaim vannak, szeretik az apjukat, de az anya az pótolhatatlan és nagyon fontos.
"Ha a gyerek itt marad ennyi a maximum amit fizetnek, úgy gondoljak hogy itt ez egy gyerekre normális tartás díj . Anya meg teremtse meg a többit, nem akarnak meg asszony tartást is fizetni. "
A férj nem képes a gyerekéről gondoskodni? Ő nem dolgozik, vagy mi? Nem azt kérdeztem, az anyósék mit gondolnak!
Nem vetted kérdező a lényeget: Az anyuka kaphat jobb állást, örökölhet, nyerhet a lottón és még számos módon kerülhet jobb anyagi helyzetbe.
Miért vagy ennyire az anyuka ellen?
"de lássuk be szeretetből nem lehet beiskolázni vagy gyógyszert venni."
Teljesen egyetértek ezzel, de akkor is azt mondom, hogy így kívülállóként még így is nehéz megmondani. Ezért is írtam a saját példámat, hogy én így visszamenőleg is, felnőtt fejjel, anyukámra bíznám magam akkor is, ha apukám valami gazdag idegen országba költözött volna.
Mondom ezt úgy, hogy nincs rossz apukám, szeret és én is szeretem. De anyukám más. Mindenképp őt választanám.
Ez nem azt jelenti, hogy azt mondom, márpedig a kérdésben szereplő gyereknek biztos az anyukája mellett lenne a jobb, csak példaként hoztam fel arra, hogy első látásra, hallásra az apuka a "nyerő", de hogy igazából mi a helyes megoldás, azért ehhez ez a pár mondat kevés.
21-es voltam.
De nem vagyok az anyuka ellen, mégha úgy is tűnik.
Egy kislánynak kell az anyja is, de megis mennyi az esélye hogy nyer a lottón?:)
(Anyuka a kérdező. "Mindkéttonket egyformán szeret, talán most picit apasabb (este ha rosszat álmodik apát kéri, régen hozzam bújt)")
Hát nagyon rossz helyzetbe vagy. Szerintem egyik lehetőség sem lesz a legjobb neked, mert ha elengeded, akkor bánni fogod magad miatt, ha meg marad, akkor meg a gyerek miatt lesznek kételyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!