Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férjemmel elválunk mennyi gyerektartás "jár"?
3 pici gyerek, legnagyobb 4 éves, legkisebb fél éves.
Férj meggyűlölt, házisárkány lettem szerinte, elhidegeltünk, folyamatosan sérteget, szoptatós koca és társai....
Munkaszerződése nincs, ő az üzletvezető egy egyetemi pub-ban, pultos is. Bevallása szerint a barátjával, aki a főnöke havi 180.000ft-ban + jatt állapodtak meg. Jatt átlagban napi 3-5 e ft között van. 5-6 napot dolgozik hetente.
Béreljük a lakást (60 e ft+rezsi, Bp), innen költözik el most 1-vel.
Ti mennyi gyerektartást kérnétek?
tehát van egy fél éves, van egy két éves és egy négy éves. Az előbb ikreket írtál. Most akkor mi van?
Próbálj kisebb és olcsóbb lakást keresni, aztán remélem sikerül elintézned mindent, ha tényleg igaz ez az egész.
Nem azért mert a férjed besokkalt hanem mert fel kell nevelni a gyerekeket. Más is csinálja, akár szükségből, akár saját döntésből. Konkrétan ismerek olyat aki visszament dolgozni egy milliós állásba önként 8 hónapos gyerek mellől pedig a férje is annyit keresett. Mégis jó anya, a gyerek is okos, kis vagány kispasi.Nem lesz emiatt elrontva az élete!
Mi nem tudhatjuk hova költözik. Ha egyedül akkor havi 100 neki is a lakhatás. Ha ketten 50. Neki is enni kell, utazni kell, tisztálkodni stb. Nem olyan magas azért az ő bevétele sem, hogy 100-150et kihajítson. A 90et megkérdezheted, vagy akkor legyen 80an. Neki csak 5tel több szerintem belemegy. A 10 ezer különbségbe meg te sem halsz éhen.
Amit még nem írtam, de igen is sejtem, hogy miért pont most dobbant.
Felszámolták a céget, ahol dolgoztam, most írt a felszámoló, hogy átadja a papírjaimat a Bérgarancia Alapnak.
Mondtam a gyerekeim apjának, hogy dejó, legalább tudok venni egy autót, megkönnyítvén ezzel az életemet. Tajtékzik azóta, ellene van. Pedig már órákat is veszek, hogy a jogsis tudásomat fissítsem. Ki van akadva, hogy "éééééés ő mit kap a pénzből?" mondom, autót veszünk, mást nem.
Hirtelen már költözik is.....hm....tényleg egy mocskos szemét.
és nőügyei folyamatosan vannak. bíztam benne, hogyha gyerekei lesznek felhagy ezzel. hát nem.
tényleg magamat okolhatom.....
Feltétlenül szükség van arra az autóra? Azt a pénzt nem tudod megspórolni a rosszabb időkre....(mert most egyelőre nem vár rátok szép jövő 1-2 évig)!
Az az igazság, hogy a gyerektartás azért fizeti a különélő szülő, hogy hozzájáruljon a gyermekei költségeihez. A különélő szülő főként pénzben, az együttélő szülő (jelen helyzetben valószínűleg Te leszel ez) természetben köteles eltartani a gyerekeket. A lakásról és a rezsiről sajnos neked kell godoskodni. Az apa pénzben támogatja a gyerekek költségeit pl ovi, pelenka stb...
Szerintem össze kellene tenned a két kezed, hogy felajánlott az apuka 75 ezer forintot!!! De ezt se vedd biztosítéknak, mert majd a gyakorlatban, amikor ténylegesen oda kell adnia a pénzt nekedd, majd akkor válik el, hogy képes e ezt tartani. Ha bíróságra viszed az ügyet csak rosszabbul járhatsz. Azért nem mindegy, hogy 75 vagy csak 30 ezer a "plusz" pénz, ami mellesleg nem neked jár, hanem a gyerekek pénze. Te mint nevelő szülő jogot kapsz arra, hogy a gyerekek szükségleteinek egy részét fedezd ezzel az összeggel. Elemlt családi pótlékkal a 75+50 ezer összesen 125 ezer ft. Emelett neked is kell jövedelemmel rendelkezned, a Te gyerekeid is neked is felelősséget kell vállalni.
Esetleg keress kisebb és olcsóbb albérletet, vagy ha anyukád is pesten él akkor keressetek közös albérletet, mert úgy megoszlik a költség. Autóra nem tudom hogy mennyire van szükséged, de az autónak sok plusz költsége van, kötelező biztosítás, ha biztonságban akarod tudni a gyerekeid a hátad mögött akkor téli nyári gumi, kötelező szervíz, és akkor még enm írtam le a 450 forintos üzemanyagárakat! Fontold meg a döntéseidet, hosz ezek a plusz költségek borzasztó teherrel vannak a családi kasszádra, ami jelenleg nem túl rózsás. Itt mindenki csak reális gondolkodásra ösztönözne és nem akar leszólni, hisz itt a gyk-n keresgélj a gyerektartással kapcsolatos kérdések között, sokan örülnek, ha 3 gyerekre kapnak 30 ezer forintot. Sajnos neked kell erősnek lenned és össze kell szedned magad. Okos nő vagy, jó szakmával, akkor ne ezeken a részleteken akadj fenn. Igen, be kell adni a kicsit is 1 éves korába bölcsöbe és tenni kell azért, hogy jobban menjen a szekeretek. El kell fogadnod azt hogy az exedre vagy számíthatsz vagy nem, ergó csak te vagy az aki 100%-ot kell hogy teljesíts.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!