Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Okot ad válásra szerintetek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Okot ad válásra szerintetek ha a férj nem köszönti fel a születésnapján, névnapján, nők napján stb. a feleségét és nem azért mert elfelejti?

Figyelt kérdés
3 gyerekünk van, anyagilag is össze vagyunk fonódva nyilván tehát nem lenne egyszerű kilépni, illetve szeretem a férjemet minden hülyesége ellenére, de meddig lehet ilyesmit eltűrni? 30 éves lettem, és nem elfelejtette a születésnapomat, hanem szándékosan nem köszöntött fel. Ez nem az első eset volt, de úgy gondoltam ilyen nevezetes dátumnál csak nem meri megtenni hogy nem köszönt meg. Nem tárgyra vágytam (bár egy virág belefért volna) csak erre a 2 szóra hogy boldog születésnapot. Magyarázatot azóta se kaptam a dologra. Kérdeztem, próbáltam vele beszélni, semmi reakció. Egyébként nincs nője (ez biztos) még mielőtt ez lenne a válasz, dolgozik rendesen, néha kicsit meggondolatlan pénzügyek terén, én vagyok a realistább de ennyi. Szeretem, imádom, szerelmes vagyok bele a mai napig (10 éve vagyunk együtt) szereti a gyerekeket is. De nem tudok felülemelkedni ezen hogy ennyivel nem tisztelt meg. Elmondtam neki már 100szor hogy nekem ezek a dolgok fontosak, (dehát kinek nem esik jól ha megköszöntik???). Amikor az ő 30.szülinapja volt én ajándékkal, tortával meglepetéssel készültem.
2012. nov. 11. 16:46
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/71 A kérdező kommentje:
Igen tudom értem is amit mondasz, a horrort csak példaként hoztam hirtelen az jutott eszembe de gondolom érthető volt belőle hogy azt akartam kifejezni hogy VANNAK egy kapcsolatban olyan dolgok amiket magunktól nem tennénk, mert nem szeretjük, nem kedveljük, nem tartozik az érdeklődésünk körébe de megtesszük, megpróbáljuk mert a másik SZERETNé.
2012. nov. 12. 12:17
 62/71 anonim ***** válasza:
Igen, értem én is, amit mondasz, de ezt a férjed mondta, hogy szeretné, ha néznél vele horrort, vagy Te gondolod így, hogy neki ezzel örömet okozol?
2012. nov. 12. 12:31
 63/71 A kérdező kommentje:
Horrornál maradva igen, ő kéri:DD Mert velem akar filmet nézni, de ő azt szereti, én meg nem. Na és akkor mi van, nekem nem esik nehezemre, mivel tudom hogy szeretné. De mondom, ez csak egy példa:)
2012. nov. 12. 12:34
 64/71 anonim ***** válasza:
50%

na... 55-ös válaszoló vagyok...

Átfutottam a válaszokat.

Rögtön magyarázom az előző válaszom könnyedségének az okát.

26 éves nő vagyok a párommal 3 éve vagyunk együtt.

2 éve élünk együtt és neveljük az ő két gyermekét.

Ő szintén képtelen volt kimondani ezeket a dolgokat amik így kezdődnek: Boldog ...............

Névnap, karácsony, szülinap, valentin nap és még sorolhatnám.

Egyszerűen azért mert lelkileg sérült volt nem tudott megnyílni felém.

Nagyon sokáig tartott még megnyílt előttem és azt tudta mondani szeretlek vagy boldog ezt vagy azt...

Hiába könyörögtem neki az első karácsonyunkon hogy legalább ezt nyögje ki!

És ennek ellenére nem akartam elhagyni!!!!!!!!!!

Pedig mi nem is a közös gyermekeinket neveljük együtt...

Meg lehet keresni a megoldást ha veszed a fáradtságot és türelmes vagy...

Nálunk ez a "probléma" már megszűnt.

Gondolkodj el azon hogy nem tettél-e valamit amiért a párod lelkén lévő kiskaput becsukta előtted. Vagy a másik lehetőség, hogy soha nem is volt nyitva és valahol fiatalabb korában történt vele valami ami miatt ilyenné vált. Abban biztos lehetsz, hogy nem szimplán bunkó!

Írtad azt is hogy nem egy beszédes fajta. Ez sem véletlen.

Én még mindig azt mondom, hogy ezt a dolgot csúnyán eltúlzod!!!!!!!

Nem hinném, hogy ezért válnotok kellene...

Sőt... Ha ezért elvász akkor egy nagyon önző anya vagy! Már bocs, de így van!

Ha meg akarod oldani a dolgaitokat így láss neki:

Írj egy levelet a kedvesednek, hogy ez bánt téged, és miért jó neki így.

Kérd hogy írjon vissza.

Tudom gyerekesnek hangzik, de a nem túl beszédes férfiaknál általában be szokott jönni.

Nekem volt, hogy a párom mellettem feküdt az ágyon és úgy írt nekem levelet. Még el is takarta hogy ne lássam pedig pár perc múlva odaadta, hogy olvassam el... :)

Szerintem válás előtt egy próbát megér ha valóban szeretitek egymást.

2012. nov. 12. 13:23
 65/71 anonim ***** válasza:

Azért kérdeztem, mert akkor pont erre a példára hivatkozva tudsz vele elbeszélgetni arról, hogy miért lenne fontos az, hogy olyan dolgokat is megtegyen, ami neki nem annyira fontos, vagy nem annyira szereti.

Te úgy fejezed ki a szeretetedet felé, hogy olyan dolgokat is megteszel, amit Te csak azért élvezel, mert NEKI akarsz örömet okozni úgy, ahogy azt ő szereti. Részedről így jogos igény, hogy Ő meg úgy szeressen, úgy Tegyen a kedvedre, ahogy az Neked jó:)

És a végén mindketten rájöttök, hogy ebből lehet a legtöbbet profitálni, mert aki szeretve érzi magát, annak boldogsága mindenkinek jó:)

2012. nov. 12. 13:25
 66/71 A kérdező kommentje:

Pont ezt tettem kedves 55 ös:) Írtam neki levelet. Tegnap elolvasta. Válasz: semmi.

Igen gondolom sérült lehet valami ha ennyire nem képes kimondani.

2012. nov. 12. 13:26
 67/71 anonim ***** válasza:

ja és még annyit tennék hozzá, hogy ha ezen a gondon kívül minden rendben van akkor ez nem állja meg a helyét:

"A gyerekeim életét nem, de magam részéről utálom az olyan sztorikat ahol a nő boldogtalan, x évik tűr meg nyel csak a gyerekekre hivatkozva..."

Tudom, hogy ez a nem megköszöntés frusztráló, de ennyire nem!!!!

2012. nov. 12. 13:26
 68/71 anonim ***** válasza:
52%

Kérdező neked van munkád?? Ha van akkor mit dolgozol?

Elárulnád mikor van a születésnapod és a névnapod??

Utána majd írok, hogy miért kérdeztem ezeket.

55-ös

2012. nov. 12. 13:37
 69/71 anonim ***** válasza:
52%

55-ös vagyok.

Kérdező várnám a válaszod...

2012. nov. 13. 14:30
 70/71 anonim ***** válasza:
54%
Olvastam a kérdésed, és a válaszokat, a szüleimnél gyakorlatilag ugyanez volt, apa jehova tanúja vallásban nőtt fel, soha nem tartottak meg semmilyen ünnepet, és 3 éves járás, és utána még kb 5-6 éves házasság után köszöntötte csak fel anyukámat, addig nem, nem volt hajlandó venni ajándékot se karácsonyra, se szülinapra, anya mesélte, hogy minden ünnep sírva telt. Most már 20 éves házasok, és apa is "meg lett nevelve", hogy ez nem nagy dolog, de mégis örömet lehet vele szerezni a másiknak, ha kimondja, és vesz mellé még egy kis apróságot, pl csokit. Lehet hogy ilyesmi állhat a háttérben, az elveinél tart a férjed, csak azért se akar felköszönteni. Kicsit gyerekes ez a hozzáállása, én a helyedben kipróbálnám azt, hogy ha ő kér valamit tőled, ami számára fontos, pl főzd neki a kedvenc kajáját, vagy nézz meg vele egy meccset, illetve ha szülinapja van, akkor én csak azért is adnék ajándékot, olyan köszöntéssel, hogy "Boldog születésnapot szeretlek, felköszöntelek, mert szeretlek, és tudom, hogy ezzel örömet szerezhetek neked is", és ebből megérti, hogy ő volt a gyerekes. Remélem megoldódnak a gondok, ha rendes, szereted, 3 gyereketek van már, kár lenne ezt eldobni.. :)
2012. nov. 13. 16:15
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!