Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Felel-e anyagilag a feleség a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Felel-e anyagilag a feleség a férj anyagi károkozásáért?

Figyelt kérdés
A vőm a munkahelyén többszázezres hiányt hozott össze.Tagadja, hogy köze lenne a leltárhiányhoz, 2% esélyt adunk is neki, mert a pénzből haza 1 Ft nem került, viszont a hiány ott van. A főnök felszólította, hogy fizesse meg, de mivel elküldte a cégtől, s az utolsó fizetését, túlóráját már nem fizette ki, így jövedelme semmi. Ha kötelezvényt ír alá a részletfizetésről, de nincs jövedelme, a felesége béréből vonhatják-e? Gyermekeik is vannak.

2012. szept. 14. 16:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
42%

Igen a házasság az vagyon közösséget jelent.

Így az érték és a "hitel" is közös.

2012. szept. 14. 16:47
 2/11 anonim ***** válasza:
78%

Messze nem így van, ahogy az első írta. A "vagyonközösség" az egészen mást jelent.

Fizetésből bármilyen letiltást csak bírósági úton lehet elrendelni. Amíg a vődnek nincs papíron kimutatható jövedelme, addig természetesen nem vonnak, csak az adóssága növekszik a kamatokkal.

2012. szept. 14. 16:57
 3/11 A kérdező kommentje:
16:57 - bíróságra nem került, s szerintem nem is kerül az ügy, mert a dologban a tulajdonos is sáros. Kiderülne, hogy amit csinál, az nem szabályos, nem is lehet pontos leltárt csinálni. Ő közös megegyezést akar, a hiány visszafizetésével. A vőm belemenne a feljelentésbe, mert állítja, hogy nem vett el semmit.De már nem tudunk hinni neki.
2012. szept. 14. 17:08
 4/11 anonim ***** válasza:
Egy biztos, én semmiféle kötelezvényt nem írnék alá ha nem lennék sáros az ügyben.
2012. szept. 14. 17:17
 5/11 A kérdező kommentje:
Hát ez az! Én is azt mondtam, hogy nem életszerű, amit a vőm csinál. Ha én meg volnék győződve az ártatlanságomról, akkor az atyaistent is lehoznám az égből az igazam érdekében. Ő meg - arra hivatkozva, hogy félti a munkáját- belement a hiány visszafizetésébe. Ez két éve húzódó folyamat. Az első esetnél írt egy kötelezvényt, hogy bár nem érzi felelősnek magát abban, hogy hiány van, de vállalja a részletekben törlesztést. Aztán folyamatosan jöttek az újabb hiányok, s ezt már nem is lehet nyomon követni. Nem egyedül felelős a készletért, hanem van egy munkatársa,+ a főnök, + a leltározó.
2012. szept. 14. 17:22
 6/11 anonim ***** válasza:

Amíg nem perelik be a vőd addig nem kötelezhetik szerintem semmire.Ne írjon alá semmit.

Szerintem csak fenyegetőzik a főnöke.Amint tudja bizonyítani jogilag is, hogy a vőd bármit ellopott, akkor lehet aggódni.Egyébként semmi ok az aggodalomra.

2012. szept. 14. 18:22
 7/11 A kérdező kommentje:
Ez a legrosszabb, hogy nem tudok már bízni benne, örökké két dolog vív bennem: egyszer hiszem, hogy ilyet nem tehetett, egyszer meg titkot sejtek a háttérben. Anyagilag már a padlón vannak, nincs tartalékuk, viszont amíg le nem zárja az ügyet, addig tk hivatalosan nem munkanélküli, de a főnök nem adja ki a papírjait, míg nem vállalja a törlesztést, nem kap fizetést, nem fizeti a TB-t utána. Rá akarja bírni, hogy vegyen fel kölcsönt. De én ettől óva intem, bár ő maga nem is kapna banktól,hisz nincs jövedelme, de a lányom hallani sem akar - jogosan- hogy kölcsönt vegyen fel azért, amiről nem is tudja hogyan, miért keletkezett, és hol a pénz, vagy az áru. A vőm meg nem hitelesen viselkedik. Kész őrület az egész, szinte belerokkanunk. A mi családunkban ilyen soha nem volt eddig.
2012. szept. 14. 20:19
 8/11 anonim ***** válasza:
Ez egyelőre csak a vőd tartozása. A vagyonközösség azt jelentené, hogy ha a lányod elválik tőle, akkor ez a tartozás is 2felé oszlik.
2012. szept. 14. 21:21
 9/11 A kérdező kommentje:
Nem is tudom, volna-e értelme Munkaügyi pert indítani, mert ha ne adj Isten! mégis sáros, akkor a perköltséget is a nyakába akasztják. Ennek fényében is kitart mellette, hogy nem ő volt, de arra, hogy akkor ki és mi, nem tud magyarázatot adni.
2012. szept. 15. 06:15
 10/11 omba ***** válasza:
45%

Az Istenért, valami konkrétat is mondanál, hogy miért nem bíztok benne?

Ő vállalná a bíróságot, te mondod, hogy van minimum 3 szereplő a hiányban, a tulaj meg sáros az ügyben, őt meg zsarolják a fizetésével....

Megható ahogy így mellé áll a család, gondolom a lányod is.

Megérteném, ha a munkaügyi mellé a válópert is beadná.

2012. szept. 15. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!