Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Igaz e. hogy az új törvények szerint, halál esetén a feleség illetve a férj örökli a vagyont? Nem az leszármazott /Gyerekre gondolok/?
Ez csak tervezet és csakis az úgynevezett törvényes öröklésre vonatkozik. A másik a végrendeleti öröklés.
Ha végrendelkezel, akkor van arra lehetőség, hogy akár kitagadhatod a szüleidet is, a rokonaidat is, a testvéredet is (mert a közfelfogással ellentétben nem mindnekinek vannak jó szülei, rokonai és testvérei és nem mindenkit támogattak). A kitagadási okokat a törvényben megtalálod.
Én ezt tettem. Minden okom megvan rá. Már akkor nagyon ideges lettem, amikor valamelyik i.dóta átverte a Parlamenten, hogy a gyerek köteles a szülei támogatni 18 éves kora felett és ezt az Alkotmányba szegecselték.
Szerintem, akit szerettek a szülei, akit támogattak, akit szeretben neveltek, annak eszébe sem jut nem törődni a szüleivel, ha azok megrokkannak vagy megöregszenek. De akit nem?! (Márpedig sokan vagyunk sajnos, akiket nem.) Az nagy nehezen kiszakad/kitépi magát a beteg családjából, terápiára jár, megjárja a Poklot élve, mire kimászhat a szülei mocskából, hogy élhessen; új életet kezd, aztán valami zavaros anakronisztikus törvény miatt a nyakába varrják újra a végletesen önző, brutálisan agresszor szüleit, akik soha nem adtak, és most még ők követelőznének, fennen lobogtatva a jogszabályokat?!
Na ezt aztán már nem.
Én ezért írtam a minap végrendeletet. Részemről minden rendben van magam után, még ha esetleg még 60 évet élek, akkor is. A végrendeletet pedig annyiszor módosíthatom, amíg élek és amíg kedvem tartja.
Nálunk Vajdaságban ilyen törvény van!
Pl.meghalt a párom anyukája a vagyona két felé osztódott.
Felét a férjem kapta meg,felét pedig az após.
"Nem igaz. Csak akkor örököl a házastárs,ha nincs gyerek."
Az új tervezet szerint nem.
Amúgy meg ha valaki annyira utálja a házastársát, hogy nem akarja hogy örököljön, akkkor váljon el tőle. Meg végrendelkezzen.
Nálunk meg pont az van, hogy anyukámék támogattak mindenben, lakással, pénzzel, a (lassan ex) férjem nem tett bele semmit. Ha még a válás alatt elpatkolnék, inkább kapják vissza a szüleim amiért dolgoztak, mint a férjem vihesse oda a kis cicukáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!