Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Okot ad válásra szerintetek ha a férj nem köszönti fel
a születésnapján, névnapján, nők napján stb. a
feleségét és nem azért mert elfelejti?
Figyelt kérdés
3 gyerekünk van, anyagilag is össze vagyunk fonódva nyilván tehát nem lenne egyszerű kilépni, illetve szeretem a férjemet minden hülyesége ellenére, de meddig lehet ilyesmit eltűrni? 30 éves lettem, és nem elfelejtette a születésnapomat, hanem szándékosan nem köszöntött fel. Ez nem az első eset volt, de úgy gondoltam ilyen nevezetes dátumnál csak nem meri megtenni hogy nem köszönt meg. Nem tárgyra vágytam (bár egy virág belefért volna) csak erre a 2 szóra hogy boldog születésnapot. Magyarázatot azóta se kaptam a dologra. Kérdeztem, próbáltam vele beszélni, semmi reakció. Egyébként nincs nője (ez biztos) még mielőtt ez lenne a válasz, dolgozik rendesen, néha kicsit meggondolatlan pénzügyek terén, én vagyok a realistább de ennyi. Szeretem, imádom, szerelmes vagyok bele a mai napig (10 éve vagyunk együtt) szereti a gyerekeket is. De nem tudok felülemelkedni ezen hogy ennyivel nem tisztelt meg. Elmondtam neki már 100szor hogy nekem ezek a dolgok fontosak, (dehát kinek nem esik jól ha megköszöntik???). Amikor az ő 30.szülinapja volt én ajándékkal, tortával meglepetéssel készültem.
Válást semmi esetre sem kell ilyen helyzetben fontolgatni, inkább azt tanácsolom, olvasd (olvassátok) el ezt a könyvet. Választ ad a kérdésedre és egyben útmutatót is a problémád megoldására:
Azt mondtad,hogy a 10 év alatt volt,hogy felköszöntött volt hogy nem.Amikor nem tette,akkor is ennyit rágódtál rajta,kérdezgetted,hogy mi az oka? Akkor mit mondott?
2012. nov. 11. 19:58
43/71 A kérdező kommentje:
Volt közte olyan amikor előtte egy két nappal összekülönböztünk valamin így azt gondoltam még mindig haragszik. Volt olyan mikor épp nem volt otthon akkor úgy voltam vele, hogy biztos nem akar telefonon felköszönteni. Volt olyan mikor tényleg elfelejtette a dátumot (vagyis hát azt MONDTA utólag). Persze minden alkalom fájt, és rosszulesett. Most ezt a 30 évet olyan kerek évszámnak tartottam ez sokat jelentett volna nekem (de ezt is megosztottam vele mint infó nem magamban őrlődtem).
2012. nov. 11. 20:28
44/71 A kérdező kommentje:
Köszi elolvasom! Bár ezekkel a tanácsadó könyvekkel is az a gond hogy KÉT EMBEREN múlik tehát én olvashatom, ha ő sose venne ilyesmit a kezébe...márpedig szerinte az összes ilyen lelkizős-önelemezgető könyv humbug. Én kedvelem az ilyesmit, ő nem. Ez van, nem vagyunk egyformák, ezeket már elfogadtam tőle.
2012. nov. 11. 20:30
45/71 anonim válasza:
1. Ha jó a kapcsolatotok, ne generálj problémákat!
2. Ha neki sosem voltak fontosak ezek a dátumok, akkor ez van. Tudhattad, hogy neki ez nem stílusa, és ha igazán szereted (és nem csak kapni akarsz törődést, szeretet!!!), akkor elfogadhatnád ezt az egy dilijét.
2012. nov. 11. 20:32
46/71 anonim válasza:
Írták itt egy páran, hogy ők is ilyenek, az ők szülei is ilyenek, nem köszöntik fel egymást még karácsonykor sem stb...igen, de ott mind a két ember egyformában látja ezt a dolgot. Ez elfogadható.
Jelen esetben a kérdezőnek jól esett volna 2 szó, amit a férje már csak azért se mondott ki.
Nekem ez tiszteletlenség, hisz szándékosan fájdalmat okoz.
Ez kb olyan, hogy a párom szereti a töltött káposztát, de én ki nem állom, s hiába kéri, nem fogom neki elkészíteni.
Végül is minek okozzak neki örömöt olyannal,amiben én nem lelem kedvem?
Nekem ez furcsa.
Kérdező! Egyébként milyen férj/családapa a párod? Meg tudtok mindent beszélni egymással?
Elsőre nekem az ugrott be, mintha ő szándékosan magára akarna haragítani.
2012. nov. 11. 20:37
47/71 anonim válasza:
Már az is sokat segít, ha Te elolvasod a könyvet, mert sok mindent másként fogsz látni, pl jobban megérted, Ő miért nem veszi észre, hogy Téged ezzel a fajta hozzáállással mennyire megbánt. Ez a könyv pont erről szól, hogy mennyire különbözőek vagyunk és mennyire eltérő módon értékelünk dolgokat. Én kb 10 éve olvastam. Talán ha hamarabb adják a kezembe, még az is lehet, hogy nem válunk el a férjemmel.
2012. nov. 11. 20:39
48/71 anonim válasza:
Ismerek ilyen embert. Egyszerűen idegesítik ezek a szokások/elvárások és csak azért sem teszi meg. Ez csak egy tipp de a férjed lehet, hogy ezt egy játszmának fogja fel és úgy érzi ő veszít ha kimondja azt a két szót, közben pedig nem veszi észre mennyire bántó ez. Ezért még ne akarj elválni hagyd "nyerni". A pasik néha gyerekesek ez van.
2012. nov. 11. 20:52
49/71 A kérdező kommentje:
48as na valahogy ezt teljesen el tudom képzelni róla.....és a 46osra reagálnék, hogy igen pont egy hasonlatot akartam én is hozni hogy kicsit érthetőbb legyen hogy EZ a lényeg, a szívesség megtétele a másiknak akit elvileg szeretek...lehet hogy full nehezére esik kimondani ezt a 2 szót de tegye meg igenis a kedvemért, mint ahogy nekem is nehezemre esik horrort nézni vele mert utálom, de megteszem.
2012. nov. 11. 21:05
50/71 anonim válasza:
Maga ez a dolog nem ad okot a válásra. De ha ennyire dacoltok egymással, ha ennyire nem tisztelitek egymást, nem törődtök egymással, akkor ott más, komolyabb gondok is vannak, ez pedig azt vonja maga után, hogy nem vagytok boldogok egymás mellett. Hozzáteszem, nem olvastam a kommentjeidet és a hozzászólásokat sem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!