Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás után az apukák miért gondolják hogy onnantól csak az anyának kell nevelni a gyereket?
Egy kérdésen húztam fel magam,ahol a legtöbben lehurrogták a gyermekeit egyedül nevelő anyukát hogy számít a gyerektartásra mert szüksége van rá.
Amikor a férfi elhagyja a családját amit ő is akart,akkor miért gondolja hogy már az anya dolga eltartani a gyerekeket?
Havi 10-20ezer ft egy gyerekre????felháborító!!
Nekünk most csak a bölcsöde 14ezer ft pedig még támogatás is van rá!!
A válásban a legtöbb esetben a nő is hibás. Sőt, sok esetben ős a hibásabb. Elég sok nőt ismerek, aki vagy azért válik, mert nem boldog a férjével ( bár semmi oka nincs rá), vagy csak a gyerekkel törődik, a férjével nem.
Igaz, az elvált nők ezt nem képesek belátni, mindig a férfit hibáztatják.
"Egyik fel tuti nem akarja a gyerekeket, vagy a ferfi vagy a no. Ha mindketten akarjak, akkor miert is valtak el?:)"
A házastársak általában NEM aért válnak, mert valakinek nem kell a gyerek, hanem mert EGYMÁSSAL nem tudnak kijönni, a férj meg a feleség.
"Magyarországon bölcsöde óvoda iskola ingyen van!"
Igen, csak az ott szükséges megvenni- meg befizetnivalók nem, pl. ünnepségre, kirándulásra, könyvekre, stb elég sok pénz szükséges.
Állami bölcsibe jár a kisfiam és ott ennyi mert bevezették a gondozási díjat+az étel így jön ki.
Magánbölcsöde 60-70ezer/hó!
NEM ÉRTEM MIÉRT KELL HOZZÁSZÓLNI HA NEM TÁJÉKOZOTT A TÉMÁBAN!
1, a fiam bölcsibe jár, ingyen van!
2, az étkeztetést régen is fizetni kellett
3, a gondozási díj egy lehetőség a bölcsödéknek , óvodáknak, nem kötelező "bevezetni" nekik, tehát lehet találhatsz olyat ahol nem kell fizetni.
4, ha már ilyen díjat szednek, azt fordítsák arra ami a neve, így ne a szülőkkel vetessék meg a papírt, színes ceruzát, kirándulások költségeit.
5, hugom kislánya is gondozási díjas bölcsibe jár, úgy fizetnek az étkezéssel együtt 9500Ft-ot, nekünk csak étkezést kell fizetni az 8800Ft, plusz heti 100ft csoportpénz.
És a kérdésre:
kedves elvált szülők:
miért nem lehet mindkettejüknek új életet kezdeni új kapcsolatban?Az esetek 90%-nál csak a pénzről szól a dolog ahogy látom, és az ilyen emberek képtelenek normális érzelmi kapcsolat kialakítására.Szépen tovább kell lépni, az élet ezen fejezetét lezárni ( ki gyerekkel, ki nélküle, attól függ mennyire kötödik a sajátjához, milyen a mentalitása..ha normális akkor foglalkozik a gyerekével akkor is ha nem ő neveli), hagyni a másikat is élni, nem csak magammal törődni, meg a pénzzel..
Ha én lennék ilyen helyzetbe fizetném a megítélt gyerektartást azzal a kikötéssel hogy csak a gyerekre költheti (számlával tessék igazolni,), plusz ha szüksége van a gyereknek valamire megveszem neki amig telik rá, és amig a nevelését nem rossz irányba viszi el..
4: "Eleve ott téves a kiindulásod, hogy az esetek nagyobb részében NEM az apa hagyja el a családját, hanem az anya akar "élni", "boldog lenni" stb - és ELKÜLDI az apát, tehát arról szó sincs, hogy ö (is) akarta volna ezt a helyzetet. "
Én még nem igazán láttam olyan válást a környezetemben, ahol apuka áldott jó ember lett volna, aki csak a családjáért élt, a gonosz asszonyka meg azért hagyta el, mert még élte volna a világát. Ellenben több olyan válás is volt, ahol apuka félrement és az asszony ezt nem tudta lenyelni.
13: "Nem kell magán bölcsödébe vinni. Magyarországon bölcsöde óvoda iskola ingyen van!"
Ezt honnan a fenéből szeded?
Az állami bölcsibe bekerülni egyes helyeken mázli. Van,hogy nincs hely, nem veszik fel a gyereket.
Ha felveszik, akkor is van étkezési díj, csoportpénz.
Oviba sem mindig sikerül beadni a gyereket, még az államiba se. Ott is van étkezési díj, gyümölcsnap, vinni kell szalvétát, zsebkendőt, ezt-azt, stb...
"Én még nem igazán láttam olyan válást a környezetemben, ahol apuka áldott jó ember lett volna, aki csak a családjáért élt, a gonosz asszonyka meg azért hagyta el, mert még élte volna a világát. Ellenben több olyan válás is volt, ahol apuka félrement és az asszony ezt nem tudta lenyelni."
Én meg éppen olyanokat ismerek, ahol az anyukának az a baja, hogy az apa nem törödik velük, mert naponta 14-15 órát dolgozik utána meg alszik. Az, hogy ezt azért csinálja, mert különben nem tudnának megélni, nem tudja felfogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!