Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás után az apukák miért gondolják hogy onnantól csak az anyának kell nevelni a gyereket?
Egy kérdésen húztam fel magam,ahol a legtöbben lehurrogták a gyermekeit egyedül nevelő anyukát hogy számít a gyerektartásra mert szüksége van rá.
Amikor a férfi elhagyja a családját amit ő is akart,akkor miért gondolja hogy már az anya dolga eltartani a gyerekeket?
Havi 10-20ezer ft egy gyerekre????felháborító!!
Nekünk most csak a bölcsöde 14ezer ft pedig még támogatás is van rá!!
Eleve ott téves a kiindulásod, hogy az esetek nagyobb részében NEM az apa hagyja el a családját, hanem az anya akar "élni", "boldog lenni" stb - és ELKÜLDI az apát, tehát arról szó sincs, hogy ö (is) akarta volna ezt a helyzetet.
Másodszor a nevelés nem egyenlö a gyerektartással.
Harmadszor meg a legtöbb apának azért nincs akármennyi pénze (a gyerektartást az apa jövedelme alapján - annai 15-25%-ban állapitják meg gyerekenként) és azért neki is kellene ennie meg valahol laknia. Ha belegondolsz, hogy az apának egy külön albérletet kell fizetnie, ehhez rezsit meg kaját, akkor a maradék erre általában nem elég.
Ugyanis ha pl 20-20 ezer Ft-ot fizet két gyerek után, akkor neki marad összesen 40-60 ezer Ft-ja MINDENRE.
És amikor "megcsinálta" - mert ez szokott az érv lenni, akkor abból indult ki, hogy az anyával közösen, KETTEJÜK keresetéböl lesznek eltartva, és csak EGY háztartás költségei mennek le belöle.
Igen,hirtelen fogalmaztam meg a kérdésem mert felháborodtam.
Azokra az apukákra gondoltam első sorban akik elhagyják a családjukat...
Ha ferfi vagyok es en hagyom el az asszonyt (mert megbolondult, megcsalt stb.) nyilvan magammal viszem a gyereket/gyerekeket nem hagynam oket egy megbizhatatlan onmagat fenntartani nem kepes nore.
A gond ott van szerintem hogy a nok jatsszak a menot es ragaszkodnak a gyerekhez meg a penzhez.
"Ha ferfi vagyok es en hagyom el az asszonyt (mert megbolondult, megcsalt stb.) nyilvan magammal viszem a gyereket/gyerekeket nem hagynam oket egy megbizhatatlan onmagat fenntartani nem kepes nore. "
Ez így szép és jó de mi van ha az anya akarja nevelni, 1000 esetből 1.-szer ítélik az apának a gyereket. Sokra meggy vele ha akarja tudja nevelni, de az anyának ítélik.
"Egyik fel tuti nem akarja a gyerekeket, vagy a ferfi vagy a no. Ha mindketten akarjak, akkor miert is valtak el?:)"
Ez hülyeség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!