Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van jogom tönkretenni egy házasságot?
Hát érdekes egy munkahely lehet, még érdekesebb vezetéssel (mert nem kimondva, de ők határozzák meg az ilyen jellegű íratlan normatívákat).
Az egyik legismertebb magyar multinál dolgozom, ahol elvárják a kemény munkát, de a magánéletet nem engedik bevinni a kérdező által leírt módon (házon belüli szex).
Ha két munkatárs összejön, akkor az egyiküknek mennie kell. Főnök-beosztott viszonyról nem tudok.
Tele vagyunk terhes munkatárssal, akiket láncban hívunk, amikor megszültek, hogy mi újság. A frissen apává váltakat egy hétre elzavarnak szabadságra, hogy legyenek otthon a nejükkel és a babával, illetve mindenki hivogatja őket a szülés vélt időpontjában, hogy mi újság, gratulálunk.
Névnapozás/szülinapozás esetén kb 20 embernek behoznak egy üveg pezsgőt, szóval a kb fejenként egy pohárnyi pezsgőt engedik is munkaidőben (15-20 perces összeröffenés). A csapatépítőkön alkohol kevés fogy, inkább munkával kapcsolatos vicces, kreatív feladatok vannak (pl egy csapat filmet készíthet a munkájuk humoros feldolgozásáról).
Borkóstolók és egyéb alkoholizálóbb csapatépítők vannak alkalmazotti "gerillakezdeményezésre", ott a vezetés jellemzően nincs jelen, de mértéktelen fogyasztást ott sem láttam. Becsípésnél tovább nem megy senki, ami maximum jókedvű viccelődést eredményez, de senki nem mászik senkire.
Ha két alkalmazott egymásba szeret, akkor - ha egyébként jó munkaerő mindkettő - akkor segítenek "szétültetni" őket, azaz a cégnél minél távolabbi pozícióba helyezni egyiküket. Ha nem dolgoznak jól, akkor viszont javasolják a munkahelyváltást.
Az én párom is multinál dolgozik, harmincas pasi, 30-40 fiatal nővel egy munkahelyen, képzelheted mit állok ki néha. De még soha nem igazolódott a félelmem. Sőt, az általa elmondottakból is azt látom, hogy az állásuk múlhat egy munkahely l'amoure-on. Mielőtt engem megismert volna, 2 kapcsolata volt a munkahelyén. Az első amiatt ért véget, mert a párom főnöknőjét zavarta, végül a lány szakított azzal az indokkal, hogy nem akarja elveszteni a munkahelyét. Párom következő kapcsolata már csak szex-kapcsolat volt pont emiatt. Megbeszélték, hogy semmiféle érzelmi szálat nem visznek bele, mert fontos az állásuk. Fél év után kihűlt ez is.
Párom azt mondta, ne idegeskedjek, mert általában mindenki párkapcsolatban él a munkahelyén és nem jellemző, hogy a munkahelyről választ valaki párt.
Nem vagyok én naív, most csak azt a légkört próbálom érzékeltetni, ami a párom multinacionális cégében uralkodik.
De hozzá kell tennem, nem nagyon vannak csapatépítő tréningek, kirándulások. Karácsonyi buli van, de úgy veszem észre, a férjem nem nagyon érzi jól magát olyan helyen, mert nem szokott elmenni. Azt mondta, az a baj, hogy nem ihat, mert akkor nem tudna autóba ülni, bent meg nem akar aludni nélkülem.
Amúgy ha valaki nem jól érzi magát egy kapcsolatban, sok fiatal ember között biutos könnyen vígasztalódik mással.
Levelezős fősulis voltam egy vidéki városban, és ott egész különös érzés járt át: szabad fiatal főiskolás voltam, aki még nem találta meg a párját, pedig párkapcsolatban éltem. Mindig tanulnom kellett munka alatt is, de igazi iskolás már vagy 10 éve nem voltam ekkor. És egyre erősebb lett a szomorúságom, hogy miért csak 29 éves koromban sikerült főiskolára kerülnöm, és milyen jó lenne, ha átélhetném, milyen a viszonzott szerelem egy olyan férfival, akire felnézhetek, aki okosabb nálam, és nem tőlem akarja megtanulni a szorzást, osztást, mint az akkori párom. Osztálytársam volt akkor az a fiú, aki most már a férjem. Az, hogy egymásba szerettünk, nem csak annak köszönhető, hogy lenyűgöző egy pasi, hanem ennek a vidéki feelingnek is. ÉS láttam a többi osztálytársamon is, több házas férfi is állandóan ott legyeskedett a legszebb lányok körül. Őket is legyőzte a vidéki fősulis vagyok érzés. Tény, hogy több száz kilóméterre asszonytól és gyerekektől szabadabban lehet sertepertélni. Nem nagyon voltak amúgy megcsalások, de ez csak abból fakadt, hogy a legszebb lányok igazából kisgyerekes anyukák voltak, de valahogy pont az én osztályomba olyanok kerültek, akik több száz kilóméterre otthonuktól csak fiatal, független, csodaszép lányok voltak. Ha a házas férfi osztálytársaimon múlt volna, valószínű sokkal több megcsalás lett volna.
Egyetlen házas fiúról tudok, akin látszott, hogy több száz kilóméterre a feleségétől és a kisgyerekétől is házas. Az összes többi hót szerelmes volt a csajokba.
Én egy nagyon rövid ideig csaltam lélekben az akkori párom, de nem bírtam ezt művelni vele és az első komoly csók után kitálaltam otthon. Szakítottunk és ma már felesége vagyok annak, akit több száz kilóméter távolságból sem tudnék megcsalni. Az a régi kapcsolatom már a fősuli előtt is romokban hevert.
Nem akarok semmi okosat mondani, csak leírtam a sztorit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!