Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerektartás emelését akarom 100. 000. ft-ra külföldi fizetésből. Szerintetek bele megy a bíróság?
Jelenleg 60.000ft kapok minden hónapban 2 gyerek után.
Időközben az ex-nek is lett egy új családja.
85.000 ft ajánlott,nem fogadtam el.
Vigyem perre?
Na akkor ha már "30.000"Ft-ból el lehet tartani egy gyereket...
Az én szüleim 14 éve elváltak, közös gyerekük csak én vagyok, van 2 bátyám 15-16 évvel idősebbek nálam...
Apu eleinte 60.000Ft-ot adott rám minden hónapban + beszállt a suli-költségekbe, sportot(úsztam, lovagoltam) teljesen ő állta, a zeneiskola felét, sőt a ruháim felét is ő vásárolta.
Aztán anyunak ez nem volt elég, mert ugye ő álmodni sem mert akkora fizetésről, mint ami apunak volt, van a mai napig.
Aztán anyu bíróságra vitte az ügyet, azok meg 30.000re csökkentették.
Utána volt csak igazán bajba anyu.. Elköltöztünk másik városba, anyu családjának a közelébe, onnantól meg csak a ruháztatásomba szállt be apu, meg mivel lovagoltam arra adott pénzt, de csak az óráim felét állta, az 30.000Ft(a gyt-n felül), anyu viszont nem tudta állni a másik felét, így be kellett osztanom, ami miatt aztán nem értem el a céljaim, na mindegy.
De a gyerektartás, főleg amikor már gimibe kerültem csak a suliban megevett kajám fedezte, néha csokit. Ruhát csak akkor tudott venni nekem anyu(közben rákos lett, leszázalékolták még kevesebbet keresett.), hogyha volt plusz munkája. Úgyhogy 30.000Ft tényleg csak az étkeztetésre elég.
Ma már nekem is van egy fiam, 5 hónapos és ha csak a GYES-ből(még véletlenül sem GYED-ből)esetleg a családi pótlékból indulok ki, az sem elég egy gyerekre, csak a pelenka, tápszer kerül annyiba, ruhát még nem vettem, se játékot, sőt, még orvoshoz sem vittem. Persze el tudjuk tartani, nem kell nélkülöznie(remélem így is marad), ez csak egy példa volt, hogy nem elég a pénz sajnos..
Kérdező én a helyedben adnám ezt a 60.000Ft-ot továbbra is és vennék mellé nekik ruhát, cipőt, ha olyat sportolnak, hogy lehet bérletet venni akkor vedd meg a havi bérletet, vagy a felszerelést hozzá vagy ilyesmi.
Kedves utolsó!
A gyerektartásnak nem kell MINDENT fedeznie, hanem a kiadások FELÉT!
Ennyi.
....
Én 13 ezret kapok... és nekem is külföldön dolgozik az ex férjem... fogalmam sincs, hogy hogyan lehetne megemeltetni a gyerektartást... de 60 ezer? Én bőven beérném!
Amelyik anya nem tudja eltartani a sajat gyereket az adja oda az apjanak ha az el tudja tyartani ilyen egyszeru Vallaltad a nevelest vallaltad a koltsegeket is.
Hany apa sirva konyorog a gyerekert es a birosag megis az anyanak iteli.
Megjött a határozat.Megemelte a bíróság 100.000 ft-ra.
Másodfokon mennyi esélyem marad a 60.000-re?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!