Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyerektartás emelését akarom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyerektartás emelését akarom 100. 000. ft-ra külföldi fizetésből. Szerintetek bele megy a bíróság?

Figyelt kérdés

Jelenleg 60.000ft kapok minden hónapban 2 gyerek után.

Időközben az ex-nek is lett egy új családja.

85.000 ft ajánlott,nem fogadtam el.

Vigyem perre?

2012. júl. 8. 19:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/85 anonim ***** válasza:
53%

Na akkor ha már "30.000"Ft-ból el lehet tartani egy gyereket...

Az én szüleim 14 éve elváltak, közös gyerekük csak én vagyok, van 2 bátyám 15-16 évvel idősebbek nálam...

Apu eleinte 60.000Ft-ot adott rám minden hónapban + beszállt a suli-költségekbe, sportot(úsztam, lovagoltam) teljesen ő állta, a zeneiskola felét, sőt a ruháim felét is ő vásárolta.

Aztán anyunak ez nem volt elég, mert ugye ő álmodni sem mert akkora fizetésről, mint ami apunak volt, van a mai napig.

Aztán anyu bíróságra vitte az ügyet, azok meg 30.000re csökkentették.

Utána volt csak igazán bajba anyu.. Elköltöztünk másik városba, anyu családjának a közelébe, onnantól meg csak a ruháztatásomba szállt be apu, meg mivel lovagoltam arra adott pénzt, de csak az óráim felét állta, az 30.000Ft(a gyt-n felül), anyu viszont nem tudta állni a másik felét, így be kellett osztanom, ami miatt aztán nem értem el a céljaim, na mindegy.

De a gyerektartás, főleg amikor már gimibe kerültem csak a suliban megevett kajám fedezte, néha csokit. Ruhát csak akkor tudott venni nekem anyu(közben rákos lett, leszázalékolták még kevesebbet keresett.), hogyha volt plusz munkája. Úgyhogy 30.000Ft tényleg csak az étkeztetésre elég.

Ma már nekem is van egy fiam, 5 hónapos és ha csak a GYES-ből(még véletlenül sem GYED-ből)esetleg a családi pótlékból indulok ki, az sem elég egy gyerekre, csak a pelenka, tápszer kerül annyiba, ruhát még nem vettem, se játékot, sőt, még orvoshoz sem vittem. Persze el tudjuk tartani, nem kell nélkülöznie(remélem így is marad), ez csak egy példa volt, hogy nem elég a pénz sajnos..

Kérdező én a helyedben adnám ezt a 60.000Ft-ot továbbra is és vennék mellé nekik ruhát, cipőt, ha olyat sportolnak, hogy lehet bérletet venni akkor vedd meg a havi bérletet, vagy a felszerelést hozzá vagy ilyesmi.

2012. júl. 13. 07:46
 72/85 anonim ***** válasza:
77%
Oké tetro, csak éppen két személyre minek 65 m2? Figyelj, olyan pénzeket soroltál fel ,ami sok embernek ma nem jut. Számold össze maiker írtál, több mint 200 netto. Ez mind kétszemélyre. Persze nem sajnálom tőletek, éljetek boldogan, csak tudod picit visszatetsző. Olyan, mint maikor a Matolcsy akar megyőzni engem, hogy 47 ezerből meg lehet élni. Én a középszintet sem érem el, de egy szegény afrikai országban tehetős lennék, mégse megyek el és osztom az észt. Ergo: olyan ne akarjon engem meggyőzni, hogy egy gyerekre nem elég a havi 30k, aki 200 felett tapsol el havi szinten. (Még mielőtt kiakadnál a 47 ezres példámon, az felnőtt emberre szól, rezsivel, étellel, míg a gyerektartás csak a gyerek kívánságaira).
2012. júl. 13. 18:54
 73/85 anonim ***** válasza:
20%
Veszekedhettek itt, de akkor is tény, hogy havi 30.000.- Ft egy gyereknek a havi kajáját takarja be, semmi többet. Azon felül igen, majdnem minden hónapban kell valami ruha, mert a gyerekeknek van olyan hülye tulajdonságuk, hogy nőnek! Évente csak sportcipőből kb. négy darab kell, mert egy időben kell két pár, viszont az a két pár ami jó tavasszal, már nem jó ősszel. Nem minden hónapban vesz az ember mindenből egy készletnyit a gyereknek, én például nem szoktam decemberben fürdőgatyát venni, de bizony ha normálisan el akarom osztani a költségeket, akkor minden hónapra jut valami, vagy nadrág, vagy póló, kabát, vagy cipő, iskolakezdéskor meg tornacipő, tornaruha, ünneplő cucc. A kisebbik fiam sportol, annak a havi tagdíja 7.000.- Ft, ha indul versenyen, a nevezési díj is pénz, és akkor a sportfelszerelést nem említettem, pedig azt is kinövi... de persze minek sportol, nem? Én azt mondom, hogy semmivel többet nem szeretnék gyerektartásként látni, mint a szokvány 20%-ot. Ha apuka keveset keres, akkor így jártunk, ha viszont sokat, akkor a gyerekre miért kéne csak havi 20-30.000.- Ft-ot fizetnie, és ezzel azt elérni, hogy mindentől elesik? Ha együtt élnénk, apuka akkor is azt mondaná, hogy "fiam, nem sportolsz, nem jársz moziba, moslékot eszel, mert azon is felnősz, mert én a fizetésemet a saját luxusdolgaimra akarom költeni"? Ugye nem? Ha együtt élnek a szülők, akkor egy jobban kereső szülő többet költ a gyerekére, és ezt senki nem nézi rossz szemmel. Ha elválnak, akkor automatikusan csak a nyomorszinten kell eltartani a gyereket? Akkor nem érdemel ugyanannyit, mintha együtt élnének a szülők? Nem kerülhet hátrányba a szülők válása miatt, tehát ha apuka tudott havi 60.000.- ft-ot költeni a gyerekre amíg együtt éltek, és addig nem volt gond a sport, a szórakozás, a normális kaja, akkor a válás után se legyen! Irtó hülye hozzáállás, hogy anyuka magára költi! Én sem költöm magamra, pár oldallal feljebb kiszámoltam, hogy pl. a nagyobbik (19) éves fiam eltartása havi szinten kb. 95.000.- ft. Mert azt is sokan elfelejtik, hogy a rezsi is beletartozik a gyerek eltartásába, és mi sem élünk luxusban, csak egy átlag lakótelepi lakásban 60 négyzetméteren hárman. A rezsi viszont horribilis, és erről nem én tehetek. Amíg a távfűtés télen havi 40.000.- ft, addig hogyan spóroljak a rezsin? Ráadásul fürdeni is kell, világítani is, tehát a rezsin spórolni szinte lehetetlen. Na, ebből a havi rezsiből esik 30.000.- ft egy főre nálunk. Lehet, hogy sok, de nem az én hibámból. Persze, költözhetnénk 30 négyzetméterre is a két gyerekkel, akkor kisebb lenne a rezsi és több maradna apukának. De nekem nem apuka luxuskiadásait kell szem előtt tartanom, hanem a gyerekeim normális felnevelését, amiből igenis ki kell vennie apukának is a részét,ugyanúgy, mintha itt élne. Szóval csak a havi rezsi gyerekre eső része 30.000.-, a kajája ugyanennyi. Pénzbe kerül a bérlet, a tisztasági cuccok (fogkefe, fogkrém, tusfürdő, borotvahab, dezodor, stb.) a mosószer, iskolai kiadások. Aztán éves szinten számolhatunk kb. 100.000.- Ft-ot ruhára (tudom, sok, de hát akkor is nő ha nem akarom... egy cipő 15.000.- ft, egy nadrág 5.000.-, kabát, póló, zokni, gatya, és ezekből egy évben nem egy darab kell), gyógyszer, fodrász, tankönyv, iskolai felszerelés, szórakozás, ha valami tönkremegy, annak a pótlása, szóval ha ezt is leosztom havi szintre, akkor kijön a 95.000.- ft. Ezen felül három-négy évente azért festeni is kell, pár évente bútort is kell cserélni (más egy csecsemő, egy kisgyerek, egy kisiskolás meg egy majdnem felnőtt bútora), ami szintén elvárás egy gyerek normális nevelésénél. Mert persze ha együtt élnek a szülők, akkor természetes dolog a lakásfelújítás, amiből nem marad ki a gyerek szobája, bútora, ha viszont elválnak, akkor csak a gyereket nevelő szülő terhe ugyanez? Szerintem nem. Tudom, sokan élnek putriban, víz, villany nélkül, a patkány szétrágja a falat, egy asztal van a szobában meg egy ágy, de én nem azért vállaltam gyereket, hogy embertelen körülmények között éljen, én szeretném átlagos színvonalon nevelni, nem luxusban, de úgy, hogy ne kelljen azt mondanom neki, hogy nem kapsz joghurtot, mert az luxus. És mivel a gyereket ketten vállaltuk, ezért válás után nemcsak az én felelősségem és gondom ezt biztosítani.
2012. júl. 15. 09:05
 74/85 anonim ***** válasza:
72%

Kedves utolsó!

A gyerektartásnak nem kell MINDENT fedeznie, hanem a kiadások FELÉT!

Ennyi.

2012. júl. 15. 10:13
 75/85 anonim ***** válasza:
70%
Egyrészt nem kell a kiadások felét fedezni!Ez egy nagyon elterjedt nézet, de jó lenne, ha végre tudomásul vennék az emberek, hogy ez nem igaz! A Csjt. szerint a gyereket nevelő szülő elsősorban természetben, a különélő szülő pedig pénzben teljesíti a gyerek felé a kötelezettségeit. Ez abból fakad, hogy a gyereket nevelő szülőnek a feladata a gyerek nevelése, és mint korábban írtam, ide számít a mosás-főzés-takarítás-ápolás-tanulás-kísérgetés suliba, edzésre, tehát minden gyerekkel kapcsolatos dolog. Ez egyrészt forintban kiszámolva sem kevés, másrészt pedig azt hiszem nem várható el, hogy mindkét szülő egyformán álljon helyt anyagilag, de az egyik szülő emellett még a munkáját és évekig a teljes szabadidejét is áldozza a gyerekre, míg a másik fél nem teszi ugyanezt. A másik pedig, ami miatt nem FELESBEN kell fizetni mindent a szülőknek az az, hogy nem egyforma a fizetésük. Mindkét szülőnek a jövedelméhez képest kell anyagilag helytállni, így - de ezt is írtam korábban - nem várható el,hogy egy vezérigazgató apuka gyerektartása mellé a pedagógus anyuka is forintra ugyanannyit tegyen, hiszen az lehet, hogy több lenne mint a fizetése. Egy kétszülős családban is közös a kassza, és abból fizetik a gyerek költségeit, amibe arányaiban az tesz többet, akinek nagyobb a fizetése. Ez nincs másképp a válás után sem, és attól, hogy valaki relatíve magas gyerektartást kap, még nem fog emelkedni egy alacsony keresetű szülő fizetése, ergo ő nem tud többet hozzátenni a gyerek kiadásaihoz a saját fizujából. De ettől még egy normális szülő nem magára költi a gyerektartást, legfeljebb a saját kis fizujából kevesebbet tud a gyerekre költeni arányaiban mint a magasabb keresetű másik fél.
2012. júl. 15. 14:31
 76/85 anonim ***** válasza:
29%

....

Én 13 ezret kapok... és nekem is külföldön dolgozik az ex férjem... fogalmam sincs, hogy hogyan lehetne megemeltetni a gyerektartást... de 60 ezer? Én bőven beérném!

2012. júl. 16. 22:22
 77/85 hajnalka78 válasza:
50%
szerintem ne a volt parod fizessen mindet a mostani csaladodnak, hagyd elni, szomoru,hogy ilyen emberek vannak
2012. júl. 25. 18:15
 78/85 anonim ***** válasza:
én két gyerekre a 30 ezernek is örülnék, úgy hogy az egyik folyamatos fejlesztésre szorul, és keményen ételallergiás. Láthatást apjuk minimálisra vette, és azt is csak úgy, ha én adok mindent a gyerekekre.
2012. júl. 30. 15:36
 79/85 anonim ***** válasza:
37%

Amelyik anya nem tudja eltartani a sajat gyereket az adja oda az apjanak ha az el tudja tyartani ilyen egyszeru Vallaltad a nevelest vallaltad a koltsegeket is.

Hany apa sirva konyorog a gyerekert es a birosag megis az anyanak iteli.

2012. nov. 15. 14:50
 80/85 A kérdező kommentje:

Megjött a határozat.Megemelte a bíróság 100.000 ft-ra.

Másodfokon mennyi esélyem marad a 60.000-re?

2013. márc. 25. 17:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!