Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyerektartás emelését akarom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyerektartás emelését akarom 100. 000. ft-ra külföldi fizetésből. Szerintetek bele megy a bíróság?

Figyelt kérdés

Jelenleg 60.000ft kapok minden hónapban 2 gyerek után.

Időközben az ex-nek is lett egy új családja.

85.000 ft ajánlott,nem fogadtam el.

Vigyem perre?

2012. júl. 8. 19:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/85 anonim ***** válasza:
69%

Nem tudom itthon hogy működik!A külföldi bérrel a magyar bíróság foglalkozik-e???

De azt tudom,h ez nagyon sok pénz!!!Exed kihasznál téged,és soha életében nem fog dolgozni,a te pénzedből fog megélni az új párjával. Menj te is ügyvédhez!

2012. júl. 9. 09:30
 42/85 Bence_ ***** válasza:
51%
Minimál bérről beszélünk. Asszon azt hiszi az valami sok? Itthon sok a minimál bér?
2012. júl. 9. 14:36
 43/85 anonim ***** válasza:
0%
2 gyerek után 60000, az gyerekenként 30000, hahó! Az kevés, a fizetés 50%-a jár gyerekenként, ez jár a gyerekeknek. Ha nem kell mindet elköltened, félretehetsz nekik, fundamenta, startszámla, stb. Ja, te az apa vagy! 20% jár gyerekenként,annyit fognak megítélni, kevés kivételtől (15-25%-ig terjedhet a gyt/gyerek)eltekintve, ezzel kalkulálj. Igen, a 85e elég lehetne, de miért mondana le egy anya a gyerekei pénzéről, amivel megalapozhatja a jövőjüket? Vannak ma simán 100000 ft-os gyerektartások is, 50000 nem kimagasló/gyerek, szerintem ennyit meg fognak ítélni.
2012. júl. 9. 17:25
 44/85 anonim ***** válasza:
81%
az én férjem a mai napig egy fillért se fizet, úgyhogy szerintem még a harminc gyreekenként is nagyon szép pénz.
2012. júl. 9. 19:47
 45/85 anonim ***** válasza:
67%
Én exem 220.000et keres , csak sajna feketén. 14.000et fizet gyerektartásra. Elváltatok, bőven sok amit fizet. Neki is van új élete.
2012. júl. 10. 06:58
 46/85 anonim ***** válasza:
77%

Kevés gyerekenként a 30eFt??? Akiket ismerek felét se kapják. Anyuka elkölti a gyerekekre ezt a 30ezret? Mert csak a gyerekre fordithatja amit apukától kap.

Ja és lett uj családja? Nekem igy ugy tünik hogy apukával akarja eltartatni magukat.

2012. júl. 10. 07:09
 47/85 anonim ***** válasza:
51%
Igen, kevés a 30.000.- Ft. Természetesen csak a gyerekre költi, de ha belegondolsz, csak a gyerek kajája kb. ennyiből jön ki, ha napi 1.000.-Ft-ot számolunk kajára. Annyi meg kell még akkor is, ha a suliban kajál, mert mondjuk ha 600.- ft-ra vesszük a napi befizetést, akkor azért még kell uzsonnát csomagolni, vacsoráznia is kell, szüksége van joghurtra, gyümölcsre, néha édességre. Szóval a 30.000.- elmegy kajára. A fennmaradó összeget, mint rezsi, ruha, tankönyv, gyógyszer, sport, szórakozás, nyaralás, bútor, műszaki cikkek, azt mind a gyereket nevelő szülőnek kell fedeznie? Nem túlzás ez egy kicsit? Főleg, hogy nem győzöm elégszer hangsúlyozni, a gyereket nevelő szülő elsősorban természetben látja el a gyereket, tehát főz-mos-vasal-takarít-ápol-tanul vele-kísérgeti, stb., amit ha forintosítunk, hát elég szép összeg. Meg kéne végre érteni mindenkinek, hogy a gyereket nevelő szülőnek nem kell forintra ugyanannyit mellétenni mint amennyi tartásdíjat kap! Részben a fent említett természetbeni ellátás miatt, részben pedig azért, mert a saját fizetéséhez kell mérni a tartás mértékét és nem a másik szülő fizetéséhez.
2012. júl. 10. 10:14
 48/85 anonim ***** válasza:
57%

46/47vagyok.

Ahogy igy leirta az egész esetet, és 85ezret fizetne a két gyerekre az MO-n nézve azért elég jó.

Én is egyedül nevelem a fiamat, 75eFt-s nettó bérem,15eFT gyerektartást kapok. Tesómnak 3 gyerek után állapitott meg a biróság 30eFT-t amit persze apuka azóta se fizet. Lehet akármennyit ragozni, ez a nő csak a pénzre megy.

2012. júl. 10. 15:36
 49/85 anonim ***** válasza:
35%
bocs, előző 46/48
2012. júl. 10. 15:37
 50/85 tetro ***** válasza:
54%
Persze hogy a pénzre megy hiszen gyerektartásról beszélünk. Perelhetne babért is, de azt nem fogadják el az üzletekben. Aki szerint pedig egy gyerekre nem lehet elkölteni havi 100e Ft-ot, az szerintem nem igazán fizetett mostanában rezsit, lakást, tankönyveket, cipőt, ételt stb... 60nm-es albérletben élünk Budapesten egy lepukkant részen, rezsivel a lakás kb 120e Ft átlagban. Ketten vagyunk, csak ez fejenként 60e Ft....
2012. júl. 10. 15:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!