Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerektartás emelését akarom 100. 000. ft-ra külföldi fizetésből. Szerintetek bele megy a bíróság?
Jelenleg 60.000ft kapok minden hónapban 2 gyerek után.
Időközben az ex-nek is lett egy új családja.
85.000 ft ajánlott,nem fogadtam el.
Vigyem perre?
Ember, és te vágod, hogy Szudánba meg napi fél dollárból élnek emberek? És ezzel mi a lóf@szt akarsz mondani? Igen, emberek havi 30 ft alatt élnek, a létminimum alatt. És? Mit kéne ezen vágnom? Így van, tudom, te a nagy eszeddel ezt elmondtad, és? Mi következik ebből? Hogy minden elvált szülős gyereknek a létminimum alatt kéne élnie? Tudod az hogy "sz@ros gyerekként" nevezed a gyereket, ez azért sokat elmond arról, hogy milyen lehet a hozzáállásod a gyerekekhez. Remélhetőleg neked nincs. Gratulálok a ahhoz a megállapításodhoz is, hogy nem kell minden hónapban könyvcsomag. Erre is egyedül sikerült rájönni? Mégis ki az isten vagy te, hogy megszabod hogy egy gyereknek hány hobbija legyen? És ha az a szaros gyerek nyelvet is akar tanulni, meg sportolni is? Akkor mondja meg neki az anyja, hogy nyelvtanulás az nem lesz soha, mert apu meg én már nem szeretjük egymást? Félek, hogy te ezt komolyan gondolod.
Neked luxus a hús napi szinten másnak meg nem. De igen, bölcs vagy, és persze igazad van. Ehet az a szaros gyerek napi négy zsemlét is, lehetőleg tescosat, meg hozzá pár nagy pohár víz, aztán napi 80 Ft-ból meg van a kajája, jól látod. Téged így etettek gyerekkorodban ugye?
Segítek hogy megértsd. Nekem sincs gyerekem (remélhetőleg neked nincs), de az iskolás húgommal élek kettesben szülők híján. Lakásunk sincs, így bérelünk. Rezsivel kb 120e Ft havonta. Kajára kb 50e-t költök. Tudom, egy állat vagyok, és olyan luxus cikkek vannak nálunk, mint hetente kétszer-háromszor hús, meg napi szinten zöldség-gyümölcs. Sőt, most fogsz a kardodba dőlni, szinte mindig van a hűtőben túrórudi. Tudom inkább szeretnem kéne a gyereket, de én egy ilyen barom vagyok, hogy inkább csak így szórom rá a luxust. Havi átlagba elmegy rá 10-15 Ft valami cipőre-ruhára, havi 5e telefonra. Jár külön órára is, meg bkv bérlete is van. Ez olyan 20e Ft havonta. Zsebpénzt is kap, havi 10e Ft kb, csak hogy ha iskolából nem tud hazajönni, akkor is legyen ebédre pénze. Szerintem ezzel már túl vagyok a 120e Ft bruneii álomluxus költésen a szaros kölökre... El is van ám kényeztetve de nagyon... Fájdalom, hogy mekkora ökörségeket beszélsz.
120 ezer rezsivel a lakás? Akkor te nagyon sz*rul választottál. Aranyból vannak a lépcsők vagy mi? Látom dőzsölsz rendesen. Minden hónapban kell ruha mi? Nehogy kétszer vegyél fel valamit. El vagy kényesztetve bazz. Nézd meg a többi hozzászólót is, láthatod, sokan írtak 20-30 ezer forintot. Annyiból sokan kihoznak egy gyereket.
Te minden vacakra járatnád a gyereket? És mikor szórakozna csak úgy? A barátaival esetleg, mindenféle kötöttségek nélkül. Látom marhára értesz a gyerekneveléshez. Elhiszed hogy nekem több közöm van hozzá, mint neked? Gondolmo te mindent megveszel majd a gyerekednek ,amire csak kinyitja a száját.
Hugod kap havi 10 ezer forintot? Más 3 napot dolgozik azért a pénzért. Ráadásul havi 50k mellett, mait kajára költesz. És mennyi ételt dobsz ki? Kíváncsi vagyok. Sajnos vannak tapasztalataim, öcsém is olyan dőzsölős, mint te, nem is ebben a világban él, és dobja ki a kajákat a hűtőből, mert senki nem ette meg. Kérdem én, minek rogyásig telerakni a hűtőt?
Képzeld sokan nem akarnak létminimum alatt élni, csak éppen nem tudják megtenni. De egy gyerekre a havi 30 ezer elégnek kell lennie. A gyerekre! Mert ez gyerektartás, nem ebből kell fizetni a rezsit, az anyuci műkörmeit, a fodrászt és sorolhatnám.
Ja és még annyit, hogy te havi 200k-t tapsolsz el kettőtökre. Más ebből egy ötfős családot nevel.
Tudom az öcsém is ilyen. Ő még többet tapsol el a barátnőjével, egyik sem ebben a világban él. Aztán meg csodálkozik ,amikor hazajön, hogy itt mi ez a nagy "szegénység". Nem élek szegénységben ,de meggondolom mire költök. Meg beosztok.
Nem tudom te melyik országban élsz - valószínűleg nem Magyarországon -, de Budapesten jelenleg a legócskább garzonok is 50e Ft-ba kerülnek. Én meg bevállaltam azt a mérhetetlen luxust, hogy egy tinédzser lánnyal nem közös hálónk van. Képzeld el, hogy kacsalábon forgó 65nm lakásban élünk. Igen, a lépcsők aranyból vannak zsenikém... A többi meg a rezsi. Hiperluxus. Múltkor hívott is a bruneii szultán, hogy nem akarunk-e cserélni, de mondtam neki, hogy ne röhögtessen már ki.
Nem tudom te mennyit költesz havonta átlagosan ruhára. De ha évente valaki 100-150ezer forint ruhára költ abba nem olyan sok minden fér ám bele. Két-három pár cipő, egy kabát, meg néhány apróság. Szerinted ez luxus, csak én a krőzus ezt képtelen vagyok felfogni, mert nálunk még az uzsonnás doboz is Louis Vitton.
Sokan kihoznak 30e-ből egy gyereket. Sokan meg 15e-ből egy disznót. És? Akkor moslékkal kéne etetnem és ólban lakatnom a húgom?
Minden vacak? Heti két óráról beszéltem, hol maradtál le?
Képzeld el, hogy lényegében egy falat kaját sem dobunk ki. Jó kenyér néha marad, de mivel nagyon sokat főzök, kisadagokat, így lényegében nulla veszteséggel dolgozik a konyhám. Na ezt tedd valahová.
Csak remélni tudom, hogy neked semmi közöd sincs egyetlen "szaros kölyökhöz" sem.
Nem tudom sikerült-e elolvasnod, amit írtam. Gondolom hisz arra reagálsz. Nem majd a gyerekemnek, hanem jelenleg is nevelek egy gyereket. Szólj ha túl gyors ez neked, megpróbálom akkor lassabban.
Az hogy sokan nem akarnak a létminimum alatt élni annak mi köze van ahhoz, hogy normálisan mennyiből jön ki egy gyerek? Azt írod hogy sokan kényszerből élnek így, mégis azt hozod fel normának, hogy ennyinek elégnek kell lennie egy gyerekre. Ne haragudj de ezt így nem igazán értem.
Húú, tényleg azt bele se írtam, hogy könyvekre is költök. Ja meg az internet. De az ilyenekbe ne menjünk bele, mert a végén agyvérzést kapsz a dőzsölésünktől.
El vagyok kényeztetve? :D Akkor most leírom, mert látom a szövegből nem sikerült kivenned. Kettesben élünk, csak én keresek pénzt. Ki kényeztet el engem, mond már el légyszi :)
Én is meggondolom mire költök. Nincs kaviár meg libamáj. De gyümölcslé van. Néha. Ha neked ez luxus, és fáj hogy valaki ilyet vesz egy gyereknek, meg rogyásig telerakja a hűtőt akár 5-6 túrórudival is, akkor lehet nem én vagyok elkényeztetve, hanem te vagy puritánabb az átlagnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!