Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerektartás emelését akarom 100. 000. ft-ra külföldi fizetésből. Szerintetek bele megy a bíróság?
Jelenleg 60.000ft kapok minden hónapban 2 gyerek után.
Időközben az ex-nek is lett egy új családja.
85.000 ft ajánlott,nem fogadtam el.
Vigyem perre?
És, ha már te vagy az exférj, akkor jogászként tanácsolnék valamit. (Aztán majd az ügyvéded megerősíti, vagy elveti, mindegy, csak ötlet.)
Semmiképp ne VÁLLALJ (mármint hivatalosan!!) többet, mint amennyit muszáj, tehát kb. a fizetésed 20%-ig. Többet NE!!!
Ez nem azt jelenti, hogy ne adj többet, csak azt, hogy ne írd alá azt, hogy az idők végezetéig adni fogsz. NEM! Mert elveszítheted a munkád, születhet még gyereked, piros hó eshet... Tök mindegy, a lényeg, hogy változhatnak a körülményeid. De, ha vállaltad, ha aláírtad, és ezt ítéletbe foglalták... akkor bizony ennek ellenére fizetni kell, és végrehajtják, ha tudod fizetni, ha nem. Külön procedúra - és nem könnyű - leszállíttatni utána.
De, ha annyit vállalsz, amennyit kéne (maradj meg a hatvannál, többet semmiképp), attól még nyugodtan adhatsz, amíg tudsz, havi százat is akár. Aztán, ha már nem tudsz, nem adod, és nem lesz gondod belőle.
Gondolom - a leírásból ítélve -, hogy nem a gyerekeidet akarod kisemmizni, de ne hozd magad a jövőre nézve lehetetlen helyzetbe! Ilyet nem szabad csinálni.
Köszönöm a megnyugtató szavakat.
Itt már főleg az irigység és a rossz indulat beszél belőlük.
Pedig amit eddig elértünk az új családommal azt a feleségem spórolta össze.Mellette pedig 10 év külföldi munka mellett sem tudtunk autót venni vagy a lakás hitelt kifizetni.Ennyire szerette a pénzt.
2 gyerekre kéri a 100at? Tehát 50-50et? Vagy 200ezret kér?
Nálunk párom itthon keresett kb.600ezer ft-ot. Ennek ugye bírói gyakorlat szerint a 20-20:-C%a lenne 120-120ezer.
Anyuka ennyit követel. Párom önként felajánlott 60-60ezer ftot. Bíróság jóváhagyta a 60-60ezret. Anyuka mai napig nem nyugszik,már bîrót is cseréltetett, az új is bíró is helyben hagyta a 60-60at.
Utolsó vagyok. Nem tudom külföldi fizetés esetén mi a gyakorlat,de a 2x50ezer ilyen esetben akár nem is lehetetlen ám.
A 20-20% az az átlag! Ennél alacsonyabb is lehet.
Mondom nálunk ha %ot számítunk akkor 10-10%jön ki.
Te fizud alapján mennyi a 10%?
a fizetésem 10% durván 30.000ft
úgy hogy 1100 euróval számolom amit haza hozok.
Bakker, micsoda pénzéhes nő!
Ügyvéddel beszélj te is, ne hagyd magad!
Ha a fizetésed 10%-a durván 30.000.- Ft, akkor kb. 60-60.000.- Ft-ot fognak megítélni gyerekenként - feltéve ha nincs több gyereked. Ez kb. reális is, tekintetbe véve, hogy valóban nem fele-fele arányban kell eltartani a gyerekeket, hanem mindenkinek a fizetéséhez képest, elvégre nem várható el, hogy egy alulfizetett pedagógus ugyanannyit tudjon hozzátenni, mint egy bankigazgató. Azon kívül tényleg számít, hogy ki neveli a gyereket, mert a csjt. szerint a gyereket nevelő szülő elsősorban természetben látja el a gyereket, a másik szülő pedig pénzben, tehát nem kell egyforma összeget a gyerekre fordítani. Aki emellett kardoskodik, az gondolkodjon el azon, hogy aki gyereket nevel, az hosszú évekre 24 órás ügyeletben van, így nem várható el, hogy az egyik csak fizessen, a másik fizessen is, meg lássa is el 100%-osan a gyereket. Mindenesetre a gyerekenkénti 100.000.- Ft irreális a fizetésed alapján is, és a gyerek szükségletei alapján is, tehát annyit nem fog megítélni a bíróság, kivéve ha a gyerek pl. tartósan beteg és a kezelése, gyógyszerei nagyon sokba kerülnek - de ilyet nem írtál, tehát a kb. 60-60.000.- Ft fog bejátszani szerintem.
Egyébként pont most számoltam ki, hogy a fiam eltartása havi szinten kb. 95.000.- Ft. Ebbe benne van, hogy a rá eső rezsi havi 30.000.-, a kajája szintén ennyi havonta, higiénés cuccok (dezodor, borotvahab, borotva, fogrém, stb.), bérlet, zsebpénz, szórakozás, meg havi átlagra lebontva az éves ruhaköltsége és tankönyvköltsége, gyógyszer, egyéb cuccok (számítógép javítás, egy új szék, hasonló "apróságok")havi átlagot számolva 95.000.- Ft-ra jön ki. Iszonyú összeg, és én is csak azért számoltam utána, mert az apukája közölte, hogy ha leérettségizett, onnantól majd a gyereknek ad valami "támogatást", de felejtsem el a gyerektartást. Hiába mondtam neki, hogy ez nem így megy, amíg nappalin fog tanulni (OKJ-re megy) addig bizony jár a rokontartás, okoskodik, tehát attól tartok per lesz a vége. De nem tudom egyedül eltartani a kölköt, ő meg azon az állásponton van, hogy nagykorú, nem eltartani kell, hanem támogatni, és menjen dolgozni. Csak azt nem fogja fel, hogy erre nem lehet alapozni,hiszen nincs olyan munkáltató, aki garantálja, hogy két évig, amíg tanul, addig biztosít neki olyan fix munkát, ami idomul a nappali tagozatos tanulmányaihoz, tud is mellette tanulni, pihenni, és még normális fizetést is kap. Nálunk az a gond, hogy apuka úgy gondolta, hogy majd a fizetése 10%-ával támogatja a gyereket, azt ossza be ahogy akarja, adjon belőle nekem amennyit akar, én meg egyezkedjek a gyerekkel. Mintha attól, hogy nem gimibe, hanem OKJ-re jár, olcsóbb lenne az eltartása... szerinte ha keveset eszik, akkor havi 20.000.- elég a kajára. Röhej, hát 19 éves, 185 magas, ha napi kalóriaszükséglete kb. 1000.- Ft-ból jön ki. Semmi többet nem kérek, csak azt, hogy amíg nappalira jár, fizesse tovább a 20%-ot, semmivel sem többet, és ugyanúgy közösen tartjuk el, mint eddig. Mégsem zavarhatom el segédmunkásnak azért, hogy az apjának több maradjon. Kicsit hányingerem van az exem hozzáállásától, mert havi 300.000.- körül keres, és mivel a felesége is keres, ezért nem veszélyezteti a gyerek eltartása őket (ez a rokontartásnál számít!). Mégis, elnézné, hogy én a jóval kisebb fizetésem kb. 30%-át költsem a gyerekünkre, nyomorogjunk, azért, hogy neki több maradjon.
Mindenesetre a nálatok 20%-ot kitevő 60.000.- Ft teljesen reális szerintem, akkor telik a gyerekeknek normális életszínvonalra, nemcsak kenyérre és párizsira, hanem pl. sportra is. De ennél többet ne ajánlj, mert tényleg vérszemet kap!
Nem olvastam végig a válaszokat, de azért leírom amit gondolok.
Szerintem elég nagy pofátlanság lenne ennyi pénzt kérned tőle. Inkább adja a 85-öt, és oszd be!
Amikor az én szüleim elváltak 60.000Ft-ban egyeztek meg, anyu kiharcolta, mert apunak cége volt, amiből mellesleg kifizette anyut, sőt új autót kapott, mégse volt elég az isten f*sza se... Nem bántani akarom ezzel anyut, de ha pénzről volt szó, semmi nem volt elég, ráadásul mindig elment valamire a pénz, ez mellett apu vette a ruháim, stb, anyu csak a sulis cuccok felét állta és a kajám.
Apu berágott, nem fizetett hónapokig, ami valahol jogos volt, viszont így tőlem is elvett..(később azonban visszaadta az egészet.)
Aztán pereskedtek újabb hónapokig, apu kérte a gyerektartás csökkentését, 30at kapott anyu +megvett nekem mindent amit akartam(mármint apu), fizette az uszoda-bérletem(akkor még úsztam), fizette a lovaglóóráim, a külön tanárt stb... Mégse volt elég.
Aztán a végén már csak 30-at kapott anyu, meg én néha-néha 5-10ezer forintot, semmi mást nem.
Viszont most, 18 éves vagyok, van egy 5 hónapos fiam és minden hónapban támogat anyagilag, pedig soha nem kértem, hiszen enélkül is mindenünk meglenne, de valljuk be, mindenkinek jól jön a + pénz.
34.35 vagyok. Nem értem a lepontozást,ám legyen.
Köszi a választ. Nézd 2gyerekre van esély hogy a 60-60ezret megítélik.
Magam is túlzottnak tartom,de magas keresetnél azért nem a 10-10 ezer a megszokott
nálunk azért lett 10-10% mert a 20-20% valóban már asszonytartás lett volna (240e ft)
Amúgy magyar bíróságra jársz? Vmennyi pénzt nem tudsz eltakarni a keresetedből?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!