Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Külföldre költöznék új párommal, és előző házasságomból született gyerkőccel. Az ex ha nem egyezik bele, mi a teendőm?
Nem én írtam neked előzőleg, szóval nem ismételtem magam, csak olvastam a reakcióidat.
Egyszerűen te ezt akarod és most belemagyaráztad, hogy ez jobb a gyereknek és így keresel mentséget.
Csak éppen a válaszolók átláttak az egészen.
" Az 1-nek írnám, hogy nekem azt mondták, hogy a házasságnál nincs erősebb jog, olyan nincs hogy a bíróság az ellen van hogy a házastársak ne együtt éljenek. Ha nem egyezik bele, a gyyámhatóság engedélyezheti helyette."
Első vagyok.
Senki nem mondta,hogy nem élhetsz az élettársaddal.De nem is ez volt a kérdés.
A gyereknek van egy apja és anyja.A bíróság ha neked is ítélte a gyermeket,attól még az ex az apja marad.
A gyerek érdekeit fogják nézni és nem a tiedét.Kimehetsz Németországba,de csak akkor viheted a gyermeket ha az édesapja beleegyezik.
Tudom,mert én is végig jártam ezt az utat.Az én esetemben a fiam apja beleegyezett,és a láthatást én oldottam meg.Értsd.Én fizettem a repülőjegyet.
Még valamit.A gyámügy felülbírálhatja,de ahhoz nyomos okok keljenek,hogy a gyámügy elszakítsa az édesapjától a gyereket.
Amikor elváltatok a bíróság megszabta az apja láthatási jogait.Nem tudom nálad hogyan és mennyit,az én esetemben minden második hétvége,és a szünetek fele az apjáé.Feltételezem nálatok is így volt.
Ha az édesapa nem fizet gyerektartást,nem gyakorolja az apai jogait ű, vagyis nem látogatja rendszeresen a gyerekét akkor a gyámügy dönthet a te javadra az apa ellen.
De ha rendesen fizet a gyerek után,rendszeresen viszi a gyereket,sűrűn látják egymást,akkor az apának fognak helyt adni.Ami ez esetben érthető.
Valahogy én nem tudlak megérteni titeket, mintha nem gondolnátok bele a kérdező helyzetébe, másrészt meg mintha nem Magyarországon élnétek...
Szerintem az lenne a legjobb, ha kimennétek. Amint leírtad, a gyerek talán a nevelő apját jobban szereti, és a rendestől sem szakítanád el örökre.
Másrészről ez a gyereknek is jó lenne,mert ezernyi új lehetősége lesz majd és jobb élete mint ebben az országban...Itt nem fogod tudni nevekni,főleg ha a távolság miatt a mostani kapcsolatod is galyra megy...
De amondó vagyok az érveidet mond el az apának is, ha meg végképp nem megy akkor menj a gyámügyre...
Amúgy nem védeném én az apátegy kicsit se. Ha szerette volna a gyerekét és akarta volna akkor nem csalja meg a feleségét! mert tudhatta volna hogy ez lesz a vége, hogy ezzel a gyerekét is elveszítheti. Ha meg nem szerette a feleségét minek csinált neki gyereket??!
Én úgy tudom, hogy a gyámügy nem a házasságot, hanem a gyerek érdekét nézi, ez pedig az, hogy ha ez lehetséges, akkor működő, szerető, teljes családban nőljön fel, ezt a mintát lássa. Ha ez nem 100%-bán vérszerinti család akkor is.
Ez a költözés nehéz ügy, ezt apucival kellene előbb egyeztetni, és a bírósághoz olyan beadványt adni amit ő simán aláír. Ezzel sok időt spórolhatsz. Talán érdemes mediátorhoz fordulni, segít kezelni a helyzetet és létrehozni a megállapodást (nekünk segített). Ha a bíróságon vitatkoztok tuti lekésitek
(folytatom) a tanévkezdést, vagy ha nagyon melléd állnak akkor apuci fog kiakadni, ami nem jó.
Szerintem érthető ha mentek, de egyeztess ex-szel.
Amúgy ekkora gyereknek már számít a véleménye, őt is biztos megkérdezik.
Ha nem örökre mentek, henem mondjuk 2-3 évre az mindenkinek megkönnyíti az alkalmazkodást a helyzethez. Ha jól értem ex-szel jó a kapcsolat, biztosítás arról hogy nem nevelés ellene vagy el tőle a gyereket.
Nehéz helyzet de nem megoldhatatlan, dolgozzatok rajta, mégpedig gyorsan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!