Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Külföldre költöznék új páromma...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Külföldre költöznék új párommal, és előző házasságomból született gyerkőccel. Az ex ha nem egyezik bele, mi a teendőm?

Figyelt kérdés

2012. máj. 28. 12:51
 71/106 anonim ***** válasza:
100%

Nem én írtam neked előzőleg, szóval nem ismételtem magam, csak olvastam a reakcióidat.

Egyszerűen te ezt akarod és most belemagyaráztad, hogy ez jobb a gyereknek és így keresel mentséget.

Csak éppen a válaszolók átláttak az egészen.

2012. máj. 28. 22:54
 72/106 anonim ***** válasza:
67%

" Az 1-nek írnám, hogy nekem azt mondták, hogy a házasságnál nincs erősebb jog, olyan nincs hogy a bíróság az ellen van hogy a házastársak ne együtt éljenek. Ha nem egyezik bele, a gyyámhatóság engedélyezheti helyette."

Első vagyok.

Senki nem mondta,hogy nem élhetsz az élettársaddal.De nem is ez volt a kérdés.

A gyereknek van egy apja és anyja.A bíróság ha neked is ítélte a gyermeket,attól még az ex az apja marad.

A gyerek érdekeit fogják nézni és nem a tiedét.Kimehetsz Németországba,de csak akkor viheted a gyermeket ha az édesapja beleegyezik.

Tudom,mert én is végig jártam ezt az utat.Az én esetemben a fiam apja beleegyezett,és a láthatást én oldottam meg.Értsd.Én fizettem a repülőjegyet.

2012. máj. 28. 23:02
 73/106 anonim ***** válasza:
100%

Még valamit.A gyámügy felülbírálhatja,de ahhoz nyomos okok keljenek,hogy a gyámügy elszakítsa az édesapjától a gyereket.

Amikor elváltatok a bíróság megszabta az apja láthatási jogait.Nem tudom nálad hogyan és mennyit,az én esetemben minden második hétvége,és a szünetek fele az apjáé.Feltételezem nálatok is így volt.

Ha az édesapa nem fizet gyerektartást,nem gyakorolja az apai jogait ű, vagyis nem látogatja rendszeresen a gyerekét akkor a gyámügy dönthet a te javadra az apa ellen.

De ha rendesen fizet a gyerek után,rendszeresen viszi a gyereket,sűrűn látják egymást,akkor az apának fognak helyt adni.Ami ez esetben érthető.

2012. máj. 28. 23:11
 74/106 anonim ***** válasza:
100%
javítok* kellenek
2012. máj. 28. 23:12
 75/106 anonim ***** válasza:
26%

Valahogy én nem tudlak megérteni titeket, mintha nem gondolnátok bele a kérdező helyzetébe, másrészt meg mintha nem Magyarországon élnétek...

Szerintem az lenne a legjobb, ha kimennétek. Amint leírtad, a gyerek talán a nevelő apját jobban szereti, és a rendestől sem szakítanád el örökre.

Másrészről ez a gyereknek is jó lenne,mert ezernyi új lehetősége lesz majd és jobb élete mint ebben az országban...Itt nem fogod tudni nevekni,főleg ha a távolság miatt a mostani kapcsolatod is galyra megy...

De amondó vagyok az érveidet mond el az apának is, ha meg végképp nem megy akkor menj a gyámügyre...

Amúgy nem védeném én az apátegy kicsit se. Ha szerette volna a gyerekét és akarta volna akkor nem csalja meg a feleségét! mert tudhatta volna hogy ez lesz a vége, hogy ezzel a gyerekét is elveszítheti. Ha meg nem szerette a feleségét minek csinált neki gyereket??!

2012. máj. 29. 04:07
 76/106 A kérdező kommentje:
Valahogy ugy gondolom nem gondoltok bele a helyzetembe, könnyen ítélkeztek.... és hosszútávon akármit is mondtok a gyerek fogja a levét inni. A vér szerinti apa megmarad, kéthetente, aki neveli, jobb esetben 5-6 hetente, vagy egyáltalán nem. Lehet hogy ugy tűnik a saját érdekem, de ne mondja nekem senki, hogy a gyereknek ez a jobb megoldás.
2012. máj. 29. 05:49
 77/106 anonim válasza:
36%

Én úgy tudom, hogy a gyámügy nem a házasságot, hanem a gyerek érdekét nézi, ez pedig az, hogy ha ez lehetséges, akkor működő, szerető, teljes családban nőljön fel, ezt a mintát lássa. Ha ez nem 100%-bán vérszerinti család akkor is.

Ez a költözés nehéz ügy, ezt apucival kellene előbb egyeztetni, és a bírósághoz olyan beadványt adni amit ő simán aláír. Ezzel sok időt spórolhatsz. Talán érdemes mediátorhoz fordulni, segít kezelni a helyzetet és létrehozni a megállapodást (nekünk segített). Ha a bíróságon vitatkoztok tuti lekésitek

2012. máj. 29. 07:14
 78/106 anonim válasza:
36%

(folytatom) a tanévkezdést, vagy ha nagyon melléd állnak akkor apuci fog kiakadni, ami nem jó.

Szerintem érthető ha mentek, de egyeztess ex-szel.

Amúgy ekkora gyereknek már számít a véleménye, őt is biztos megkérdezik.

Ha nem örökre mentek, henem mondjuk 2-3 évre az mindenkinek megkönnyíti az alkalmazkodást a helyzethez. Ha jól értem ex-szel jó a kapcsolat, biztosítás arról hogy nem nevelés ellene vagy el tőle a gyereket.

Nehéz helyzet de nem megoldhatatlan, dolgozzatok rajta, mégpedig gyorsan!

2012. máj. 29. 07:25
 79/106 A kérdező kommentje:
Szia, köszi az utolso kommentet! Tényleg nem szeretném ha itélkezne senki, mindenki kerülhet ilyen helyzetbe, csak tanácsért fordultam ide hisz van aki már tulvan ilyenen. A gyereket miröl kérdezik ilyen korban? Mert mama már most azt mondja neki ha kimegy, soha többet nem találkoznak, na ez nem tisztességes sztm, tehát apucinak is megvan a másik oldala.
2012. máj. 29. 12:44
 80/106 anonim ***** válasza:
100%
Nem mond hülyeséget a nagymama.Ha évente kétszer láthatja az unokáját,akkor már boldog lehet.A gyerek fel sem fogja,hogy mi lesz,ha elköltöztök.Most kéthetente láthatja az apját vagy még sűrűbben,amikor az apuka viszi,úgy pedig csak akkor,ha épp szünet van.Most a nevelőapja után sír,akit csak 6 hetenként lát,mi lesz,ha elköltöztök és az igazi apjával még ennyi időközönként sem találkozhat,pedig most sűrűn látja.Akkor is sírni fog,csak az akkor már mindegy lesz,mert a férjeddel lehetsz.Hiába próbálod feketíteni a vérszerinti apát és családját,egyelőre te okozol majd kárt a gyerek-apa kapcsolatban nem ők.Remélem az apuka mindent megtesz,hogy ne vehesd el tőle a gyerekét.
2012. máj. 29. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!