Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Külföldre költöznék új páromma...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Külföldre költöznék új párommal, és előző házasságomból született gyerkőccel. Az ex ha nem egyezik bele, mi a teendőm?

Figyelt kérdés

2012. máj. 28. 12:51
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/106 anonim ***** válasza:
69%
Én ismerek olyat aki ennek a fordítottját csinálta,a szülők elváltak,anyukánál a gyerek.Apuka kiment külföldre(Németország)ott új családot alapított.A lánya már nem is volt olyan kicsi,7-8 éves lehetett.Tehát nem 1-2 éves volt már,imádta az apját,és imádják egymást ma is.Attól függetlenül hogy nincsenek napi kapcsolatban,illetve vannak már erre alkalmas eszközök tehát mégis vannak,ugyan nem személyesen.Személyesen ünnepekkor,szünetekben találkoznak,a kislány megy ki hozzájuk,nyáron 1 hónapra is.Szerintem odafigyeléssel olyan óriási törést nem okozna a kiköltözés.Elég kicsi volt a kérdező gyermeke mikor szétmentek,tehát a gyerek ebbe nőtt bele,el lehet neki mondani hogy ez lesz,mit szól hozzá.Ugyanígy meg lehet beszélni az volt férjjel is.Ebből majd kiderül kinek mi lenne a jó.A gyereket a nevelő apuka neveli,a kicsinek ugyan olyan fontos mint az igazi,ő még nem érzi a különbséget,vér szerinti vagy nevelő.Ő még azt nézi hogy ez is az is szereti,törődik vele,és ez a fontos hogy ez maradjon meg.És a fenti példa mutatja meg lehet tartani.A jövő szempontjából biztos hogy jobbak az esélyek külföldön.Azt a kérdező látja mennyire ragaszkodik a nevelő apuhoz a gyerek(elmondása szerint nagyon),és elég régóta együtt vannak ahogy írja,tehát nem futó kapcsolat.Sok sikert a jó döntéshez.
2012. máj. 30. 22:25
 92/106 anonim ***** válasza:
66%
Abba nőtt bele,hogy kéthetente látja az apját.Ez most meg fog változni évi jó,ha 2-re,ez még egy felnőttnek is hatalmas különbség nem csak egy gyereknek.A kérdező figyel a gyerek lelkivilágára,amíg arról van szó,hogy a nevelőapu hiányzik,ha pedig arról lesz,hogy az igazi apu,akkor már kevésbé lesz fontos a dolog,mert neki már megvan a helye a férje mellett.Aki most olyanokkal jön,hogy házasságjog fontosabb,mint a láthatás meg ilyen butaságok,az magasról fog tenni rá,hogy a kiköltözés után milyen lesz a rendes apa-gyerek kapcsolat,ha pedig ez még pénzébe is kerül,akkor főleg.Nem csodálkozom,hogy az apa fél ettől a költözéstől,látja a sorsát,amit már most borítékolni lehet.
2012. máj. 30. 23:03
 93/106 A kérdező kommentje:
90-esnek üzenem, a pótapukákat nem cserélem havonta!!!! És amíg én nem sértegetlek, te se tedd. Ha nem ismersz ne ítélkezz. Már bocsi, de havonta az egyik láthatásra most is én hozom-viszem a gyereket, busszal, ez sehol nincs rögzítve, így beszéltük meg, hisz elég komoly összeg már havi négyszer olyan táv is.... Nemtudom ezt az évi kétszeri láthatást meg ki magyarázta be nektek, ezt sehol nem írtam.
2012. máj. 31. 05:44
 94/106 A kérdező kommentje:
És 92-es! Ha magasról tennék a láthatásra,sztm nem így állnék a dolgokhoz!
2012. máj. 31. 05:50
 95/106 anonim válasza:
51%

Vannak érvek a költözés mellett, és ellene is. Azt is megérteném, ha a fenti válaszok után mégis itthon maradtok.

Szerintem ha már döntöttél, akkor ne azzal foglalkozz hogy a támadások ellen védekezel. Beszélj az exeddel, kérj ehhez segítséget ha szükséges. Mondja el mitől tart, és te meg mondd el mit vállalsz hogy elkerüljétek amitől ő fél. És persze fordítva. Szakember ( mediátor) tud abban segíteni, hogy ne váljon ez parttalan vitává, sértegetéssé, bizalmi válsággá. Szerintem megér pár 10e forintot még akkor is ha nincs sok pénzetek. Nem elhitetned kell ex-szel hogy minden rendben lesz, hanem közösen keresni olyan megoldást, amit mindannyian (pótaput beleértve) vállaltok, és megnyugtatónak találtok.

A gyerekkel tudtommal pszichológus beszélget el, aki ráadásul jártas az ilyen ügyekben, ettől ne tarts. Ha bemész egy Nevelési Tanácsadóba ott tudnak segíteni. Van ingyenes jogsegély, segítenek hogy hogyan rendezd ex-szel a dolgot, és pszichológus is, akivel tudsz beszélni a gyerekről, hogy hogyan kezeld a helyzetet hogy ne sérüljön, a kétségeidről stb. Neten keresd az elérhetőségüket, és kérj időpontot. De a legfontosabb hogy ex értse meg hogy ez a gyerek érdeke is, és hogy így más lesz, de nem lehetetlen a kapcsolattartás. Lehet hogy a férjeddel is össze kellene barátkoztatni őket, hogy tudja, bármikor mehet hozzátok, a gyerekéhez.

Tesómék külföldön élnek, nagyszülők kiakadtak a költözésen, és ugyanazt mondták mint mama nálatok, hogy elfelejtik a gyerekek őket. Hetente min 1x videó-telefonoznak (Skype) a gyerekekkel, sokszor beszélnek telefonon, és imádják egymást. Kb évi 4-5x találkoznak személyesen. Ez nagyon más helyzet, a gyereknek és a felnőtteknek is alkalmazkodni kell, és utóbbiak számára ez nehezebb, de nem lehetetlen.

Mama aggodalma érthető, vegyen (vagy kapjon) egy laptopot és kezdje tanulni a telefonálást rajta, te meg ügyelj arra, hogy a gyereknek jusson ideje "a gép előtt ülni" olyankor amikor az apja, nagymamája már otthon van munka után, időnként beszélgessetek róluk, hogy érezze a gyerek hogy az élete(tek) részei ők is stb. Ha mindenki teszi a dolgát és nem a másik "fúrásával" foglalkozik, akkor nem lesz baj.

Az fontos, hogy ebben a helyzetben tényleg nektek kell anyagilag többet vállalni a láthatás költségeiből, de úgy látom te ezzel számolsz. Ha most 6 hetente tud a pótpapa hazajönni

(76-77 vagyok)

2012. máj. 31. 07:08
 96/106 anonim válasza:
akkor lehetne ugyanilyen költségből a gyereket hazaküldeni vagy apját kivinni 6 hetente pár napra pl.
2012. máj. 31. 07:10
 97/106 anonim ***** válasza:
33%
Legjobban azzal járnátok,ha exedhez visszamennél..a gyereknek tán az lenne a legjobb, bár a helyzetet nem ismerem 96komment után sem, ítélkezni meg nem fogok
2012. máj. 31. 11:02
 98/106 A kérdező kommentje:
Jol követed az eseményeket! A mostani párommal lassan hat éve vagyunk együtt, 3 éve összeházasodtunk. Kicsit nehezen kivitelezhetö amit irsz. Akkor se mennék vissza ha nem igy lenne.
2012. máj. 31. 11:51
 99/106 anonim ***** válasza:
Bocs az offért, én is írtam korábban, hogy nem jó döntés elszakítani a vérszerinti apjától a gyermeket, de az meg egyenesen őrült ötlet, hogy visszamenni az ex-hez, amit itt az egyik válaszoló írt! Gondolom, a kérdező sem a semmiért hagyta ott anno!
2012. máj. 31. 13:13
 100/106 Amerigo49 válasza:
65%
Pisztolyt veszel. Használod. Leülöd a büntit. Aztán már nyugodtan viheted, mert addigra több lesz 18 évesnél.
2012. jún. 5. 13:40
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!