Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Megcsaltak. Ti mit tennetek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megcsaltak. Ti mit tennetek?

Figyelt kérdés

Hazasok vagyunk, van ket gyermekunk es a kapcsolatunk az elejetol alomszeru. Szeretjuk egymas es ez valoban igaz, ennyi ev utan is.

De ma jott a pofon: a ferjemnek egy even at megszakitasokkal viszonya volt. Alig tudtam elhinni, mert nem az a tipus, kettonk kozul inkab en lennek ilyen, ha a korabbi kapcsolatainkat nezzuk.

De most durvan megcsalt, ugy igazan, ismeroseink kozul is tudtak rola. Ezek az emberek el is tavolodtak tolunk, nem ertettem hogy miert, de most mar tudom. Csalodtak a ferjemben is a baratai, de bombat sem akart robbantani senki.Vegul a ferjem vallott be mindent, eloszor termeszetesen toporzekoltam, de tenyleg, igazan szeretem es latom hogy o is. Ezert adtam neku gondolkodasi idot, megadtam a lehetoseget hogy ujraepitsen mindent, de azzal a feltetellel, ha oszinten mindenre valaszol, ne maradjon bennem kerdes es es azonnal szakit, en leszek az egyetlen.

Ez mind megtortent. Oszinten megbanta, erzemd rajta, tudatositom vele, hogy hibazott, de azt is ereztetem, hogy megadom a tamogatast az ujraepitesre. Alakul is a dolog, szo nelkul munkahelyet valt (kollegak), autot cserelunk (abban volt szex, igy en mar nem akarom hasznalni), a koltozest is felajanlotta (mert nem tul messze lakik a no, osszefuthatunk), semmivel sem hezital.

Kivan, szex rendben mindkettonknel. De az eddig is jol mukodott.

A megcsalas oka nem a testiseg volt, tudni kell, hogy en egy igenyes, csinos, dekorativ no vagyok, nem dicsekves, csak a helyzetet irnam korbe. Viszont volt egy ev, amikor munka miatt kulon voltunk, kb ket havonta talalkoztunk, nekem is sok volt a stressz, munka, a kulonlet miertjet sem lattam igazan, nem tudtam megfeleloen tamogatni. Et billentette meg a kapcsolatunkat, ekkor jott ossze a masik novel (egyebkent nem szebb, nem jobb, nem fiatAlabb, csak siman megertobb volt akkor). A nagy gond az, hogy a kapcsolat meg fel evig folytatodott azutan is, hogy ismet egyutt voltunk es latszolag rendben volt minden. Kb negyszer volt szex ebben a formaban hat honap alatt, talalkozas, lelkizes, proba a szakitasra nagyon sok, de vegleg elvalas csak akkor lett, amikor a ferjem kitalalt es atbeszeltuk a dolgokat.

Ti mit tettetek volna ebben a helyzetben?

Jol cselekedtem?

A kapcsolatunkra az elejetol jellemzo volt, hogy idonkent volt egy-egy dolog, ami miatt a szetvalas szelere kerultunk (nem megcsalas), de a szerelem, tisztelet es a kozos jovokep nagy, emiatt par ora alatt atbeszeltunk mindent es vegul meg szorosabb lett kozottunk a dolog.

Most is hasonlo volt a forgatokonyv, ezert bizom abban, hogy tullepunk es erosodunk, de megis felek picit, hogy ez nagy falat.

2012. máj. 26. 01:48
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
100%

Én is úgy gondolom,hogy ezek után a vízözön. Újra a "bizalmadba " fogadtad,megbocsátottál neki. Lehet,hogy minden további megcsalás után egy évvel rájön az őszinteségi roham és minden megy tovább.Az én normámnak ez nagyon aljas húzás volt,végtére is nem rámásztak,nem volt bepiálva,stb...

Másik ami eszembe jutott: A legjobb barátnőm apukájával utaztunk az ország másik végébe. Sok minden szóba került.Úgy hozta ki a szó,hogy elmesélte,hogy megcsalta egyszer a feleségét,vagy 20 éve. Egy évig dolgozott külföldön és ott lett egy szeretője. Sosem mondta el a feleségének,szerintem egyedül én tudom. Soha többé nem lépett félre utána.

2012. máj. 26. 09:30
 22/40 anonim ***** válasza:
100%

Én voltam ilyen helyzetben.

Készülj fel rá, hogy nagyon sokáig bizalmatlan leszel és nem fog működni a részedről igazán. Én kiléptem, mert felőrölt.

És megmondom őszintén, aki képes volt egy hosszú megcsalást fenn tartani, az sok jót nem jelent.

Ne nekem legyen igazam,, de mostantól akkor is minden más lesz és nem a jó értelemben.

2012. máj. 26. 09:31
 23/40 anonim ***** válasza:
91%

legalább irnál válaszokat hogy értsünk is téged.De ez két szemszögü.

Nézd egy éven csalt téged gyerekek mellett,és beadagolja neked hogy bánja??Mit bánna?Baba ö .. egy percig se bánt meg semmit,mert igen jo szinész lehet ha ennyi idön át eltudta játszani neked a jo férjet,akkor miböl gondolod nem e szinjáték a megbánás?s igaza van az egyik hozzászolonak.. hogy ne csak kocsit cseréltess..akkor kezét lábát arcát száját fülét szemét nyakán ujjait .. a farkárol ne is beszéljünk..

2012. máj. 26. 09:33
 24/40 anonim ***** válasza:
100%

Velem teljesen ugyan ez történt, csak nem 2 hanem 1 gyerek. De ugyan ez a sztori. Annyi, hogy én megbocsátottam, majd 2 évre rá újra átéltem. Mindig bemagyaráztam, hogy én vagyok a hibás. A másodikat már nem tudtam elnézni pedig az első szintén egy évig a második csak egyszeri alkalom volt. Költöztem, most 2 év távlatából ezerszer jobban jártam. A mai napig tartjuk a kapcsolatot, márcsak a gyerek miatt is. Ő azt mondja még mindig csak én kellek és szeret, de én megtanultam, hogy a farka az úr, nem szabad elhinni egy szavát sem.

Remélem nektek nem ez lesz a vége.

2012. máj. 26. 09:41
 25/40 anonim ***** válasza:
92%

Én kidobnám, mint macskát sz*rni. A szeretetem itt vált volna köddé. Egy, de CSAK egy megcsalást megbocsátanék, hogyha van gyerek és régóta együtt vagyunk. De egy viszonyt SOHA! Az már nem testi szükséglet kielégítése, amit hirtelen megkívánt és elvesztette a fejét, hanem egy tudatos titkos szerelmi viszony. Mehet ahhoz a nőhöz, nekem többé bizalmam egy csepp sem lenne. Döntsd el te, de aztán viseld a többi nőjeit is, amikor éppen nem lesztek együtt valamiért.

Ja és igen... Amit az előttem szóló is írt. Én jobban undorodnék attól, hogy a férjem farka más nő után bennem járt, azzal csókol, amivel ki tudja a nő milyen testrészét falta... Remélhetőleg valami vírust, vagy bacit is átadott neked.

Én nem maradnék vele, még jól szét is verettem volna valakivel ezért, meg a nőt is (:DD), de a te életed, te döntesz.

2012. máj. 26. 10:37
 26/40 anonim ***** válasza:
50%

Nagyon könnyen mondtok ilyet, hogy "azonnal ki kell dobni, nincs bocsánat, hagyd el". És a gyerekekkel mi lesz? Csodálkozunk, hogy ijesztően sok a válás a világban, de nincs ezen semmi csodálkoznivaló, ha mindenki ejtené a férjét/feleségét 1-2 hiba miatt.

A házasság baromi kemény meló. Állandóan küzdeni kell érte, hogy működjön. Dolgozni kell, hogy jó legyen, és ha beüt a krach, dolgozni kell azon, hogy valahogy kimásszunk belőle - nem egyből bedobni a törölközőt. Persze, az a legkönnyebb.

Szerintem teljesen jól cselekedett a kedves kérdező, mindent jól csinált. Remélem, újra egymásra találtok, és többé ilyen nem fordul elő. Ha mégis... Én azt mondom, ha igazán szeretitek egymást, még azt is meg lehet beszélni, oldani. 10-20 éves házasságok alatt szerintem nem hogy érthető, hanem szinte evidens, hogy lesznek megingások. Ezeken a) vagy túljutottok, vagy b) beadjátok a kulcsot. Lehet választani, de szerintem törekedni kell arra, hogy az első verziót válasszátok, már csak a gyerekek miatt is.

Nekem apám nagy nőcsábász volt 10-20 évvel ezelőtt. Már 12 évesen tudtam, hogy viszonya volt a jóval fiatalabb titkárnőjével. Nem is csinálta diszkréten, csak az nem látta meg, aki nem akarta - pl anyám. Ő mindig úgy volt vele, hogy ha nem tudja, nem fáj. Aztán mikor 19 voltam, ők meg 50 felé, kiderült a régi, titkárnős sztori, és anyám nagy patáliát csapott - többet nem játszhatta el, hogy nem tud róla. Mellesleg apámnak akkor is volt valakije. Emlékszem, akkor külön aludtak hetekig, nagyon fújtunk apámra (anyu, a tesóm meg én), és akkor nem bántam volna, ha elválnak, annyira haragudtam rá. Nem is értettem, anyum miért nem hagyta ott. Most viszont, így utólag, nagyon örülök, hogy nem váltak el, és hogy anyám áldozatot hozott, mert ez igenis áldozat. Nincs annál jobb, mint egész családban felnőni. És a szüleim szeretik egymást, ezt tudom. 32 éve házasok, már nem bújnak össze persze, nem csókolóznak, de látom, ahogy élnek egymás mellett, egymással, hogy igenis szeretik egymást, és fontos az, hogy a másik mellettük van. Én örökké hálás leszek anyumnak, hogy nem dobta de a törölközőt, pedig lett volna oka rá a bőven.

26/N

2012. máj. 26. 10:55
 27/40 anonim ***** válasza:
83%

Nagyon nehéz a kérdésedre válaszolni, mert mi nem vagyunk te. Mi több, legtöbbünk még hasonló helyzetben sem volt. Azonban én most, fiatal fejjel, csupán egy évnyi házassággal a hátam mögött azt mondom, hogy jól cselekedtél. Nem azért van manapság annyi válás, mert rosszabbak a kapcsolatok, mint régen, hanem azért, mert a házaspárok lusták és fáradtak ahhoz, hogy krízishelyzetben megpróbálják rendbe hozni a dolgokat. Becsülöm benned, hogy vagy olyan erős, hogy te mégis jól döntöttél, és a férjedben, hogy igyekszik méltóvá válni a megbocsátásra. Bárcsak minden házaspár ilyen kemény döntések árán is ragaszkodna egymáshoz!

Egyetlen esetben nem volt jó döntés: ha nem vagy, és nem is leszel boldog. Ugyanis az is érthető, ha többé nem tudsz megbízni benne, de ebben az esetben fölösleges egymást kínoznotok. Azért gondolom, hogy erre van kevesebb esély, mert az írásodból számomra az derül ki, hogy szeretitek egymást.

Kívánom, hogy mihamarabb találjatok újra egymásra, és ne figyelj a negatív hangokra, ők valószínűleg nem házasok, vagy nem igazi ismerői az emberi természetnek!

2012. máj. 26. 11:03
 28/40 anonim ***** válasza:
74%

Azért ne mondjuk már, hogy mindent el kell fogadni, meg mindent tűrni, mert a családban vannak nehéz pontok. Ez mint látható nem egy emberen múlik.

Az én szüleim 25 éve vannak együtt. Egyszer sem volt soha megcsalás. A mai napig összebújnak, ölelkeznek, csókolóznak és látszik rajtuk hogy még mindig nagyon szeretik egymást, nem csak megélnek egymás mellett.

Nem mindegy a gyereknek hogy milyen családban nő fel. Ahol apuka mindent megtehet, ezt a példát fogja látni.

Az egy dolog, hogy küzdeni kell egy házasság működéséért. Régen nem volt más választásuk mint eltűrni egymást akár boldogtalanul is mert "nem volt divat a válás".

2012. máj. 26. 11:13
 29/40 anonim ***** válasza:
55%
A megcsalásnál sokkal nagyobbakat is vétenek apukák. Az, hogy rendezik a konfliktusaikat, nem azt jelenti, hogy apuka mindent megtehet. Természetesen a második esély után nem jár harmadik és negyedik, ha még egyszer az életben elköveti ugyanazt a hibát, én sem bocsátanék meg neki. Ezt kell ilyenkor tisztázni, hogy ez az első és utolsó alkalom, amikor hajlandó vagy szemet hunyni.
2012. máj. 26. 11:40
 30/40 anonim ***** válasza:
86%

Szia. Persze mindenkinél egyéni, hogy kinek mennyi áldozatot ér egy kapcsolat/házasság megmentése. DE, nálunk, hogy ha bejönne egy harmadik, biztos, hogy vége lenne. Igen, állandóan tenni kell érte, hogy harmónikus legyen a kapcsolatunk.

Többen írták, hogy régen megoldodták a problémákat, s nem volt ennyi válás. Akkoriban már-már szégyen volt a válás. Persze, manapság sokan nem próbálják meg rendbehozni a dolgot, könnyebb elválni. De a megcsalás... Az én elgondolásom szerint, hogy ha szeret engem, s elvileg emberek vagyunk, tehát van akaratunk, önkontrollunk, akkor ne a hormonjaink után menjünk már. Ez olyan fokú megalázása a másiknak, hogy szerintem nem lehet lenyelni. Ha annyira szeret a férjed, akkor miért is csalt meg? Ennyit ér a kapcsolatotok számára? Ha gond van, akkor nem hogy a megoldásra törekedne, hanem megcsal, mert onnan megkapja azt, ami köztetek is megvolt, csak volt egy hullámvölgy? Ráadásul egy évig tartott!!! Bármennyire szeretem a páromat, az, hogy 1 éven át képes lenne a szemembe nézni szemrebbenés nélkül, biztos szakítanék vele, illetve elválnék tőle.

Ha szeret, ilyet nem tesz!!! Nincs az az ok, amiért megtehetné!!!

2012. máj. 26. 11:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!