Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti mit tennétek a helyemben? Menjek így a bíróságra gyerektartást igényelni, később esetleg megelőlegezett gyerektartás?
Az apa azt mondja, a másik családjával együtt már a kilakoltatás szélén áll (azt hozzátenném, hogy amíg együtt voltunk, rengeteget hazudozott, ha úgy kívánta az érdeke, szóval lehet, hogy nem igaz a kilakoltatás).
Sajnos most én sem vagyok a legjobb helyzetben, szükségem lenne a gyerekek ellátásához arra a plusz pénzre, ami a gyt-ból lenne.
Eddig sem fizetett gyt-t, mert nincs (bejelentett) munkája, nekem meg volt, és megvoltunk.
Szóval szerintetek mennyire van igaza, amikor azt mondja, hogy a nincsből nem tud adni, de menjek a bíróságra nyugodtan, csak akkor tuti, hogy őt és a másik családját tönkreteszem?
Ha már van megállapított gyerektartás a válásotok idejéből (tehát bírósági ítéletbe foglalt), akkor még egyszer nem kell oda menned, lehet végrehajtást indítani akár.
Az persze valószínűleg - amennyiben igazat mond - nem lesz sikeres. Hiszen, ha tényleg nincs semmije, akkor nem tud fizetni, ez egyértelmű.
Sikertelen végrehajtás esetén 6 hónapon belül - a további feltételek fennállásával - kérheted a gyermektartás állam általi megelőlegezését a gyámhivataltól.
Igen menj a bíróságra majd ők tényleg megállapítják, hogy áll anyagilag, de ez nem elég indok arra hogy ne fizessen gyerektartást hisz a családjogi törvény kimondja:
"69/A. §102 (1) A szülő a saját szükséges tartásának rovására is köteles megosztani kiskorú gyermekével azt, ami közös eltartásukra rendelkezésre áll. Ez a szabály nem irányadó, ha a gyermek tartása vagyonának jövedelméből kitelik, vagy a gyermeknek tartásra kötelezhető más egyenesági rokona van"
Ez lelki terror kategoria, es a helyedben nem foglalkoznek ezzel. Ha regebben is hazudos volt, most is gyanus a dolog. Lehet, hogy epp mindenkinek hazudik mindenröl.
Te csak nezd a gyerekeid erdeket, nekik nem egy szettulorazott, lestrapalt anyu kell, mert epp apu link, mint allat, es hazudik összevissza. Neked ök legyenek az elsök, ne a ferjed csaladja.
Es amugy meg, ha nincs penze, nem te teszed tönkre a csaladjat, hanem ö maga. Mert felelötlen.
Ha jól állnék és biztosan tudnám, hogy náluk ez a helyzet, átgondolnám. De így...
Az meg, hogy ők szarul állnak, nem a Te hibád! Aki a meglévő gyerekeit sem tudja/akarja eltartani, az minek csinál még egyet? Ezt sosem értettem....
Ne legyen lelkiismeret-furdalásod! Döntsön a bíróság, az a legtisztább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!