Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tesz ilyenkor a bíróság?
A bíróság a férjed jelenléte nélkül is megállapíthat egy újabb összeget,de nem biztos hogy jól jársz.Ugyanis ha a férjed külföldön él akkor a külföldi fizetéséhez nem tudnak hozzáférni,így úgy lesz elkönyvelve,hogy "munkanélküli"mivel Magyarországon nincs bejelentett munkahelye.
A bíróság annyit tehet,hogy a mindenkori minimálbér X%-át ítéli meg neked.(ami egyébként több lesz majd mint 20.000 forint 2 gyerekre,de nem sokkal.)
Semmit.
Örülj, hogy egyáltalán fizet, mivel gondolom ha ausztriában él nincs magyarországról származó jövedelme, a magyar bíróság meg a magyar jog pedig nem illetékes osztrákiában!
Tudomásom szerint ha nincs kimutatható jövedelme, akkor fizetni sem köteles.
Am neked mindenáron pénz kell?
Irj neki egy listát, hogy milye nincs a gyereknek, mit vegyen meg kint, főleg amit itthon nem is kapni!
Legközelebb amikor jön hozza, vagy ne jöjjön, csak ha már megvan!
Szia.
Ami biztos, mert ügyvéd mondta és a múlt héten, hogy az alperesnek, tehát most a férjednek, nem kell ott lennie a bíróságon.
A bíróság meg is tudja előlegezni a gyerektartást és utána behajtja, ha kell leülteti, ha másképpen nem megy.
Persze történhetnek apró hibácskák.
Én egy évig egy huncut buznyák gyerektartást sem kaptam, utána egy évig két részletet.Az akkor 5 ezer volt,az egy havi, most 10.A volt férjem szerint ennyi elég.A gyereket nem nézi.Kész ennyi.Ja, a 14 éves gyerekemnek 49-es a lába.Fél pár cipőt kapok érte. :)
KÖszi a válaszokat! A bíróság így nem előlegez semmit. Anno 2009 ben a bíróság a fizetése 40 %-át vagy havi fix 20 ezer ft-ot állapított meg. Így azt nézik hogy nincs magyar bejelentett munkája, így a fixet fizeti.
És ha a bíróság megállapítana egynagyobb fix összeget, arról az ex hogy kap papírt?? A címét sem tudom, csak a magyart. Ott me nem tudom, hogy egyáltalán megkapja e?
Sehogy, ilyenkor a legutolsó lakhelyén illetékes sóhivatalba 30 napra kifüggesztik és ennyi.
De ne fűzz nagy reményeket a dologhoz, a magyar bíróság nem fog egy rendesen fizetett 20e forintos GYT-t megemelni - mivel nem reális a kérés. Az apa ad 20e-t, te is adsz 20-et (ugye?!), 40e forint pedig ha nem is sok de reális magyar viszonylatban egy gyerekre.
A vége lemaradt...
Szóval ha úgy érzed, hogy a gyerek hiányt szenved valamiben akkor inkább jelezd NORMÁLISAN az apuka felé, hogy kéne egy pár cipő tavaszra, kéne a beiskolázásra ennyi és ennyi ősszel, stb. Azzal, hogy nekiállsz pereskedni az apukában azt a benyomást fogod kelteni, hogy le akarod húzni és ha peched van még a 20e-t sem fogja fizetni dacból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!