Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit lehet ilyenkor tenni? A...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit lehet ilyenkor tenni? A helyzet a következő: másfél évig tartó huzavona után eljutottunk odáig, hogy megfogalmaztuk a beadványt ügyvédek jelenlétében, aláírtuk, elvileg megy a bíróság elé a papír.

Figyelt kérdés

A következőket tartalmazza: két gyermekünket én nevelem tovább, az apa összesen havi 45.000 forint gyermektartást fog fizetni, én lemondok a lakhatási jogomról bizonyos összeg fejében, amit 2009 júliusig kellene megkapnom, ekkor tudnék elköltözni, egyelőre albérletbe a manókkal. Megállapodtunk abban is, hogy asszonytartást nem kérek, a gyerektartást is csak júliusban fizeti, addig én felelek a háztartásért, mivel munkám még nincs / így elég nehéz találnom, a pici még ovis, a nagy is most kezdte a sulit/, ő pedig fizeti a rezsit, a kölcsönöket és a megélhetést biztosítja, magyarán kaját-ruhát vesz, stb.

S itt jött be a gond. Mivel még nem kapok pénzt, gyakorlatilag nem tudok mozdulni. Gondoltam, hogy majd segít legalább annyiban, hogy álláshirdetésekre tudjak telefonálni, megígérte már januárra, hogy vesz bérletet, tudjunk busszal utazni. Neki ott van az egyelőre még közös tulajdonban lévő autónk, amit nem enged használnom, van két telefonja, havi 15-20.000 forintokat telefonál el, nekem meg kiszúrta a szemem egy darab 3.000 forintos feltöltéssel, és szerinte ezzel nekem már rég kellett volna találnom melót. Sajnos nem találtam, mert ovis gyerkőc mellett nem tudok délután ötig dolgozni, a részmunkák pedig azonnal betelnek. Ő most két hónapig keresett munkát magának, persze azalatt is mindent én csináltam itthon, őt max este láttuk, amíg hazajött enni, és már ment is el haverozni. Nem érdekli, hogy mennyire megkötött, mikor azt kérte, még ne kelljen fizetnie. Gondoltam, ha én leszek olyan rendes, és nem kérek még tőle semmit, majd talán segíteni fog nekem, de inkább keresztbe tesz. Hogyan értessem meg vele, hogy ebben a helyzetben bizony segítenie kéne? Állítólag nincs pénze, de érdekes módon az autót leműszakiztatta, meg elég ritkán eszik itthon, tehát gondolom, valahol csak vesz magának kaját, plusz cigit, és majdnem minden este elmegy valahová...

Meddig hagyjam, hogy kihasználjon? Mert ezt most nagyon annak érzem.

2009. ápr. 18. 09:39
 1/10 anonim ***** válasza:
0%

Ha jol ertem, azt a 3000 Ft-ot is o adta? Ez miert kihasznalas a reszerol? Igen, gyerekek mellett (meg amugy is) munkat keresni nehez, foleg reszmunkaidoset.

De szerintem a ferjed speciel ebben nem hibas.

Mas segitseg nincsen? A nagyszulok nem laknak a kozelben? Talan ok is be tudjak vallalni a gyerkocoket mig munkat keresel, vagy eppen elhozzak a kicsit az ovibol.

Egyebkent az is lehet, hogy a leendo fonokod rugalmas lenne, en is 5-ig dolgoztamovis gyerekek mellett, es mindig elmehettem hamarabb, cserebe az ebedszuneteimet leroviditettem.

2009. ápr. 18. 09:49
 2/10 A kérdező kommentje:

Szia.

Azért kihasználás, mert ha belegondolok, havi 60-65.000-el jönne nekem már most. Ehhez képest 3.000 forint nem sok. :) Plusz előtte ott van sok lehetőség, mivel nála van az összes pénz. Nálam meg van a két gyerek. Segítségem nincs, édesanyám beteges, plusz két műszakban dolgozik, örül, hogy él. Testvérem most várja a második babáját. Válófelem családja pedig nem áll velem szóba. Eddig még nem tapasztaltam, hogy a főnökök rugalmasak lennének. Inkább azt mondják, hogy hát, akkor sajnos nem. Egy lett volna, aki belement volna abba, hogy egyik héten délelőtt, másik héten délután dolgozzam, de azalatt az egy hét alatt nem lett volna olyan személy, aki vállalja, hogy BIZTOSAN el tud menni értük. Édesapjuk még akkor sem hozta-vitte őket rendszeresen, mikor nem volt munkája, nemhogy munka mellett. Nem, sajnos nem mondhatom, hogy bárki is tudna vagy akarna nekem segíteni. A házasságunk nagyrész válófelem hibájából jutott oda, ahova, és én úhy gondolom, hogy ha már elrontottam valamit, legalább segítsek a gyerekeim anyjának, hogy normális módon nevelhesse őket. Itt nem a keresztbetevésről kéne szólnia a dolognak. De ő sértve érzi magát, és megbántva a hiúságában, hát viseljem el. Tehet egyik ember a másikkal ilyet, pusztán sértettségből?

2009. ápr. 18. 10:16
 3/10 A kérdező kommentje:
Namégegyszer. Csak, hogy teljesen érthető legyen: ott tart a helyzet, hogy ő megkönnyebbült, hogy még nem kell fizetnie, viszont még a gyerekek kéréseivel sem igen törődik. Nagyobbnak kellene füzetborító, de azt mondja, nincs rá pénz. Doboz cigire meg van. Gyerkőc enne egy fagyit, nincs rá pénz. Este haverkodni van. Ez az, ami engem nagyon bánt. Arról már nem is szólva, hogy ő munkakeresés címén legalább 50.000 forintot elköltött, mert nem csak itthon nézett munkát, hanem külföldön is, kocsival járt mindenhova, és nekem mondja azt, hogy 3000 forintból telefonáljak addig, míg nem találok melót? Remélem, érthető a problémám.
2009. ápr. 18. 10:20
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Meddig hagyjad? Sajnos azt tudom mondani, totálisan kiszolgáltatott helyzetbe sodortad magad ezzel a megállapodással és ahogy látom, az ügyvédeket nem igazán érdekelte, hogy a helyzeted még a jövőre nézve is nagyon nehéz lesz. Albérletbe készülsz 2 pici gyerekkel és jelenleg semmi stabilitás, jövedelem nincs az életedben. A férjed részéről az empátia legkisebb morzsáját se látni, hiszen fel sem fogja, számodra mekkora akadályt jelent a két picivel együtt új életet kezdeni. Sajnos mi nők nagyon elszúrjuk azzal, hogy elhisszük, bebeszéljük magunknak, a háztartás vezetése, a család ellátása ugyanakkora érték, mint pénzt keresni. Persze, morálisan az (lenne), de a helyzetedből is látszik, óriása csapda, hiszen a férjednek a válás után is biztosított a saját megélhetése, anyagi biztonsága, de a tiéd jelenleg sakk-matt helyzet. Azt tudom tanácsolni, hogy minden erődet, energiádat munkahely találásra fordítsd, mert ebből másképp nem lesz kiút. Felesleges energia azt lesni, hogy ő mit tesz, mit nem tesz, mire költ, mire nem és azt is felesleges várni, hogy majd segít. Megpróbálhatod észérvekkel meggyőzni arról, ha segít neked abban, hogy munkát találj, az neki is jobb lesz, könnyebb lesz, de ha jól belegondolok, neki ez a helyzet tökéletesen megfelel, hiszen a saját kényelme most is megvan, akkor miért is akarna rajta változtatni?
2009. ápr. 18. 10:34
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Mindig megdöbbenek azon, hogy hova fajulhat egy volt szerelmespár élete:S Szerintem beszélj az ügyvédeddel és mondd a volt férjednek, hogy ez a helyzet tarthatatlan. Mondd meg neki, hogy még mindig jobban járt mintha asszonytartást kellene pluszban fizetnie..de ha nem változik lehet újra beszélned kell az ügyvédeddel.
2009. ápr. 18. 10:38
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Kezdetnek próbálj meg találni valakit a gyerekek mellé arra az 1-1,5 órára, amíg nem érsz haza a munkából! Így már bátran elhelyezkedhetsz, és talán anyagilag se lesz megterhelő költsége a gyerekvigyázónak. Az első fizetésedig pedig igenis állja az apa. Be kell látnia, hogy különben nem kapsz munkát!
2009. ápr. 18. 10:56
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. :)

A munkakeresés folyamatos, neten nézem sokat az oldalakat, írom az e-malieket, szerencse, hogy még internet van. Helyi újságokban viszont csak telefonszám szerepel sokszor, és mivel nem tudok telefonálni, így jelentkezni sem.

Válófelem tisztában van vele, hogy ki vagyok neki szolgáltatva, de nem érdekli. Tudom, nem kellett volna belemennem. De ha nem megyek bele, akkor olyan botrányt csinált volna, hogy még. Ezt pedig a manók miatt jobbnak látom elkerülni. Gyávaság? Ha nekimegyek a bíróságon, hogy hogyan éltünk, és miután közösen kimondtuk, elválunk, még miket csinált / fenyegetett, öngyilkos akart lenni, engem megvert/, attól nem lesz jobb a helyzet, csak rosszabb. A manókat már így is pszichológushoz tanácsolták. Adjak szabad kezet az ügyvédnek? Ő azt mondja, nincs mitől félnem, de én tudom, hogy van, mert ha kirak innen válófelem, azt is a manók szenvedik meg, annyit meg nem biztos, hogy megér...

Azt tudni kell, hogy a ház most már 100%-ban az övé, mert nekem volt egy %-om, de múlt héten mondtam le róla 250.000 forint fejében, amit persze megint csak majd fog kifizetni. Az ő szülei pedig haszonélvezők, múlt hétvégén idejött az apja, és ki akart rakni. :S Úgyhogy nem tudom...

2009. ápr. 18. 11:10
 8/10 anonim ***** válasza:

Megértelek, én is voltam hasonló helyzetben. Jó olvasni, hogy férjeddel ellentétben te visszafogod az indulataidat a gyerekek érdekében, és próbálsz tiszta fejjel gondolkodni a jövőről.

Anyukádtól nem tudsz kölcsönkérni pénzt telefonkártyára? Neki később is ráérnél visszaadni. Muszáj munkahelyet találnod mielőbb, mert úgy nézem, férjed nem fog önszántából segíteni anyagilag.

2009. ápr. 18. 14:18
 9/10 anonim ***** válasza:

Ez katasztrofa! Nemsokara el kell koltoznod a gyerekekkel, de az alberletben kauciot is kell fizetni, es hova vesznek oda ket kicsi gyerekkel teged? A szuleidhez eltudsz koltozni legalabb? Egy szobaba a gyerekekkel elleszel! Ha a ferjed 45000 ad plusz a gyerekekre a csaladi p. nem tudom pontosan, de kb. 20000 Ft lehet, az 65000 egy honapban! Ez mire lesz eleg? Nem tudsz alberletbe menni, hanem anyukadhoz KELL mennetek.

Anyukad dolgozik, kerjel tole telefonkartyara penzt !!!!!!

Muszaj munkat talalnod.

A ferjed egy szemet, mast nem tudok ra mondani. O rohog a markaba persze, kisemmizett tegedet.

Es a hazbol miert kapsz csak VALAMIKOR 250000 Ft-ot? Nem lehetett volna mashogy megoldani a dolgot, hogy mindjart fizessen a ferjed?

En megorulnek, nem csodalom ha a nyomorult gyerekek mar pszichologushoz jarnak.

Hat en a helyedben megkernem anyukamat segitsen amiben tud, a gyerekeket esetleg vallalja be, te pedig kimennel kulfoldre dolgozni, ha otthon nem talalnal.

Komolyan mondom el nem tudom kepzelni mi lesz veletek ha mennetek kell?????

A ferjed es az egesz csaladja is szemet modon viselkedik. A ket kozos gyereketek 50-50 %, egyaltalan nemcsak a te felelosseged ok!

Ez egy szomoru helyzet, azon legyel hogy munkat talaljal, es kerd anyukad segitseget!!!!!

2009. ápr. 19. 02:12
 10/10 anonim ***** válasza:
51%

Inkabb vallaljal munkat, es dolgozzal 5-ig, es keressel valakit egy nyugdijas holgyet a kornyekeden, aki elhozza a kicsit 4,5-5-kor az ovibol, es akkor nem sokat kell a holgynek fizetned!

Kepzeld mi tortent velunk, ilyen csak a meseben van, es meg a mai napig elsirom magamat amikor erre gondolok.

A kisfiamat egyedul neveltem, es a munkahelyemen hetente ketszer tovabb kellett maradnunk mert szamitogepes kepzes volt. Erre a ket delutanra kerestem valakit, aki a gyereket elhozza az ovibol, es par orat vele marad.

Kiirtam kb. 20 db hirdetest, es a kornyekunket korbe ragasztottam vele egyik este mar sotetedesben!

Masnap delelott hivott egy holgy, vigyazna a gyerekre. Ok. du. feljott hozzank, megbeszeltuk.

Mondtam neki mit szeretnek, es hogy mennyit tudok fizetni neki!

Erre o azt valaszolta, hogy nem ker penzt tolem, mert belgyogyaszkent ment nyugdijba, a penzre szuksege nincs, koltsem a gyerekre. Azert vallalja el a baby-sitterkedest, mert unatkozik! Nincs csaladja, es igy hetente 2-szer gondolta el lesz a kicsimmel.

Ugyhogy ingyen vigyazott a kisfiamra, es tolunk 5 percre lakott, nem ismertem elotte ot.

Azert meseltem el neked mert szamomra ez egy hihetetlen dolog volt, kivanom hogy talaljal te is valakit aki a segitsegedre lesz:)

2009. ápr. 19. 02:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!