Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tesz ilyenkor a bíróság?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tesz ilyenkor a bíróság?

Figyelt kérdés
Üdv mindenkinek! Az ex férjem kiköltözött Ausztriába az új feleségével. " közös gyerekünk van és havi 20 ezer ft gyerektartást fizet. Kértem, hogy adjon többet, ha tud, de azt mondta hogy ennyit állapított meg a bíróság, hát ennyit fizet. Én beadtam a bíróságra az emelési kérlememt. Megvolt az első tárgyalás és az exem nem jött el. Mit tud tenni a bíróság ilyenkor ha egyik tárgyalásra sem fog eljönni. Az exférjem meghallgatása nélkül is tud emelni a bíróság?
2012. márc. 4. 21:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%
Ekkora szem.t "apák " vannak! 1 gyerekre ma itt Mo-on szerintem minimum 30000 kell, az anyának uis nem kell hozzátenni, ő természetben járul hozzá a gyerekneveléshez. Régebben pont itt olvastam, hogy valakinek aki hasonló helyzetben volt, úgy ítéltek külföldön élő apa fizetéséből gyerektartást, hogy az ott azonos foglalkozást űzők átlagfizetéséből számolták. Kérdezz rá, van-e erre mód, mert amit fizet, az legfeljebb zsebpénz, pofátlan egy ember.
2012. márc. 5. 15:10
 12/14 anonim ***** válasza:

És nem lehet az apukával értelmesen beszélni?

Mert azt még úgy-ahogy meg tudom érteni, hogy az ő otthonába vesz a gyerekeknek játékokat. Na de az miért jó neki, hogy a RUHÁKAT nem hozhatják el a lányok?!

2012. márc. 5. 15:10
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Nem tudom mre jó az, hogy ott vannak a ruhák. Az addig szép és jó, hogy abba a munkakörbe betöltött itthoni átlagfizuból álapítják meg a gyerektartást, de azt sem tudom, hogy melyik részére mentek ki és hogy mit dolgoznak. És már a bíróság is rajtam kérdezi ezeket, hogy mit dolgozik az ex. NEm tudom, szülei nem élnek, a sógornőm nem áll velem szóba. Nem tudom így hogy lesz belőle egyáltalán valami.
2012. márc. 5. 15:59
 14/14 anonim válasza:

03-05 15:10 írójának:

"ekkora szem.t apák vannak"...

Mondom egy ellenpéldát a saját tapasztalatomban, de a második feleségem sem különb:

férfi létemre én nevelem a lányomat 2 éves kora óta, lassacskán már 10 éve... Az "anya" CSAK az előírt 7000 forintot volt hajlandó fizetni, majd 3 év múlva csak a bírósági folyosókoptatásomnak köszönhetően 10.000.- majd még 3 év múlva 12.000.-... Azt mondja - nekem és a gyereknek is - hogy ez mindenre elégnek kell lennie... Ezen felül sem egy cipőt, sem egy értelmes-hasznos ajándékot sem kapott...

A második feleségemtől lévő gyereket akkor sem vették el tőle, amikor már több alkalommal is a bölcsibe hagyta délután - este már majdhogynem gyerekotthonba vitték...

Magyarországon a bíróság szemszögéből nézve a gyerekkel való foglalkozás kimerül a gyerektartás fizetésével, azon kívül ha a gyereket elviszed valahova, neveled vagy aggódsz érte, az már nem. Csak a pénz számít, az érzelmi foglalkozás már nem.

2012. márc. 12. 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!