Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ezek felhozhatók ellene...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ezek felhozhatók ellene gyerekelhelyezésnél?

Figyelt kérdés

1 éves a gyerekünk, becsúszott baba egy rövid kapcsolatból, de nagyon imádom, a legjobb dolog az életemben. Szeretném én nevelni, most ideiglenesen az anyjánál van elhelyezve. A kifogásaim:

- sosem szoptatta, mert nem akarta. Megereszkedik a melle és nem tud "elszabadulni", mindig neki kell felkelni este hozzá (a baba 8 hónapos koráig együtt éltünk). Ezt a védőnő és a gyerekorvos is meg tudja erősíteni.

- elég sokszor lepasszolja a szüleinek, ilyenkor eltűnik akár 1-2 napra is.

Szerintetek van esélyem?

2012. márc. 18. 21:17
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/74 anonim ***** válasza:
A stílusából / írásából kiindulva egészen biztosra mondanám, hogy egy huszonéves fiatal unatkozik otthon és szórakozik itt a válaszolókkal, nem pedig egy 35+ plasztikai sebész (akinek alkalmi kapcsolata volt egy 22 éves egyetemista lánnyal...)
2012. márc. 19. 09:07
 52/74 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy itt a fórumon kering egy tévhit, miszerint a gyereket MINDIG az anyának ítélik, hacsak nem alkalmatlan a nevelésre (pia, drog, prostitúció, stb.).

Nem tudom, hogy, akik ezt hiszik, honnan szedik az információt, de nagyon téves. Nem kell messzebbre menni: mi is apukánkhoz kerültünk a húgommal, mikor ő még csak másodikos volt, én sem sokkal idősebb. Mindketten lányok, és anyukánk nem alkoholista, nem prostituált, nem is drogozik.

De nem is innen veszem, hogy ez nem így van, hanem onnan, hogy jogász vagyok, és rengeteget foglalkoztam/foglalkozom családjoggal.

Akik statisztikára hivatkoznak, minden válást belevesznek, de elmondom, hogy nagy részüknél a szülők közös megegyezése szerint alakul a gyerekek elhelyezése - és igen, ezekben az esetekben tény, hogy általában az apa megy el, és az anyánál magadnak a gyerekek.

Na, de ha valaki megnézné, hogy mi van, amikor a bíróságnak kell dönteni, mert vita van!? Akkor már mindjárt árnyaltabb a helyzet. Megkockáztatom, hogy kb. fele-fele. Ez nem biztos így teljesen, de hogy az nem igaz, hogy MINDIG az anya kapja, az is tuti.

A New York-i Egyezmény, és több hasonló aláírt és ratifikált nemzetközi szerződés szerint is, ezen kívül az unió elvárásainak megfelelően és a magyar törvények szerint is a bíróságnak mindkét szülő körülményeit átfogóan, mindenre kiterjedően kell vizsgálni, kezdve (de nem kizárólag és egyik sem önmagában döntőként) az anyagi helyzetet, lakhatási lehetőségeket, személyiséget, segítő családot, barátokat, óvodai/iskolai környezetet, a szülő munkáját... stb. Gyámhivatali dolgozók már egész kisgyerekekkel is elbeszélgetnek, meglátogatják mindkét szülőt ún. környezettanulmány alkalmával, beszélnek az óvónőkkel, tanárokkal...

Az itteni felfogás, miszerint egy nőnek már a neme 99%-os előnyt jelent, igencsak leegyszerűsített és elbagatellizált. Ezt a nők szeretik gondolni, mert megnyugtatja őket, hogy mivel ők ANYÁK (így, csupa nagybetűvel) az élet minden területén előjogaik vannak.

Azt nem mondom, hogy mindennapos, hogy kis csecsemőt apának ítélnek, az már a másik véglet lenne, és azzal sem mondanék igazat. Én csak azt mondom, hogy igenis van esély, és ha a Kérdező indokoltnak tartja, akkor egy ügyvéd segítségével körbe lehet járni a helyzetet, megvizsgálni, érdemes-e most belekezdeni, vagy esetleg majd később, mikor kicsit idősebb a gyerek, vagy inkább egy jó kapcsolattartás kiépítésén kéne dolgozni... Ez mind rengeteg körülménytől függ, itt végigjárni lehetetlen, nem is a mi dolgunk.

De kedves Kérdező, ne hidd el, mikor azt mondják, hogy esélyed sincs!! Ez csak és kizárólag a körülményeken múlik, a nemeden nem!

Az ügyvéd majd segít a döntésben.

2012. márc. 19. 09:24
 53/74 anonim ***** válasza:

Miért nem azzal kezdted, hogy orvos vagy?

Így azért egészen más, hiszen te is tudod az anyatejes táplálás értékét. Ráadásul ez esetben a mell megereszkedés nem kifogás, majd helyrepakolod.

2012. márc. 19. 09:30
 54/74 A kérdező kommentje:

Bár nem értem, ennek mi köze a dologhoz, de: 38 éves vagyok.

Amikor együtt dolgoztam a lány apjával, összevesztünk, én kimentem külföldre, 1 éve jöttem haza. Közben neki volt egy balesete, nem tudta fojtatni a munkáját. Összefutottunk, beszélgettünk, elhívtam őket vacsorázni, megtetszett a lány. Nem hazudom azt, hogy komoly kapcsolatot akartam.

2012. márc. 19. 10:55
 55/74 anonim ***** válasza:

Szerintem meg a válaszok a kamuk :-)))

Komolyan az a normális, hogy anyuka nem akar szoptatni, nem kel fel éjjel a gyerekhez?

De apuka hagyja őket békén, kezdjen új életet, ne foglalkozzon a gyerekével, és egyébként is miért fizet olyan sok gyerektartást!!!!

Kérdező,

igen, szerintem lenne esélyed, hajrá!

7 hónapos kislány anyukája

2012. márc. 19. 11:35
 56/74 anonim ***** válasza:

Én már sokszor, nagyon sokszor írtam neked. 2 picim van.

Az, hogy a csajnak sem jelenleg, sem a jövőt tekintve nincs bevétele, az mérvadó.

Miért nem most végzi az egyetemet? nagyon sokan a gyerek mellett járnak egyetemre. Na de, ha 3 év után akarja folytatni, bár kétlem, hogy fogja, akkor még 3 évig legalább nem lesz bevétele. Úgy gondolja, hogy majd te eltartod. Ne tedd! SOS lépjél még most. Teljesen kihasznál téged. Hogy kezdhettél egy gyerekkel? Hova tetted az eszedet? Ekkora korkülönbséggel SOHA nem működik. Én 36 éves vagyok és a húszévesek nagyon másak. Bizonyítsd be, hogy egy céltalan, másra támaszkodó, téged kihasználó kislány. Megérdelnéd a kislányodat. Ne hagyd annyiban!!!!!

A szülei mennyi idősek?

2012. márc. 19. 11:42
 57/74 anonim ***** válasza:
0%
Miért ne lenne bevétele? Gyes+családi +gyerektartás, mindenkinek ennyi, aki otthon van a gyerekkel. Nem gyerekkiadó-automata a nő (ő volt terhes, ő szült,most ugye a gyerek miatt nincs diplomája, lehet nem is lesz, nem kis áldozat a kislányért, míg az "apa" egy jót dugott). Gondolom nem magának szülte, hanem családot akart alapítani, csak arról nem tudott, hogy te nem...50 E meg gondolom a 20% (sem). Nem sok,ha gyűjteni is szeretne annak a gyereknek, hátha felnőttként szeretne ő is egyetemre menni, lakást venni. Semmi durva dolgot nem tesz az anya, néha kikapcsolódik. Megérdemli, nagyon nehéz helyzetbe hoztad, egyedül kell gyereket nevelni. Még szerencse, hogy ott vannak a nagyszülők.
2012. márc. 19. 12:04
 58/74 anonim ***** válasza:
3%
Még valami: olyan nincs, hogy az anyát hagytam ott, a gyereket nem, hacsak nem egy házban laktok. Meggondoltad magad, neked másik nő kell, vagy legalábbis ez mégsem, ezért otthagytad őt és a GYEREKEDET is. H.lye egy mentőduma.
2012. márc. 19. 12:06
 59/74 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó előttinek, meg aki így gondolja! Miért az anya gyűjtsön a gyerektartásból a gyerek jövőjére?? Fizessen annyit az apa amennyi a gyerek szükségletének a fele és a többit tegye el az apa a gyereke jövőjére. Miért az anya villogjon 20 év mulva az apuka pénzével, hpogy "drága gyerekem én gondoltam a jövődre nem úgy mint apád" anya. Ja csak az nem az anya pénzéből lett félretéve!!!!
2012. márc. 19. 12:29
 60/74 anonim ***** válasza:

Okoska. a gyes a gyerek 3 éves koráig van, aztán NINCS. A férfin élősködni meg szemétség. De egy gyerekről van szó, egy 22 éves gyerekről. Mindketten hibát követtek el. Apja korabelivel kezdeni. Hááááát.........

Én akkor is a kedves kérdező oldalán állok.

2012. márc. 19. 12:46
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!