Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meddig ítélnek meg gyerektartást/rokontartást?

Igen.
Rokontarzas kerhet az a gyermek aki 18 mult de pl nappali kepzesben tanul.
Igen, én jogosnak tartanám. Ketten szerettünk volna gyereket és az a feladatunk, hogy amíg csak élünk segítsük őt, őket. Ha pedig nehézségekkel küzd, akkor méginkább a segítségünkre szorul.
Ő bújtatva még egy darabig marad a rendszerben, de tényleges tanulás tőle nem elvárható. Utána napközi foglalkoztatóba fog menni, de az sincs ingyen, mint ahogy később az otthon sem lesz. Apuka inkább szereti homokba dugni a fejét, mintha azt hinné, hogy a nagykorúsággal minden sérültsége is elmúlik.

Khm
Nem az a feladatod h amig el te segits. Bizonyos eletkor utanar onnallonak kellene lenni.
Es nem a szulot szipolyozni.
Azert irtam ameddig nappalin tanul. Pl egy szakma es egy eretsegi...
Mas dolog a serult gyerek ott mashogy itelnek errol. De attol h serult meg tud dolgozni es kaphat sajat jogan ezt azt (nem tudom pontosan miket) szal nem mem elvarhato az elethosszig tarto tartas.
Anyam mozgasserult (balesetbol adodoan) neki is volt munkaja es a munkatarsai is serultek voltak volt aki csak mozgas (bottal vagy toloszekes) volt aki azellemi es volt aki mindketto. Egyszeru betanitott munka. Pl csomagolas hajtogatas stb... Normalis fizetest kaptak.
Anyam mar nyugdijas es emiatt is magas a nyugdijja

Én is úgy tudom, hogy amíg továbbra is nappali képzésre jár (bár gondolom ennek is van egy korhatára).
Amúgy pedig eleve nem tartom semmire azt az embert, aki alig várja, hogy a gyereke betöltse a 18-at, hogy ne kelljen többet fizetnie. Főleg, hogy tényleg beteg a gyereke és nem tud önálló életet élni...De ez csak az én véleményem.

Kamu iskola 23 eves korig???
Azt hogy?

Csak kíváncsiság kedvéért: az apa általad vélt kötelességei nyilvánvalók. A kérdésem az lenne, milyen jogai vannak a gyerekhez, illetve válásnál te miről mondtál le?
Talán nem közvetlenül tartozik a témához ez a vetület, de akkor várj tőle nem 100%-ban indokolt segítséget, ha te korábban úgy viselkedtél vele.
Válásnál mi lett a lakással, autóval, egyéb vagyontárgyaknál, kinek milyen jogai, kötelezettségei alakultak ki?
Talán ez némiképp a kérdésed is meg fogja válaszolni.
A fiunk nem beszél, írni és olvasni sem tudott megtanulni, középsúlyos értelmi fogyatékos, önmagát sem tudja ellátni.
Nekem azt mondták, hogy próbáljam intézni majd a rokontartást, mert amit kapni fog, az kb 40E Ft. Ebből nem fog tudni megélni. Dolgozni igazából nem tud, csak úgy, ha valaki fogja a kezét és csinálja vele (helyette) a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!