Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
18 év után a gyerektartás (rokontartás) össze igényelhető saját számlára?
Találtam egy-két ilyen kérdést itt, de mindenhol a lehurrogó kommentek, és 12-14 évesek nyafogását olvastam.
Engem ezektől kérlek kíméljetek.
A helyzet az, hogy itt állok az érettségi szélén, édesanyám pedig kézzel-lábbal tiltakozik az ellen, hogy továbbtanuljak. És nem lehet erről vele beszélni, nincs miből kifizetnem a nyelvvizsgát, stb.
Édesapámmal beszéltem erről, ő pedig nem tud többet adni.
Nem szép dolog és a gondolattól is gyötör a bűntudat, de a rám eső részét a gyerektartásnak szeretném saját magam kezelni.
Ezt édesapám nyugdíjából vonják le, ilyenkor hova kell menni, hol tudnám ezt elintézni?
Azért írtam le a tényeket a kérdésemhez, hogy nem luxusra kell a pénz.
Azt akarná, hogy dolgozzak. Nem számított rá, hogy ezt akarom majd, nem ebben nőtt fel.
És én ezt abszolút meg is értem, nehéz lehet neki.
De én nem szeretném a saját életemet elrontani.
És hova kéne nekem bemennem, ha ezt igényelni szeretném?
A bíróságon van ingyenes tanácsadó nap, ott érdeklödj utána, hogy ennek mi a menete.
Elvileg kaphatod a saját számládra, de akkortól anyád nem köteles letartani többé.
Kérdés, hogy csak a rokontartásból meg tudod-e oldani a továbbtanulást meg a megélhetésedet.
Következő tanév szeptemberétől barátaimmal együtt, albérletben, de mivel az egyik barátom a tulajdonos, lakbért nem kell fizetnünk. "Csak" a rezsit, villany, gáz, stb. És ez felsoroltakból plusz rokontartás/gyerektartás, némi családi támogatás mellett úgy gondolom megvalósítható.
Ha nem, akkor legalább megpróbáltam, és addig mást találok, amíg meg nem tudom valósítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!