Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy férfinak, aki válik, több a vesztenivalója?
A napokban fogalmazódott meg bennem ez a gondolat.
Napjainkban sokan elválnak. Én arra a következtetésre jutottam, hogy egy férfinak több a vesztenivalója egy válás esetén, hiszen:
-a közös házból ki kell költöznie, és új lakást keresnie
-sok olyan esetet láttam, hogy amikor a vagyonmegosztásra került sor, a nej megkopasztotta, kisemmizte a férfit
-gyerektartást kell fizetnie
-nem láthatja mindennap a gyermekeit, hétvégi apuka válik belőle
Plusz: előfordulhat, hogy a feleség az apa ellen uszítja a gyerekeket. Ott van még a mozaikcsalád lehetősége is: a kiebrudalt férfi összebútorozik egy másik nővel, akinek született 1-2-3 gyereke az előző kapcsolatából/kapcsolataiból. Márpedig más gyerekét sokan nem kedvelik.
Ti hogyan látjátok?
A ferfi is nevelheti a gyereket, nem csak a no. Nem tudom a birosag mi alapjan dont az elhelyezesnel de gondolom az anyagi szempontokat is figyelembe veszi meg hogy ki tart igenyt a gyerekre. Szerintem a no nem kapja meg a gyereket ha nincs munkaja, a ferfinek viszont van.
A ferfi altalaban anyagilag rosszabbul jar mert a legtobb csaladban a ferfi keresi a tobb penzt, valaskor viszont fele-fele aranyban osztoznak. A hazat nem koteles otthagyni a nonek, el is adhatjak es elosztjak a penzt es mindenki vesz olyan hazat amilyet tud a sajat reszebol. Ha a ferfi megsem adja el a hazat hanem meghagyja a nonek akkor valoszinuleg csereben a penzt viszi ha van, vagy csak nem akarja hogy a gyerekei a valas miatt egy kis egy szobas panelan eljenek a kerteshaz helyett.
Lehet nem is kernek vagyonmegosztast, tehat papiron minden kozos marad, csak jogilag elvalnak.
Ha az en felesegem valni akarna akkor anyagilag en jarnek rosszabbul ha fele-fele aranyban megy az osztozkodas mert en ketszer annyit keresek mint o. Viszont a gyerek nalam lenne mert o nem keres annyit hogy eltartsa, meg a gyerektartassal egyutt sem, a haz hitelt sem tudna fizetni egyedul.
A férfi vélemények minden esetben le vannak pontozva, igazodva a mai világ degenerált, elmebeteg irányzataihoz! Istenítsétek a nőket, ők bizony csak áldozatok, elnyomottak. Minden férfi egy szemét tróger, büntetést érdemelnek, tűzre velük!
Ha már egy nő meg van említve egy szövegben, az bizony egy helyes nő, szuper intelligenciával, dolgos, szerény, szuper az ágyban, jó helyen dolgozik, önálló stb. Szuper minden nő maga a megtestesült tökéletesség. A férfiak 99.99% pedig szőrös hátú igénytelen proli. Részeg, agresszív, figyelmetlen, munkakerülő. Remélem jól összefoglaltam!
Köszönöm, hogy leírtad a véleményed!
Én sem értek egyet azzal, hogy a nőket isteníteni kellene, noha én is az vagyok. Jól látod a dolgokat.
Mi azért váltunk el, mert kiderült, az ex férjem szeretőt tartott több ízben is. A közösen épített házat eladtuk és feleztük a pénzt. Nekem eleve a lakás vásárlásnál gondolni kellett a gyerekre is, szóval nem vehettem csak egy garzont. Ő egy nőjénél húzta meg magát, amíg nem találta meg a számára álom házat. Sokkal többet keres, mert megteheti, hogy két állása van, mígvén a gyerek miatt nem, mert nem hagyhatom folyton egyedül otthon. Ő hamar összeköltözött valakuvel, míg nekem nem könnyű még randira mennem sem a gyerek miatt, nem hogy olyan párt találnom, aki elfogadja és szereti a gyerekem, mert nekem ez is szempont kell legyen.
Ő a gyerekkel alig tartja a kapcsolatot, pedig megígérte, hogy így lesz. Én igyekszem is ezt támogatni, de őt nem érdekli. Pedig vihetné bármikor. Ehelyett jó messzire költözött. Minden gyerekkel kapcsolatos döntést nekem kell meghoznom. Ő a közös felügyeletről önként lemindott. Ha beteg, én ápolom. Ha szomorú, ha vántják, az én lelkemet nyomja. Gyerektartás, amit fizetnie kell, annak sokszor a dupláját költöm a gyerekre. Pl szétesett az ágya, vagy elromlott a telefonja. Persze alig fizet, sokszor le kell vonatnom, pedig van neki miből, de fontosabb neki a saját exrta életszínvobala.
Nálunk ez a helyzet. Szerintem neki könnyebb.
Köszönöm, hogy válaszoltál!
Őszintén sajnállak, nem lehet egyszerű a helyzeted.. :/
Ez nem kérdés, de a feministák gőzerővel dolgoznak azon, hogy még a maradék jogukat is elvesszék a férfiak.
Isztambuli egyezmény, ami szerencsére még nem ért be, stb...
Már olyan jogiak vannak amúgy is a nőknek, hogy gyomorforgató.
Persze ők mindig csak a kis áldozatok maradnak, akik nem kaptak elég szeretetet.....
Az meg a közismert jószokása a nőknek, hogy imádnak hatványozattan bosszút állni a gyerekük apján, a létező legaljasabb módokon.
A gyerek az apa ellen hangolása, talán ez a legundorítóbb, amit megtesznek.
Valamelyik nőstény írta itt, 1 olyan esetet ismer, amikor az apa ragaszkodott a gyerekéhez....
Gondolom abból a 2 darab emberből az ismeretségi körében ezt nem volt nehéz kistatisztikázni.
Még mindig a nők, akik elkövetik a legtöbb gyerek/csecsemő gyilkosságot, és képesek semmit meg nem adva, az apa pénzén lógva "felnevelni" a gyereküket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!