Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy férfinak, aki válik, több a vesztenivalója?
A napokban fogalmazódott meg bennem ez a gondolat.
Napjainkban sokan elválnak. Én arra a következtetésre jutottam, hogy egy férfinak több a vesztenivalója egy válás esetén, hiszen:
-a közös házból ki kell költöznie, és új lakást keresnie
-sok olyan esetet láttam, hogy amikor a vagyonmegosztásra került sor, a nej megkopasztotta, kisemmizte a férfit
-gyerektartást kell fizetnie
-nem láthatja mindennap a gyermekeit, hétvégi apuka válik belőle
Plusz: előfordulhat, hogy a feleség az apa ellen uszítja a gyerekeket. Ott van még a mozaikcsalád lehetősége is: a kiebrudalt férfi összebútorozik egy másik nővel, akinek született 1-2-3 gyereke az előző kapcsolatából/kapcsolataiból. Márpedig más gyerekét sokan nem kedvelik.
Ti hogyan látjátok?
Uncsi. Férjek is lehuzhatjak az asszonyt.
Még szép hogy gyerektartást fizet. A gyerek pénzbe kerül és az övé is.
Ha netán ki kell költöznie, akkor jár neki a haz felének értéke.
Egyetlen esetet hallottam egész eddigi életemben, amikor az apa akarta a gyereket. Az az egy apa meg is kapta a lányt, egyébként.
Az összes többi esetben apuka lelép, és örül hogy megszabadult a gyerektől.
Köszönöm a válaszokat!
Szomorú dolog ilyesmit hallani. :(
Én több olyat ismerek, akik félreléptek, de azóta megbánták a válást, mert az új kapcsolat sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.
Valószínű azért van sok olyan eset, amikor válás után az apa nem is foglalkozik többet a gyerekével, mert aki igazán szereti a gyerekét, az nem válik el inkább, mert igenis, férfiként/apaként sokkal több vesztenivalója van a gyereket illetően az embernek, mint feleségként/anyaként.
Mivel válás esetén jó eséllyel az apák válnak hétvégi szülővé, nem csoda, hogy sok férfi inkább nem válik el, max. szeretőt tart vagy csak szenved magában.
Ha én férfi lennék, ezerszer inkább tartanék szeretőt a kihűlt házasságom mellett, mint hogy hétvégi szülővé váljak. Annyit nem ér a gerincem, hogy elveszítsem a gyerekemet.
Na lehet lepontozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!