Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért olyan nagy baj egyes nőknél az, hogy "Anyucival élek"?
Van munkám és képzeljétek el otthon én is főzök,takarítok,mosok,beszállok a közös költségvetésbe.
Nálam nagyon nem ott kezdődik a férfiasság,hogy albérletbe költözök és egy idegennek fizetek albérletet vagy vegyek magamnak egy lakást és ott egyedül éljek.
A legfurcsább,amitől biztos sokan hátast dobnak ,de én szeretem a szüleimet és nagyon jófejek.Én pedig olyan emberekkel szeretek együtt lenni,akivel jól érzem magam.
Kocsim sincs,biciklivel járok dolgozni,na jó mondjuk ez is 600 ezer forint volt :)
35-ös: Tudod, az a gáz, hogy te csak a jövőbeli párkapcsolat céljából tartanál egy önálló lakást, szülőkről levált életet indokoltnak.
Na, ez az ultragáz.
37-nek:
"Hát ha a nő azt nézi, hová fészkelhetné be magát, föl se merül benne, hogy a PÁRkapcsolathoz 2 ember kell, akkor ne is álljon velem szóba ilyen nő :)"
Senki nem írta, hogy az a 45 éves nő így akarja megoldani a lakás gondját. Valószínűleg van lakása. De attól még UGYE, levonhat egy következtetést arról a pasiról, aki 50 évesen az anyja seggében lakik?
#41, meglehet. Így viszont pénzügyileg stabil az életem, és amire tényleg szükség van, arra mindig is futja. És nem verem magam + még az ükunokáimat is milliós adósságspirálba. De úgy látom, elbeszélünk egymás mellett. Nem véletlenül mondják, hogy a párkapcsolat a meggazdagodás tökéletesen záró edénye.
Én járok a legjobban, ha emiatt maradok agglegény, de hát nem egyforma az értékrendünk.
Öhm... A saját lakás miért garancia arra, hogy valaki képes az önellátásra? Az egyik egyetemista LÁNY csoporttársamnak kb. 2-3 naponta visz az anyja az albérletbe kaját. A csekkeket meg több LÁNY csoporttársamnak az apja fizeti. Mármint, nem pénzt ad rá, hanem ő megy el befizetni őket.
Eleve az önellátás eléggé elvan túlozva. A szüleim elváltak, édesanyámmal éltem. Ő is nagyon parázott, amikor az egyetem miatt albérletbe kerültem. Ment a nagy aggódás, hogy fogom ellátni magam... Hátőő... Könnyen? 1-2 nap belerázódni az egészbe. A mosógép nem túl bonyolult szerkezet, a mosogatást egy ovis is képes megcsinálni. A takarításról nem is beszélve...
NEM mondom azt, hogy MINDEN NŐ anyagias, de tény, hogy vannak anyagias nők. Ismerősöktől olyan randisztorikat hallottam, hogy felmentek a srác SAJÁT lakására, de van, aki kicsinek találta és lelépett. Van, akinél a név/kor után a második kérdés az volt, hogy a srác mennyit keres, van e lakása és kocsija.
Körbelehet írni sokféleképp a dolgot, de szerintem, HA VALAKI LAKÁST KERES, AKKOR LAKÁST KERESSEN. Ha valaki egy EMBERT KERES, AKKOR EMBERT KERESSEN.
Szerintem attól, hogy valakinek nincs lakása, lehet még jó ember és jó társ. És pár év múlva simán eljuthat akár oda is, hogy vesz egy lakást. Ettől lesz értékesebb vagy jobb ember? Kétlem.
43-nak: De milyen adósságspirál meg az ükunokáid? Azért ez nem így van, egy lakás ára azért nem beláthatatlan. Amúgy meg, minél előbb kezdi valaki a törlesztést, annál előbb a végére ér (már persze ha dolgozik az ember).
Most akkor lakást bérelni, azt már nem, mert nem fogod másnap csengetni a lóvét. A "nagy büdös semmiért", mondják sokan, pedig neeeem, mert azzal igenis, hogy egy szolgáltatást fizetsz meg, egy életstílust fizetsz meg.
Hitelt nem, mert még az ükunokák is nyögik.
#45, arra gondolok, hogy azért elég kevés ember van, aki csak úgy zsebbű' megvesz egy lakást (aki képes rá, annak persze ez nem probléma, de őnekik nincs is ilyen bajuk). Nem a lakás ára beláthatatlan, hanem maga a hitel intézménye. A legutóbbi válság is remekül mutatja, kb. mennyire lehet megbízni a bankokban. Ha egyoldalúan szerződést módosítanak, mert úri kedvük úgy diktálja, akkor kb. tehetetlen vagy. Hiába mész bíróságra, az ügyvédjük megzabál reggelire.
A lakás bérlés az olcsóbb, de hosszútávon rámehet egy lakás ára.Igaz, ha az illető tudja fizetni a bérleti díjat, akkor ez nyilván nem gond (azt leszámítva, hogy az nem saját lakás, hanem másé).
Én soha a büdös életbe nem vennék fel hitelt egyébként. Igen, vannak akik felveszik, de ők egyrészt olyasmibe fektetik, ami vissza is hozza az árát, tehát befektetésekbe, másrészt még ők is kétszer meggondolják, hogy milyet és mennyit. Sőt, pénzügyi tanácsadót fogadnak fel, ami nem két forint, de nekik megér ennyit, mert pontosan tudják, hogy mekkorát lehet bukni a dolgon, ha valami nem jön össze.
Tényleg nem kötekedni akarok, de: Azt írod, SOHA nem vennél fel hitelt.
Na most, hacsak nincs a megtakarításaid között egy lakás ára, akkor hogyan gondolod a jövőt, ha összejössz azzal, aki a párod lesz az életben?
Hitelt soha. Akkor valamelyiktek szüleinél meghúzzátok magatokat, addig a 20 évig mondjuk, amíg egy panel árát félreteszitek?
Aki otthon lakik, az pl. nőt hogyan visz fel magához? (bár ezen az oldalon sok srácot nem fenyeget ez a veszély :D) Lábujjhegyen elosonnak a horkoló anyuci szobája mellett és full kussban szexelnek, reggel pedig vöröslő fejjel szöknek ki a főbejáraton, mielőtt anyu felkelne? Ha haverok akarnak átjönni sörözni és pókerezni, akkor is anyucitól kérnek engedélyt 30 éves fejjel?
Sajna én is otthon lakom lassan 30 évesként, de ha lenne rá lehetőségem, azonnal pattannék saját lakásba/albérletbe (pedig kifejezetten jó a kapcsolatom a szüleimmel), részben a fentiek (vagyis a szabadság, önállóság) miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!