Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » 30-as férfiak, hogy álltok/áll...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

30-as férfiak, hogy álltok/állnátok a gyerek kérdéshez ilyen esetben?

Figyelt kérdés

28 éves vagyok és van egy 3 éves gyerekem, akit egyedül nevelek. Nem vagyok ronda - legalábbis sosem volt problémám ilyen téren a férfiaknál - a szülés se látszik rajtam (mindenki ledöbben, aki megtudja, hogy gyerekem van). Értelmes, tájékozott nő vagyok, lehet velem beszélgetni, általában érdekesnek tartanak. A gyerek mellett is igyekszem fiatalos, laza életet élni, amennyire csak lehet, mellette van jó munkám, egzisztenciám.

A kérdésem lényege: ha mondjuk megismerkednétek egy hasonló nővel, aki megtetszik, szimpatikus lesz, akkor kihátrálnátok, ha megtudnátok, hogy gyereke van? Nem akarná bevonni semmibe, amíg nem fordul komolyra a dolog, nem pótpapát keres. Csak tény, hogy van.

Azért kérdezem mert eléggé kezdek elkeseredni. Szinte semmi esélyt nem látok arra, hogy találjak valakit. Felregisztráltam a tinderre is és tettem egy próbát: úgy hogy kiírtam, hogy gyerekem van, nem jött szinte egy match sem. Amikor nem írtam ki, napi kb 20 olyannal, aki tényleg tetszett. Volt akivel napokig dumáltam, áradozott h végre egy olyan nő, amilyet keres, erre ahogy szoba került a gyerek, vissza sem írt.

Tényleg ilyen reménytelen lenne a helyzet? Ti hogy reagáltok vagy reagálnátok erre? El tudnátok fogadni?

2016. nov. 11. 21:04
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
69%

Neked csak egy ilyen férfit kell találnod.

Ne foglalkozz a sok negatív hozzászólóval,ők mind én központú emberek és csak a saját érdekeiket nézik.

Én nemrég szerelmes lettem egy gyermekes nőbe és jelenleg már csak ők ketten fontosak nekem,az ő boldogságukért élek.De közben én is boldog vagyok,hiszen az tesz boldoggá ha őket annak látom.:)

2016. nov. 11. 23:05
 32/61 anonim ***** válasza:
63%
Nekem nincs bajom a gyerekekkel, ha a sajátomról van szó, de más gyerekével már kicsit árnyaltabb a helyzet...:) Nem szívesen jönnék össze olyan nővel, akinek gyereke van, nálam ez hátrányt jelentene. A valódi apuka is állandó kellemetlenségek forrása lenne és sose érezném igazán szabadnak magam, ha más gyerekével kéne együtt élnem. Ez így lehet nyersen hangzik, de csak őszinte próbálok lenni. Egyébként amúgy sem vagyok összeköltözés párti, gyerektől függetlenül is egy felesleges kellemetlenségnek tartottam ezt mindig. 33/F
2016. nov. 11. 23:07
 33/61 anonim ***** válasza:
18%
Soha nem érezném sajátomnak a más által "csinált" gyereket, folyton az lebegne a szemem előtt, hogy csak egy pótlék vagyok, akinek megannyi tényezőt még pluszban el kell viselnie: igazi apuka látogatása, igazi apuka kárörvendése ("haha, kifogott az excsajom egy balekot, aki a hülye kölykömet neveli, haha"), igazi apuka szüleinek látogatása. Aztán a gyerekhez való alkalmazkodás: suli, hiszti, nyafogás, programok (amik engem egyáltalán nem érintenének/érdekelnének), csomó idő beáldozása rá gyereknevelés címszó alatt. Aztán egyéb nyalánkságok, amik rohadtul nem illenének bele egy párkapcsolatba, de az expasival való "közös gyerek" miatt pakliban lapuló kártyalap: például összeveszünk, aztán azonnal elszaladsz az expasidhoz kisírni magadat a vállán (vagy a farkán) stb. Tehát most komolyan, örülnöm kéne, hogy egyetlen személy, egyetlen nő mellé kapok egy gyereket, egy követelőző exhapsit, egy mindenbe beleszóló nagymamát és nagypapát, azaz egy komplett családot minden nyűgével-bajával? Ne haragudj, de nem.
2016. nov. 11. 23:22
 34/61 anonim ***** válasza:
84%
Amikor 31-33éves voltam és egy válás után(amiből nem lett gyermek) új párt kerestem én 1 kislányban húztam meg a határ t. Volt, hogy ezt felrúgva egy 2 kisfiús elvált anyukával jártam. Ő nem értette miért nem fogadom el a gyerekeit. Miközben az is gond volt, hogy ő Győrben élt én meg Budapesten. És a férje hozott egy végzést, hogy 30km nem költözhetnek tőle messzebb. Egy kislányos kapcsolatom nem volt, de ma már örülök neki, mert találtam egy gyermektelen csodás nőt és tőle van egy 3.5éves közös gyermekünk. Most érzem, hogy mennyi lemondással jár és örülök, hogy akkor már a sajátom miatt kell így élnem...Arra nem gondoltál, hogy olyan férfival gyere össze akinek van szintén gyermeke? Szerintem ők jobban elfogadják a másét..39f
2016. nov. 11. 23:57
 35/61 anonim ***** válasza:
79%

Nem olvastam el az eddigi kommenteket mert igazából lényegtelen és az én álláspontomon nem változtat.

Mivel én is apuka vagyok(elvált), ezért nem jelentene gondot ha olyannal ismerkednék akinek már van gyereke. Sőtt ha őszinte akarok lenni, inkább olyannal ismerkednék szívesebben akinek van.

Próbálok, én is élőben és társkeresőn, tinder stb...egyelőre sikertelenűl, pedig a kinézetemmel nekem sincsen gond.

Azért szerintem az normális, hogy akinek még nincsen gyereke az olyat keres, akinek szintén nincsen.

Én kb 100% ban biztos vagyok benne hogy nekem is olyan párom lesz akinek már van, nyilván a nők(akinek még nincs) is olyan férfit keresnek akinek még nincs gyerek, és közösen hoznának össze egyet :)

2016. nov. 12. 01:13
 36/61 anonim ***** válasza:
fogas kérdés. Elöljáróban annyit, hogy 30 vagyok, nincs családom és szeretnék én is "saját" gyereket. Ha ellenvetése nincs a másik félnek (hipotetikus neked) akkor ok DE! És itt jön a nehéz rész, a te gyereked. Mivel 3-an (később 4-en) egy családot alkotnánk így te lennél az anyuka, én apuka, a gyerek meg gyerek. Mind a kettőt a sajátomként kezelném, ezzel nincs gond részemről, de a gyereked részéről már lehet. Ez az ami miatt lutri számomra. Mert a nevelés nem csak móka, meg kacagás, néha pofont is kell osztani, és akkor mi van ?! Én pl 2 dologért kaptam csak, amikor tiszteletlen voltam, és ha hazudtam. Hálás vagyok nekik ezért. Lesz még a gyereked tinédzser, lázadhat, hőzönghet. Te szájon vágnád, ha beszólna nekem? Én megtehetném ha neked szól be? Marha bonyolult dolgok ezek és tényleg nem lehet tudni mi sülne ki ilyen szitukból. Mindenesetre ha emiatt összeugrik a két szülő (végzetesen) akkor 10 év mindkettőnk életéből. Garanciát meg nyilván senki nem tud vállalni. Mondjuk ezek az én aggályaim, de gondolom vannak ezzel így mások is. Remélem nem sértettem meg senkit az írásommal. 30/f
2016. nov. 12. 03:21
 37/61 anonim ***** válasza:
52%

Nem, 28 vagyok szintén, de én nem akarnék olyannal együtt lenni, akinek már gyereke van. Nagy valószínűséggel nem is akarnék soha már.

Régebben akartam, de most már látva sajnos a családomat, hogy milyen gyerekek születtek ide, így kétség kívül nem akarnék még egy retardált generációt a világra szabadítani.

Bár már ott tartok, hogy kapcsolatot sem szeretnék.

2016. nov. 12. 04:51
 38/61 anonim ***** válasza:

Amúgy meg igen, most ha tetszik ha nem, én sem szeretném más gyerekét nevelni. Annak a gyereknek már vannak szülei, én nem akarok egy 3. fél lenni se a nő, se a gyerek életében. Mert ahogy már írták előttem is, az ex férjed, urad is az életetek része, akár hogy is vesszük. Akár van barátnője, akár nincs.

Sajnálom, hogy a férjeddel szét mentetek, de akkor fiatalabb korotokban kellett volna belátnotok, hogy nem illetek össze, nem kellett volna gyereket vállalni.

Akár tetszik, akár nem, sok férfi ténylegesen nem vágyakozik arra, hogy egy másik ember ivadékát nevelje fel. Mert sajnos sok helyen képesek az ex férjek, apák bele kötni abba, hogy még is miért így neveled, még is hogy merészeled azt csinálni, stb...

Ez idegőrlő és frusztráló is. Senkinek sincs szüksége arra. Vagy keress olyant, akinek nem lehet gyereke egyáltalán, vagy nem is akar. Az olyan talán elfogadna.

2016. nov. 12. 04:56
 39/61 anonim ***** válasza:

Hát nálam esélyed nem lenne... Alapból más gyerekét nevelni nem nevelném, de még sajátban sem gondolkodtam.

Sokan ugyan így vannak. Minek nevelni más gyerekét? Aki meg nem ilyen gyerekcentrikus vagy nagyon elkeseredett az nem is fogja.

Amúgy meg milyen plusszal jár a gyerek? Főleg sokkal.

A férfi szemszögéből: vihetsz neki ajándékot mert az anyjával vagy, el kell vinni ide oda, a programokat is úgy kell szervezni, nincs kötetlen szex, séta bevásárlás stb mert a gyerek is jön. Aztán ha beteg akkor megint minden kimarad.

Utána meg ha komoly a dolog nevelheti a férfi is más gyerekét, aki vagy elfogadja vagy nem (mind a gyerek mind a férfi). Ha a férfinak nem "kell" a gyerek akkor ő milyen bunkó hogy te kellesz neki a gyereked meg nem, ha meg a gyerek nem fogadja el akkor meg "vidd el szórakozni" hogy megkedveljen.

Aztán ruházhatod/etetheted/vehetsz neki jogsit, gépet, telefont stb.

Tehát még egyszer. Nem gyerekcentrikus, vagy elkeseredett férfi nem fogja más gyerekét nevelni. Persze lesz majd egy idő ahol a 35-40 éves pasik akik egyedül vannak azok belemennek (talán) de gondolom nem az ilyen korosztályban nézelődsz.

2016. nov. 12. 09:26
 40/61 A kérdező kommentje:

Köszönöm a normális válaszokat.

Sokan nem értik a "nem pótapukát keresek" kifejezést, mert hogy ha már összeköltözésről lesz szó, akkor úgyis része lesz az életének. De pl. az utolsó hozzászólónál is - és sok másiknál - látszik, hogy mi az alapvető félreértés, és mit jelent, hogy nem pótapukát keresek. Pl.miért kéne a gyerekemet neki öltöztetni, telefont, autót stb. venni neki. Ez az apja dolga marad a jövőben is az ilyenekbe beleszállni, nem egy új páré. Neki van apukája, aki törődik és foglalkozik vele, miért kellene ezeket másnak átvállalnia csak azért mert együtt vagyunk?

A másik, hogy nincs ketesben töltött idő, közös program, séta, bevásárlás, szex stb., mert a gyerek mindig ott van. Ez egyszerűen hülyeség. Miért lenne MINDIG ott a gyerek? Ti komolyan úgy gondoljátok, hogy akinek gyereke van, az midnenhova hurcolássza magával, még randira is? Most pl. 4 napig nincs is velem, mert apukájánál van, jövő hétvégén nagyszüleivel. Na ne mondjátok, hogy mondjuk egy induló kapcsolatban ennél többet töltötök valakivel, aki dolgozik, megvan a maga élete is stb. Szóval ezeknek a nagy része előzetes sztereotípia, és nincs realitása.

Másfelől azokat a válaszolókat megértem, akik egyszerűen nem szeretnének egy hosszú távú kapcsolatot, mert mondjuk nem tudnák elfogadni másnak a gyerekét az otthonukban.

És még egy - itt mindenki már iszonyatosan hosszú távon gondolkozik, azonnali összeköltözésben. Mi van azzal, hogy mondjuk csak szimplán együtt lenni valakivel, jól érezni magatokat, ami nem is biztos, hogy eljut az együtt élésig? Úgy se vágnátok bele? Vagy ti mindenkivel azonnal közös életet kezdtek?

Mégegyszer: nem meggyőzni szeretnék senkit, csak eszmecserét erről. És még egyszer megköszönöm azoknak, akik - mégha nem is fogadnák ezt el, és kifejtik a véleményüket, hogy miért nem - nem fattyúznak vagy zabigyerekeznek. Mert ez gusztustalan.

2016. nov. 12. 10:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!