Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért érzik problémának a pasik, ha nekik kell fizetniük a randin?
Ez egy teljesen alap dolog, és így udvarias, nem is értem, egyesek mit háborognak emiatt. Nyilván, ha valakik már kapcsolatban vannak, akkor nem muszáj mindig a pasinak fizetnie, de az ismerkedés elején én el szoktam várni.
Volt már olyan, aki nem fizetett, de azzal csak barátok voltunk, és haveri találkozóról volt szó, az teljesen más.
Ne mondja már nekem senki, hogy belehal egy fagyi vagy üdítő árába...

Ha két egyenrangú fél megbeszéli közösen, hogy találkoznak valahol, ott evidens, hogy mindenki maga fizeti, amit az ismerkedés közben fogyaszt.
Az megint egy más eset, hogy pl. sétálnak, és mondja pasi, hogy gyere üljünk be ide, meghívlak egy kávéra/ásványvízre, akkor persze, hogy a férfi fizet.

#36 de mégis kellemetlenül érezted magad, h te fizetted a másik kajáját, miért?
#40 te hol ettél, h ilyen számlát összehoztatok, de komolyan? vagy csak mondtál két számlát, vagy mi? Michelin csillagos étteremben ettetek?

#43!
Azért éreztem gáznak, mert folyamatosan azt ecsetelgette, hogy neki a költségvetésébe nem férnek bele az ilyen és ehhez hasonló programok. Azt azért hozzátenném, hogy ő javasolta még a helyet is ahol ettünk.
Mondtam neki, hogy nem probléma majd akkor én meghívom.
Se köszönöm, se semmi. Onnantól kezdve bátran lapozgatta az étlapot. Nem megyek bele, hogy mi mindent össze nem rendelt és hogy mennyibe kerültek, mert hála az égnek én nem vagyok ennyire kicsinyes.
Én mindig magamból indulok ki. Ha engem valaki meghív valamire, akkor nézem az árát is, hogy ne kerüljek neki sokba.
Szóval kedves "urak"! Nem csak a hölgyek mennek a pénzre és egyebekre.
De tegyek fel egy ilyen kérdést, hogy: "minden pasi ennyire pénzéhes vagy csak most én fogtam ki egyet?" Dehogy teszek...Megy tovább az élet. Azóta is van min sztorizgatni/nevetni, ha az étterem közelében járok. :D

"de azt mondja miért fizessek"
És erre azt kéne válaszolnod, hogy: mert én is ember vagy, egyenrangú partner, evidens hogy megosztjuk a költségeket. Bezzeg te: oké, akkor fizessed, balek! :DD

45: Ugyanilyen volt az exem, undorító, amit leművelt... Amikor felajánlottam neki, hogy kifizetem neki a kajáját, már csak azért is a létező legdrágább ételt rendelte, meg még ilyen ital, olyan desszert... Ha nekem fizet valamit, akkor próbálok minél olcsóbbat választani, mert ez így korrekt.
Arról már nem is beszélve, hogy amikor náluk voltam, egy tányér ételt sajnált tőlem...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!