Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért érzik problémának a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért érzik problémának a pasik, ha nekik kell fizetniük a randin?

Figyelt kérdés

Ez egy teljesen alap dolog, és így udvarias, nem is értem, egyesek mit háborognak emiatt. Nyilván, ha valakik már kapcsolatban vannak, akkor nem muszáj mindig a pasinak fizetnie, de az ismerkedés elején én el szoktam várni.

Volt már olyan, aki nem fizetett, de azzal csak barátok voltunk, és haveri találkozóról volt szó, az teljesen más.

Ne mondja már nekem senki, hogy belehal egy fagyi vagy üdítő árába...

2016. máj. 28. 12:55
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/89 anonim ***** válasza:
52%

"Miért érzik problémának a pasik, ha nekik kell fizetniük a randin?"

"az ismerkedés elején én el szoktam várni. "

"Kifordítjátok az egészet. Nem várom el, hogy meghívjanak,"

Elvárod, nem várod ??? Látom még magaddal sem vagy tisztában, vagy ez irányban nincsenek elvárásaid :)

2016. máj. 28. 14:07
 32/89 anonim ***** válasza:
56%

"Akinek pár száz forint ekkora teher és már 'befektetésnek' kell tekintenie, az ne randizzon..."

Ugye ezt a nőkre értetted,

mert most is a kérdező van felháborodva ha neki kell fizetnie...:DD

2016. máj. 28. 14:08
 33/89 Sunshinedoll ***** válasza:
62%

Nem tartom alap dolognak, de mindenképp kedves gesztus, ha felajánlja. Soha semmi bajom nincs azzal, ha első pár randin én fizetek magamnak, minden egyes randin felajánlom, hogy kipótlom, vagy kifizetem a saját részem, ha elfogadják, nem lesz rossz véleményem róluk, de a "hát igenis fizessen magának, elvileg már egyenlőség van, vagy mi a franc" típusú sz-rságokat nagyon nem szeretem. Alapvető kedvesség, felajánlás, ha nem akarsz, nem élsz vele, de baromi visszataszító, ha valaki már csak azért se. Ha valaki iránt érdeklődsz, akkor szerintem tök normális, ha szeretnél neki kedveskedni anélkül, hogy mindenféle balf-sz nézetet mögé kéne állítani. Ha egy pasi annyira utálja az egyenjogúságot, hogy emiatt nem hajlandó alapvető kedvességet mutatni már csak azért sem, akkor én azzal a pasival nem fogok randizni többet.

Szerintem mikor két ember nem is igazán ismeri egymást nem olyan gáz, ha nem fizet helyetted is, még akkor se, ha a fagyi nem olyan drága pl., bár ha ő hív el kifejezetten, akkor azért valóban illendő lenne. Kedves gesztus, ha fizet, de szerintem nem kell ennyire rámenősnek lenned neked sem. Viszont sok esetben sok pasi azért fizet, mert elvár cserébe valamit, az ilyen nekem megint ne fizessen inkább semmit. Ha nem tud önzetlenül, szimpla kedvességből venni nekem egy sz-ros kólát, akkor elmehet a francba.

(Ha ő hív el, akkor erősen elvárató, hogy ő fizessen, elvégre ő érdeklődik irántad, ő vetette fel a programot, jogosan hihető, hogy akkor a költségeket fedezni tudja. Ha közös megegyezésen alapult a randi és a helyszín, akkor viszont semmi alapja nincs, hogy te ilyeneket elvárj.)

2016. máj. 28. 14:11
 34/89 anonim ***** válasza:
68%
Azokra írtam akik az elején rinyáltak, hogy mi van ha 'lelép' a nő. Megjegyzem 1 randi után joga van mindenkinek lelépni, azért randizik az ember hogy kiderüljön milyen a másik. :D
2016. máj. 28. 14:12
 35/89 anonim ***** válasza:
47%

Fura az elvárás. Nőként 2hosszútávú kapcsolatom volt, a másodikhoz hozzá is mentem, 3 első randim volt. Mindig felajánlottam a felezést. Nagyon kínosan érzem magam, amikor valaki meg akar hívni, azt érzem, hogy onnantól elvárásai lennének. Biztosan túlreagálom, de engem nagyon zavar. Nem akarok senkinek tartozni. Akkor költsön rám (virág, csoki, akármi), ha már együtt vagyunk. De akkor is kölcsönös legyen. Az első randimon a srác fizetett egy kávét és feleztünk egy kólázást a 2. helyen, ahol kikötöttünk. A 2. elsőn a srác bennfentes volt és ingyen ittam egy whiskey-kólát (a pultos hívott meg minket egy italra, a srác ott dolgozott). A harmadiknál csak sétálgattunk. A whiskey-kóláshoz mentem feleségül. :D

Én azt gondolom, hogy nagyon lovagias és értékelem, hogy ha valaki egy randin meg szeretne hívni, de ez nem lehet elvárás. Ami viszont nagyon nagy gáz, amikor egy nő, vagy férfi eleve nem visz tárcát.. és igen, pasiból is van ilyen. Hallottam is ismerőstől, hogy így teszteli a nőt. Néztem rá, hogy wtf. :D

2016. máj. 28. 14:22
 36/89 anonim ***** válasza:
62%

Én is ezt vettem észre...Persze nagy tisztelet a kivételnek!

Nem szeretnek az emberek (direkt nem írtam nemet) áldozni az idejükből és a pénzükből a másikra. Mert mi van, ha mégsem lesz belőle semmi alapon gondolkodnak! Ennyi erővel nem kell ismerkedni.

Nekem volt olyan pasi, aki azt hozta fel, hogy hányszor hívott fel és hogy hányszor autókázott át miattam pár kilométert. Erre csak annyit tudtam neki mondani, hogy kifizetem és hagyjuk egymást a francba. Nem az a baj, hogy neki esetleg ez nagy beruházás volt (amúgy nem volt az neki), hanem a mentalitás.

"Ne mondja már nekem senki, hogy belehal egy fagyi vagy üdítő árába..."

Márpedig belehalnak...Olyan is volt, akit én hívtam meg első randin kajálni. Bele se megyek a sztoriba, mert gáz volt. :D

2016. máj. 28. 15:27
 37/89 anonim ***** válasza:
35%
36. Miért, te belehalsz ha magadnak kell kifizetni a fagyit?
2016. máj. 28. 15:31
 38/89 anonim ***** válasza:
71%

Nem, köszi nem haltam bele. Sőt személyi kölcsönt sem kellett felvennem.

Tudod vannak emberi gesztusok a másik irányába. Ez is egy ilyen.

Mellesleg én szoktam fizetni a randikon. Nálam valahogy úgy szokott kialakulni, hogy egyszer én egyszer pedig a másik fél fizet. És ez egy működő dolog. De tudod én ezzel a meghívlak egy teára vagy bármire dologgal úgy vagyok, hogy ez a másik fél részéről egy kedvesség, egy szép emberi gesztus.

Mondjuk mi a barátnőimmel is így szoktuk csinálni. Egyszer én hívom meg, ő pedig "visszahív"!

Ebben semmi pénzéhesség vagy kihasználás sincs.

Szép lenne, ha valakit egy gombóc fagyi miatt "kiennék a vagyonából"!

Emberek...Fogjuk már fel könnyedebben az életet. :D

2016. máj. 28. 15:40
 39/89 anonim ***** válasza:

"Mellesleg én szoktam fizetni a randikon."

Kimaradt az is. Csak gondoltam korrigálok, mielőtt egy-két "jó szándékú" kisbarátom ebbe is belekötne.

2016. máj. 28. 15:41
 40/89 anonim ***** válasza:
70%

Nekem volt olyan randim, ahol a hölgyet meghívtam, de nem tetszett neki a hely ezért javasolt egy másikat, ahol össze vissza rendelgetett, mindenbe beletúrt és rendelte a következőt.

A negyedik vagy ötödik ételnél örvendezett, hogy ez a barátnőinek is ízlene, milyen kár, hogy nincsenek itt.

Javasoltam neki, akkor rendeljen és vigyen nekik elvitelre. A számlát külön kértem, enyém 9600Ft felkerekítve 10 000Ft egy nem éppen tartalmas ebéd, süti, kávé és üdítő. Mellesleg sokalltam gyerekadagért ennyit fizetni, de ok!

Végül ő nem elvitelre, hanem kiszállítással kérte a barátnőiét is beszámítva 157e-es számlát hozott össze, amit elvárt volna a kérdezőhöz hasonlóan, hogy fizessek ki! Persze előtte hosszasan ecsetelte, hogy ő mennyire önálló, nem lehet pénzel megvenni, stb.

Kérdező a kérdésed, hozzászólásaid alapján nagyon az jött le, hogy a hölgyhöz hasonlóan te sem vagy magaddal, illetve az elvárásaiddal tisztában. Szerintem a párkapcsolat keresés előtt, próbálj kicsit több időt saját magad megismerésével, kiismerésével tölteni a későbbi csalódások elkerülése érdekében.

2016. máj. 28. 16:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!