Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a nők egyenjogúságot akarnak, akkor például miért mondják azt, hogy a férfinek kell kezdeményezni?
Félreértés ne essék, én nem vitát akarok kezdeni, csak nagyon érdekel ez a dolog. Sőt, én férfi létemre inkább feminista látásmódú vagyok. De ezt nem értem, hogy miért vannak akkor mégis ilyen elképzelések, hogy kezdeményezzen a férfi, legyen jó állása, legyen határozott mert egy férfi határozott.
Nem mindegy, hogy ki kezdeményez? Aki jobban meri, csinálja az. És emellett még vannak hasonlók. Ha teljes egyenjogúság van (és amúgy egy felvilágosult világ- többnyire) , nem úgy kéne nézni valakire mint egy önálló személy nemtől függetlenül. "Egy férfi legyen izmos" "Egy nőnek legyen jó melle" Meg egyéb sztereotípiák mire jók?
Empíria meg logika? Aztán melyik része volt empíria annak a semmitmondásnak amit írtál? És honnan vetted? Épp erről beszélek, a gender elméletekből vett szövegek nem empíriák. .
Egyébként ki lehet találni, hogy én mit gondolok a világról.
Az emberi természet nem társadalmi konstrukció, hanem biológiai tény. Ezért társadalmi tény is. A legsötétebb fasizmus azt gondolni, hogy biológiai programokat felülröl meg lehet, sőt kell is változtatni Mert ugye a feminizmus politikai ideológia. Képzelj el egy olyan társadalmat, ahol a feminizmus eszméje uralkodik, és belemászik a legintimebb magánéletedbe, azt hangoztatva, hogy teheti, hiszen ugyis csak konstrukció volt eddig is, nem nagy kunszt, csinálunk ezután másik konstrukciót, mert az jobb, szebb, igazságosabb. Okkal nincs szövetségese a feministáknak, a liberálisok is halálra vált arccal hallgatják őket. Legfeljebb néhány kritikai marxista klubban ábrándoznak együtt velük.
Mégegyszer kérdezem, te milyen empíriákat vonultattál itt fel? Sehol nem láttam, írod, hogy társadalmi konstrukció igy meg ugy, és hogy minden e körül forog, majd 8 mondatban utalgatsz arra, hogy nem te vagy a hülye, hanem én.
Ha bizonyítékot akarsz, csak ki kéne nyitnod a szemed és körülnézni. Szerinted maga a feminizmus létezése, vagy éppen ez a kérdés, meg az összes többi panasz ezen az oldalon, vagy a máshol a neten, vagy a való életben, a sok depressziós, önértékelési zavaros, identitászavaros enber számodra azt bizonyítja, hogy az emberek számára természetes ez a sok hülye és mára teljesen alaptalanná vált elvárás? Hát gratulálok.
Milyen liberalistákról beszélsz? Azokról a parlamenti celebekről, akik kb. le sem szarják az ideológiákat, amikre hivatkozva beleugatnak az életünkbe és ezért még pénzt is kérnek? Megnyugtatlak, mire valaki eljut odáig, hogy a nev felkerüljön egy szavazólapra, má olyan messze lesz bármilyen ideológától, mint Makó a Holdtól. Pesze, hogy elszörnyednek feminizmuson, hisz az épp azt az értékrendet támadja, ami az egész életük és minden sikerük alapja. Valódi liberális ideológiával én eddig csak olyan semleges netes felületen találkoztam, ahol különböző elnyomott csoportok tagjai anonim módon beszélhettek a gondjaikról, gonolataikról. Képzeld, egyikük sem találta természetesnek és magától értetődőnek, hogy az életük folyamatos szívás a társadalom korlátoltsága miatt.
Azt meg inkább nem is minősíteném, hogy előhozakodtál a fasizmussal, miután te védesz a biológiára hivatkozva egy olyan rendszert, ami egy szűk, kiváltságos soportot leszámítva mindenkit korlátoz és megnyomoít. De jó legyen, ha már előhoztad, akkor én kimondom: a patriarchális férfi a mi társadalmunk árjája, aminek minden más embertípus alá van rendelve az élet minden terén. Alig várom már, hogy előadd, hogy aki szenved, mert nem tud megfelelni a genderelvárásoknak, azok a gentikai selejtek és nem is érdemelnek jobbat. Szelekció és a többi, igaz?
A feministák szöges ellentétben például veled, nem érzik magukat feljogosítva, hogy eldítsék, mi természetes és mi nem. Az ő céljuk, hogy ezt a döntést az emberek kezéb adják - méghozzá minden egye emberébe a sajátját. Egyedül azt nem tartják természetesnek, hogy egyes emberek determináltan hendikeppel indulnak másokkal szemben, mert nem tudnak mgfelelni egy önkényesen felállított, univerzális mércének. Ezzel pedig egyet is tudok érteni: igen, VALAHA természetes volt, hogy a velünkszületett adottságaink meghatározták szrepünket és értékinket a közösségben, de abban a pillanatban, hogy először felmerült valakiben a gondolat, hogy ez lehetne akár másképp is, eljött az ideje egy evoluciós ugrásnak. Elég rég volt már, mégis csak toporgunk egyhelyben és csendben szenvedünk. Ja, meg boszorkányüldözést indítunk mindenki ellen, aki szót emel.
Nos, ez az én érvem: mindaza lelki nyomor, ami szemmel láthatóan és kézzel foghtóan körülvesz minket minden nap, és ami mind arra vezehető vissza, hogy a társadalom még mindig az alapján méri az értékünk, hogy mennyire tudunk megfelelni rég túlhaladott elvárásoknak. Ezzel, a valósággal támasztom alá, hogy az evolúció már rég halálra ítélte a hagyományos nem szerepeket és a társadalom elvárásai a férfiakkal és nőkkel szemben a szükségszerű változás horgonyai.
Te mivel tudod ezt cáfolni?
"az érdeklődés, fantáziák megvannak nálam, csak a más személyekkel történő, valódi kapcsolatnál akad el a dolog"
Akkor ez nem aszexualitás, komám!:)
Ez heteroszexualitás.
:)
"ha már előhoztad, akkor én kimondom: a patriarchális férfi a mi társadalmunk árjája, aminek minden más embertípus alá van rendelve az élet minden terén. Alig várom már, hogy előadd, hogy aki szenved, mert nem tud megfelelni a genderelvárásoknak, azok a gentikai selejtek és nem is érdemelnek jobbat. Szelekció és a többi, igaz? "
Ismered Oshó-tól a Férfiak könyvét? Ennek a gondolkodásnak az alapműve az.
Bizonytalanabb időszakaimban abba a könyvbe kapaszkodom fizikailag.:)
És van még pár tucat.
Látod, leírod nekem a gender studies első féléves tananyagát, és azt mondod, ez empíria.
Továbbra is mindent konstrukciónak látsz.
Az nem érv a konstrukciók mellett -pontosabban az, csak hibás- pláne nem bizonyíték, hogy vannak emberek, akik nem érzik jól magukat a bőrükben. A te biológia nemed férfi. A társadalmi nemed is férfi, nem azért nem mersz kezdeményezni, mert nem passzolsz a konstrukciókhoz, hanem azért, mert mindíg volt a környezetedeb erősebb bika. Te meg a gyengébb bika vagy. Köze nicnsen ezeknek a konstrukciókhoz. Külön vicces, hogy az ezoterikus lány is jól irta, te bizony heteroszeyuális vagy, -ahogy az elején is sejtettem- csak a balf4sságod próbálod önigazolni. A konstrukciókkal is. Azt hiszed, vaami bonyolult, ám tiszta logikára füzöd fel a dolgokat, pedig a világ legegyszerűbb, -nem mellesleg legostobább- önigazoló logikáját üzöd. "Nem én vagyok a hibás, hanem ők" Igy jutsz el arra a szintre, hogy nem kell semmit tenned.
Tulajdonképpen nem olvastam el , csak az elejét annak, amit írtál,, ugyanis ismerem jól, szinte betűre, azt a 6 sablon panel mondatot, amivel ti dolgoztok.
Amit a őpolitikáról írt nettő baromságokra nem reagálok, pusztán szívjóságból. Jól látszik a radikalizmus-mert az ugye világos, hogy a feminizmus kifejezetten szélsőséges irányzat- .
Figyeld csak, használom a te "tudományos módszered" : Nem létezik olyan konstrukció, hogy a férfiaknak kell kezdeményezni, ugyanis ismerek számos olyan nőt, aki kezdeményez.
A lényeg az, hogy nem nehéz felismerni, amikor politikai ideológiákról van szó. De a politikai ideológia sosem tudomnyos. Sőt leginkább áltudományos. Egyetlen társadalomtudomány sem képes leírni a teljes emberi, és természeti környezetet. Viszont A tudományok összesége (a Társadalom, és természet tudományok együtt) közelít a teljes képhez.
Azt hiszem ha azt álítanád, hogy a gender baromságok, meg a feminizmus, a megfelelő szintézisét adja az évezredes eredményeknek, akkor minden épeszű ember joggal röhögne ki. Tulajdonképpen a legbeszűkültebb kutatási terulet a gender studies-ebből is látszik hogy nem valódi tudományosságra, inkább kizárólagosságra törekszik, mint minden idologikus gondolat-.
Szoval a konklúzió az, hogy hülye vagy.
Inkább kezdjél kimozdulni haverokkal-esetleg egyedül- illetve olvass inkább egyéb szerzőket. Olyanoka pl akik a liberálisokat nem liberalistáknak nevezik.
-Szivesen-
Utolsó, ez konkrétan nem igaz.
A nyomulós" jelző nem nemek alapján szelektálódik.
Az a lány, aki nekem tetszik, és megszólit, nem nyomul
Az a pasi, aki nem tetszik, és megszólit, nyomul.
Olyan nincs, hogy bárki elítélné kollektíve társadalmilag azokat a nőket akik kezdeményeznek. Világ hülyesége.
Nem elítéli, csak egyszerűen veszít az érdekességéből az a nő, aki kezdeményez. Számtalan olyan példával találkoztam már ismerősi köreimből, ahol a lány kezdeményezett, de ez így túl egyszerű volt a pasinak és hamar ráunt, meg egymás között mondogatták, hogy "igen, jó csaj, csak kár, hogy nyomul." Ez olyan "a nehezen megkapható érdekesebb" dolog tapasztalataim szerint. Szóval igenis létezik :P Sajnos.
Utolsó voltam
Pedig nem így van.
Férfi esetében is éppúgy használják a nyomulós jelzőt. Pontosan ugyanabban az esetben.
Ha nem elég jó a pasi akkor a kezdeményezés nyomulás.
Nőknél is pontosan igy van.
Ezen nem érdemes vitatkozni, elég evidens.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!