Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Ha a nők egyenjogúságot...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a nők egyenjogúságot akarnak, akkor például miért mondják azt, hogy a férfinek kell kezdeményezni?

Figyelt kérdés

Félreértés ne essék, én nem vitát akarok kezdeni, csak nagyon érdekel ez a dolog. Sőt, én férfi létemre inkább feminista látásmódú vagyok. De ezt nem értem, hogy miért vannak akkor mégis ilyen elképzelések, hogy kezdeményezzen a férfi, legyen jó állása, legyen határozott mert egy férfi határozott.

Nem mindegy, hogy ki kezdeményez? Aki jobban meri, csinálja az. És emellett még vannak hasonlók. Ha teljes egyenjogúság van (és amúgy egy felvilágosult világ- többnyire) , nem úgy kéne nézni valakire mint egy önálló személy nemtől függetlenül. "Egy férfi legyen izmos" "Egy nőnek legyen jó melle" Meg egyéb sztereotípiák mire jók?

2015. jún. 8. 21:09
1 2 3 4 5 6 7
 41/69 anonim ***** válasza:
100%

39: A gond ezzel az, hogy amiket leírsz, azok a vadonban jellemzőek, ahol egyáltalán nem is jelenik meg az egyenrangúság igénye, az ember viszont ma már társadalomban él (azon lehet vitázni, hogy ez jó, rossz, de tény, hogy így van), ahol viszont igen.

Az energetikához nem értek, a szocializációs kérdésekkel viszont laikus szinten sokat foglalkoztam és minden tapasztalatom azt mutatja, hogy sokaknak a bevett társadalmi formák, így a kezdeményező-irányító férfi és passzív-befogadó női szerep sokak számára csak kényszert és szenvedést jelent. Azt nem tagadom, mert nem lenne sok értelme, hogy a társadalmi konvencióknak erős biológiai gyökereik vannak, ezek jól megfigyelhetőek a vadállatok ösztönös viselkedésében, csak azt felejtik el sokan, hogy a természet nem fix rendszer, az evolúció már haladt valamennyit és az embernél megjelentek új, a társadalmi szabályokban rögzítettektől eltérő igények. Nézz csak körül, nem nehéz olyan fiút találni, akik természeténél fogva idegenkedik a kezdeményezéstől, vagy olyan nőt, aki számára viszont természetes, hogy ő vegye kezébe az irányítást és talán nem is érzi jól magát fordított helyzetben. Szerinted az ő viselkedésük természetellenes? Szerintem inkább csak új keletű a természetben, ahogy egykor az ivaros szaporodás és így maguk a nemek is azok voltak.

41: Igen, általában ez az elképzelés jellemző azokra, akiknek halvány fogalmuk sincs a feminizmusról. Én is így gondoltam, mielőtt vettem volna a fáradtságot, hogy félretegyem az előítéleteim és pártatlanul meghallgassam és mérlegeljem pár olyan ember érveit, akik tudnak is valamit a dologról.

2015. jún. 9. 03:06
 42/69 anonim ***** válasza:
0%

"41: Igen, általában ez az elképzelés jellemző azokra, akiknek halvány fogalmuk sincs a feminizmusról. Én is így gondoltam, mielőtt vettem volna a fáradtságot, hogy félretegyem az előítéleteim és pártatlanul meghallgassam és mérlegeljem pár olyan ember érveit, akik tudnak is valamit a dologról."

Igen pontosan tudom mi a feminizmus, ismerem a gender elméleteket, ismerek feministákat is, és ismerem azokat a srácokat is, akik azért, hogy eséllyel szedjenek fel feminista csajokat, szintén "feministák" lesznek :)

Többnyire sikerül is nekik egyébként, szóval hajrá.

Személy szerint nekem agyérzésem van attól, hogy mindenhol társadalmi konstrukciót láttok.

2015. jún. 9. 03:18
 43/69 anonim ***** válasza:
32%

42: Elmagyarázom mégis.

Még sosem alakult ki vonzalom bennem egy olyan férfi iránt, aki nem adott nekem kedvességet, figyelmet vagy érdeklődést. Mindig azok közül választok, aki már közeledett felém, ha az csak őszinte figyelem volt is, amit kaptam tőle. De megízleltem ezáltal őt, kaptam belőle egy darabot.

Aztán azt a magot, amely ezek közül legjobban illik a lelki immunrendszeremhez, magamban megtartom, és nagyra növelem (mint a gyermekvállalásnál). Onnantól én vagyok az, aki a látványosabb (viszont-)lépést megteszi, ezt láthatod kezdeményezésnek, mert ami történt (amit a fiútól kaptam), azt nem veszed észre. Innentől ha én is vagyok az aktívabb, a fiú adott elsőként.

Ahogy a gyermeknemzésnél is: a nő nem képes a magját a férfiba helyezni, vagy ha igen, nem lesz abból semmi, bérmennyire akarja is.

2015. jún. 9. 03:20
 44/69 anonim ***** válasza:
40%

Még volt olyan verzió is, hogy a messziről meglátott fiúhoz én mentem oda, de ő azonnal, az első reakciójával "belém helyezte a magját", innentől működött energetikailag a dolog.

De ha a fiú nem indítványoz (érzelmileg, mentálisan nem ad valamit, mert elhatározta magát, hogy annak a lánynak ad magából), nem ad semmit, akkor abból nem is nő ki semmi, mert a férfi a mag és a nő a talaj.

2015. jún. 9. 03:23
 45/69 anonim ***** válasza:
38%

"Még volt olyan verzió is, hogy a messziről meglátott fiúhoz én mentem oda, de ő azonnal, az első reakciójával "belém helyezte a magját", innentől működött energetikailag a dolog. "

Komolyan mondom, majdnem behugyoztam a röhögéstől :D:D

Köszi

2015. jún. 9. 03:36
 46/69 anonim ***** válasza:
46: :) Vicces lett a fogalmazás.:)
2015. jún. 9. 03:43
 47/69 anonim ***** válasza:
23%
Na és mi történt, miután beléd helyezte a magját energetikailag?
2015. jún. 9. 03:49
 48/69 anonim ***** válasza:
Hát a kedvesem volt 1 évig. Később még fél évig. És szerintem leszünk is még valamikor.
2015. jún. 9. 03:55
 49/69 anonim ***** válasza:

"A gond ezzel az, hogy amiket leírsz, azok a vadonban jellemzőek, ahol egyáltalán nem is jelenik meg az egyenrangúság igénye"

Mert az állatvilágban a nemek között egyenrangúság van.

2015. jún. 9. 03:56
 50/69 anonim ***** válasza:
Nem te tetted fel az aspergeres kérdést?
2015. jún. 9. 03:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!