Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a nők egyenjogúságot akarnak, akkor például miért mondják azt, hogy a férfinek kell kezdeményezni?
Félreértés ne essék, én nem vitát akarok kezdeni, csak nagyon érdekel ez a dolog. Sőt, én férfi létemre inkább feminista látásmódú vagyok. De ezt nem értem, hogy miért vannak akkor mégis ilyen elképzelések, hogy kezdeményezzen a férfi, legyen jó állása, legyen határozott mert egy férfi határozott.
Nem mindegy, hogy ki kezdeményez? Aki jobban meri, csinálja az. És emellett még vannak hasonlók. Ha teljes egyenjogúság van (és amúgy egy felvilágosult világ- többnyire) , nem úgy kéne nézni valakire mint egy önálló személy nemtől függetlenül. "Egy férfi legyen izmos" "Egy nőnek legyen jó melle" Meg egyéb sztereotípiák mire jók?
Én szeretek kezdeményezni, ez nem probléma. Nem is ezzel van a baj. Hanem azokkal a mondatokkal, hogy "Egy férfinak KELL kezdeményezni" "Egy nőnek KELL főzni". Én is ugyanúgy megfőzök, takarítok, füvet nyírok, ami kell h erre jut a sor. Szerintem nincs ilyen, hogy valamit csak a nőnek kéne csinálni, vagy csak a férfinak.
A terhesség az egy nagyon jó érv, és szerintem azt máshogy kell kezelni, mert egy terhes nőre illik jobban odafigyelni.
Maximálisan egyetértek Kérdező veled.
Így van, mi az hogy kell? Ki határozza meg ezt?
Szerintem is mindkét fél ugyanúgy meg tudja csinálni a dolgokat,bármiről is van szó.
Az ilyen sztereotípiák mögé amúgy a buta emberek bújnak,mindkét nemből. És sajnos elég sok van belőlük. :/
Én nőként pl. frászt kapok az olyan férfiaktól, akiket "dróton kell rángatni, hogy megmozduljanak", és egy fűszálat nem képesek keresztbe tenni, mindig arra várnak, hogy más cselekedjen helyettük, bármi miatt, legyen az csajozás vagy munka vagy bármi, de már abba is többet képzelnek, ha hozzájuk szól egy nő.
Az ilyeneknél eleve nem is kezdeményezek (de az ilyeneknek a legnagyobb a szájuk, ha panaszkodni kell, és ráfogják másokra, nekik miért olyan rossz).
Én a határozott, magabiztos, önálló, életképes, döntésképes férfiakat kedvelem, akik tudják a helyén kezelni a dolgokat, legyen az akár egy poén, akár egy flört, veszik a lapot, ha én kezdeményezek, és kezdeményeznek, ha akarnak, DE nem erőszakoskodnak.
Ezek rövid idő alatt kiderülnek egy pasiról, hogy ő milyen.
Az egyenjogúság fontos, de utálom, ha egy gyáva, elkényeztetett, egyedülálló anyuci kedvence pasi ezzel takarózik.
A magyar nők piszkosul tisztában a mai feminizmussal. Én szoktam nőstényfeminista oldalakat olvasni, sokan még mindíg az egyenjogúságnál ragadtak le, noha az már 100 %-ban megvalósult. A gender- feminizmusról meg nem akarnak tudomást venni (vagy nem értik). Ott pontosan azt fejtegetik, hogy amit mi nőisnek/ férfiasnak vélünk, az egy szerzett, társadalmilag nevelt valami. A nőt érzelmesnek, gondoskodónak stb.-nek tartjuk, a férfit másmilyennek, de ez nem biológiailag meghatározott. (A nőknek ez nem tetszik, igenis gondoskódak stb.)
Szóval ez az irányzat igenis buzdítja a nőket a kezdeményezésre.
Nem minden nő akar totális egyenjogúságot az élet minden területén, a nemi szerepek teljes megszüntetésével (max. a nagyon elvetemült vadfeministák). Bizonyos területeken a férfiaknak van előnyük, más területeken pedig a nőknek.
Egyébként nők is szoktak kezdeményezni és nem csak top pasiknál (én sem vagyok az, de kezdeményeztek már nálam nem is egyszer).
Más kérdés, hogy a határozottság és az önbizalom vonzó tulajdonság a nők számára és ezért ez egyfajta "szűrő" is lehet, hogy ki mer odamenni hozzájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!