Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Ha a nők egyenjogúságot...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a nők egyenjogúságot akarnak, akkor például miért mondják azt, hogy a férfinek kell kezdeményezni?

Figyelt kérdés

Félreértés ne essék, én nem vitát akarok kezdeni, csak nagyon érdekel ez a dolog. Sőt, én férfi létemre inkább feminista látásmódú vagyok. De ezt nem értem, hogy miért vannak akkor mégis ilyen elképzelések, hogy kezdeményezzen a férfi, legyen jó állása, legyen határozott mert egy férfi határozott.

Nem mindegy, hogy ki kezdeményez? Aki jobban meri, csinálja az. És emellett még vannak hasonlók. Ha teljes egyenjogúság van (és amúgy egy felvilágosult világ- többnyire) , nem úgy kéne nézni valakire mint egy önálló személy nemtől függetlenül. "Egy férfi legyen izmos" "Egy nőnek legyen jó melle" Meg egyéb sztereotípiák mire jók?

2015. jún. 8. 21:09
1 2 3 4 5 6 7
 51/69 anonim ***** válasza:
Tőlem kérded? Nem, nem én.
2015. jún. 9. 04:05
 52/69 anonim ***** válasza:
Elég ritkán használják manapság a "kedvesem" szót fiatal lányok
2015. jún. 9. 04:22
 53/69 anonim ***** válasza:
55%

"és ismerem azokat a srácokat is, akik azért, hogy eséllyel szedjenek fel feminista csajokat, szintén "feministák" lesznek :)

Többnyire sikerül is nekik egyébként, szóval hajrá." >> Erre az lenne a filléres válasz, hogy ne magadból indulj ki, de inkább nem sütöm el. Helyette inkább amolyan szórakoztató tényként elmondom, hogy aszexuális vagyok és nem akarok párkapcsolatot, szóval merem állítani, hogy más motivációk vezetnek. Az egyik az életem talán fő alapelve, a nyitottság, aminek jegyében minden, még az elsőre legnevettségesebbnek ható elképzeléseknek és állításoknak is adok esélyt, hogy megpróbáljanak meggyőzni az igazukról. A másik egy személy, akinek a gondolatai és tanácsai nagyon nagy hasznomra voltak egy bizonyos időszakban, így amikor évekkel azután hogy negatívan nyilatkozott a feminizmusról, jobban utánament a dolognak, részleteiben is megismerte, majd azt mondta, hogy a nézőpontjuk segített neki átértékelni és megoldani sok korábbi problémáját, úgy gondoltam, megéri a kérdés azt a (tény, hogy nem kevés) energiát amit a feminizmus tényleges üzenetének megértése igényel.

"Személy szerint nekem agyérzésem van attól, hogy mindenhol társadalmi konstrukciót láttok." >> Erre igazából nem igen tudok mit mondani, legfeljebb azt, amit egyszer már leírtam: az ember társadalomban él. Ebből következik, hogy minden, ami körülvesz minket, mindaz, amiben élünk, konkrétan az egész életünk igenis társadalmi konstrukció. Még a legalapvetőbb biológiai ingerek és igények is számtalan szociális szűrön áthaladva jutnak hozzánk. Legyen szó evésről, alvásról, szexről, vagy ürítésről, nem tudsz felmutatni egyetlen olyan momentumot sem az életedből, amibe ne szólna bele a társadalom. Látni persze tényleg nem muszáj, figyelmen kívül hagyhatod és tehetsz úgy, mintha az emberalkotta szabályszerűségek, amik szerint élsz evidensek és felülírhatatlanok lennének, de ettől még nem feltétlen kell hülyének tekinteni azokat, akik tudomást vesznek róla és tesznek azért, hogy a dolgok jobban működjenek maguk és mások számára is. Vagy a fizikusokhoz is odamész és azt mondod nekik, hogy "agyvérzést kapok attól, hogy mindenben részecskéket láttok"?

#44: Értem amit leírsz, viszont biztosíthatlak, hogy ez nem (biológiai) nem kérdése. Én életemben egyszer voltam szerelmes, de az nagyon hasonlóan zajlott az általad leírtakhoz: a lány teljesen közömbös lett volna számomra, még azt sem igazán tudtam eldönteni róla, hogy szimpatikus-e, mert nem kommunikáltunk hozzá eleget. Aztán mivel valamiért érdekesnek találhatott, tett felém pár barátságos gesztust, amivel egy darabig nem is igazán tudtam mit kezdeni, próbáltam róla tudomást sem venni, de idővel egyre jobban foglalkoztatott a gondolat, hogy ez a jelentéktelen kis nyitás valahogy több, jelentősebb tartalommal bír (legalábbis számomra), mint a többi ember baráti közeledése. Végül már-már a megszállottja lettem, anélkül, hogy ezt különösebben kimutattam volna felé, később meg elkövettem pár tipikus elsőszerelmes hülyeséget is, amiről sosem gondoltam volna, hogy megesik velem (és amiket szerencsére jól kezelt). Szóval a te szavaiddal élve megtermékenyített, elültetett bennem valamit, ami rövid idő alatt abszolút átformált és emiatt újra kellett gondolnom az egész addigi identitásom. Mindezt úgy, hogy én vagyok a férfi és valószínűleg semmi ilyesmi nem volt szándékában.

Amúgy az összes többi kapcsolatomra is ez a mechanika jellemző: magamtól nem igazán közeledek emberekhez, másoknak kell érdeklődést tanúsítaniuk irántam, majd elérni, hogy érdemesnek találjam őket a figyelmemre és bizalmamra, hogy megnyíljak. Érdeklődés és ragaszkodás a részemről csak ezután alakulhat ki. Szóval pasi létemre eddigi életemben még soha, semmilyen formában nem töltöttem be a hím(es) szerepét.

Lehet, hogy ettől én energetikailag nőnek számítok, nem tudom. Viszont a biológiai és társadalmi nemem az férfi, mivel pedig jelenleg ezek alapján osztják ránk a nemi szerepeket és azokkal kapcsolatos elvárásokat, nem pedig az energetikánk szerint (ami az általad használt zsargonban szerintem ugyan azt jelöli, amit én jellemnek, személyiségnek vagy mentalitásnak hívnék), szerintem jogos az ellenük való tiltakozás.

2015. jún. 9. 04:23
 54/69 anonim ***** válasza:

64: Értem, érdekes ez a fordított energetikai tapasztalat.:) Lehetséges, hogy ha úgy mondod, aszexuális vagy, akkor nem működik Benned szexuális energia, és azért nem tapasztalod.

De akkor miért foglalkoztat ennyire a kezdeményezés kérdése?:)

Esetleg a homoszexualitás nem lehetséges Nálad?

2015. jún. 9. 04:39
 55/69 anonim ***** válasza:
0%

"Erre az lenne a filléres válasz, hogy ne magadból indulj ki, de inkább nem sütöm el"

Jó hogy nem sütötted el, elég égő lett volna...

Amugy ja, megfordult a fejemben, de nekem nem volt hozzá még pofám :)

vagy aszexuális vagy, vagy nem.

Hát nézd, hogy a te azt hallucinálod, hogy az ürítésed meghatározza a társadalom, az nem a társadalom hibája.Ja tudom, ki találta ki hogy ne az utcára szarjunk Komoly cuccot szedhetsz, ha te ezeket az áltudományos elméleteket a fizikához hasonlítod.

2015. jún. 9. 04:42
 56/69 anonim ***** válasza:
... esetleg egy női sorssal azonosulsz a családodból, vagy erősen hat Rád (áthallik) egy párhuzamos életedben betöltött szerep, ez aztán kioldja a nemedre jellemző maszkulin működéseket.
2015. jún. 9. 04:44
 57/69 anonim ***** válasza:
*kiolTja
2015. jún. 9. 04:45
 58/69 anonim ***** válasza:
100%

#55:

"Lehetséges, hogy ha úgy mondod, aszexuális vagy, akkor nem működik Benned szexuális energia, és azért nem tapasztalod." >>

Ezt nem hinném, mert az érdeklődés, fantáziák megvannak nálam, csak a más személyekkel történő, valódi kapcsolatnál akad el a dolog. Általában úgy szoktam összefoglalni a dolgot, hogy van szexuális életem, de nem vonok bele másokat.

"De akkor miért foglalkoztat ennyire a kezdeményezés kérdése?:)" >> Nem igazán tudom, ez viszonylag új keletű érdeklődés nálam, korábban a nemiség elméletébe ugyanúgy próbáltam nem belefolyni, mint a gyakorlatába. Jellemző rám, hogy rákattanok egy-egy témára és azt elemezgetem minden mást háttérbe szorítva. Aztán van, hogy felfedezek valami "új" területet, ami korábban alig fordítottam figyelmet és rájövök rengeteg érdekes, felderíteni való összefüggés akad ott is :D Ezt a váltást szerintem most konkrétan a leírt élményem katalizálta, ami az elmúlt hónapokban esett meg velem.

"Esetleg a homoszexualitás nem lehetséges Nálad?" >> Nem igazán tartom valószínűnek, mert eddig ami szexuális érdeklődést tanúsítottam, az mind nőkre irányult, de aztán ki tudja, mi rejtőzik tudat alatt. Amúgy is úgy gondolom, hogy nagyon kevés a színtisztán hetero- vagy homoszexuális ember.

"vagy aszexuális vagy, vagy nem." >> Erre most mit mondjak? Ennyi erővel te is lehetsz hardcore feminista, aki csak azért trollkodik itt, hogy kiparodizálja a hímsovén antifeminista netes aktivistákat :D

"Hát nézd, hogy a te azt hallucinálod, hogy az ürítésed meghatározza a társadalom, az nem a társadalom hibája.Ja tudom, ki találta ki hogy ne az utcára szarjunk Komoly cuccot szedhetsz, ha te ezeket az áltudományos elméleteket a fizikához hasonlítod." >> Örülhetsz, neked könnyű. Én hiába próbálnám magam azzal nyugtatni, hogy szedsz valamit, mert sajnos jól tudom, hogy rengeteg korlátolt, szemellenzős ember tényleg annyira evidensnek veszi az életét irányító szokásokat, hogy nem csak tagadja, de egyenesen szentségtörésnek érzi, hogy ezek külső befolyás eredményei. Pedig ez ugyan olyan tudományos tény, mint a gravitáció vagy a kovalens kötés, épp csak az egyetemek egy másik épületében tanítják.

(Azért ha ez számít valamit, némi "meggyőző" hatást elértél nálam: tényleg nehezemre esik reménykedni a jobb jövőben és a társadalom fejlesztésében, ha valaki az internet korában nincs tisztában a szocializáció fogalmával. Hiába, az emberi sötétség szintén megkerülhetetlen, fizikai törvényszerűség)

"... esetleg egy női sorssal azonosulsz a családodból, vagy erősen hat Rád (áthallik) egy párhuzamos életedben betöltött szerep, ez aztán kioldja a nemedre jellemző maszkulin működéseket."

Hát ezt végkép nem tudom :D A lényegen viszont szerintem nem változtat: ha az ember hajlamos lehet a biológiai neméhez nem passzoló szexuális viselkedés preferálására (legyen ennek oka energetikai, pszichológiai, vagy bármilyen más területhez tartozó), akkor a társadalomban most működő nemi szerepelvárás-rendszer nem megfelelő, mivel az kizárólag a biológiai nemhez köti az elvárásokat. Azt biztosan tudom, hogy rám semmiképp sem passzol ez a rendszer és úgy vélem, hogy jobban körülnézve elég sok hasonló "anomáliát" találhatunk - eleget, hogy az egész túlhaladott rendszer létjogosultságát megkérdőjelezze.

2015. jún. 9. 06:09
 59/69 anonim ***** válasza:
0%

Figyelj csak, az amit te tudományos ténynek adsz elő, nem az.

Hogyne, tudom én jól, hogy vannak társadalmilag kontruált jelenségek. De az nettó hülyeség, hogy mindent erre vezettek vissza. Ráadásul úgy, hogy nem ám tudományos eredményekre hivatkoztok, hanem saját magatokra. Mert ugye a Beauvoir előtti tudományos eredmények mind férfias soviniszta elnyomó hülyeségek . Meg is lepett, hogy a fizikára hivatkoztál, ami szerintetek szintén soviniszta tudomány .

Ha számodra hiánytalan valóságértelmezés az a sok baromság, akkor valóban szedsz valamit. Szépen felfűzöd a világ dolgait erre. "Hát igen Magdi néni, tudja hogy van ez, azért kell magának most ezt csinálnia, mert ugye a konstrukciók...azt is tudnia kell, hogy mivel a társadalmat évezredekig az elnyomó férfiak építgették...ugye érti már..ezért is vagyunk mi ilyen helyzetben..." Egyébként az ezoterikus okosságokkal dobálózó lány, és a közted az égvilágon semmi különbség nincs. Beszűkült ökörségek.

2015. jún. 9. 06:30
 60/69 anonim ***** válasza:

#60: Figyelj, az én véleményem két dologra épül: tapasztalatokra és logikára. Empirizmus és ráció, ez a két alkotóeleme annak, amit tudománynak nevezünk. _Nem_ gondolkodom beszűkülten, bár kritikusan kezelem őket, de nyitott vagyok mások gondolkodásmódjára, tapasztalataira és logikájára. Ez ugyan úgy vonatkozik a feminizmusra, az ezotériára és rád is vonatkozna, ha bármi ilyesmit fel tudnál mutatni, te viszont nem nyilvánítasz az égvilágon semmilyen véleményt (nemhogy még tapasztalatokkal vagy logikával alá is támaszd), csak másokét fikázod. Felvilágosítanálak, hogy ilyet bármelyik óvodás tud: ha nem tetszik nekik, amit a másik gyerek mondd, akkor rámutatnak és azt kezdik ismételgetni, hogy "hülye-hülye-hülye!", egyre hangosabban, amíg nem hajlandóak igazat adni nekik. Általános iskola második-harmadik osztályára aztán a legtöbb ember képes lesz túllépni az általad itt képviselt szinten. Ha majd a fröcsögés és fikázás helyett képes leszel elmondani, hogy _szerinted_ akkor mégis hogy működik a világ és hogy az az elképzelés miért kevésbé hülyeség, mint az enyém, akkor talán megfontolom majd, #57-hez vagy más, értelmes megnyilvánulásokra képes emberekhez hasonlóan egyenlő vita- vagy beszélgető partnerként tekintselek (bár az eddigi cirkuszod után nem ígérek semmit). Addig, csak hogy tisztázzuk, ez az egész trollfoight csak gyarló egofényezés a részemről, mert be kell valljam, valahol jól esik, hogy még a saját szellemi szinteden is könnyen lealázlak, míg te az enyémet fel sem bírnád fogni.

Vagy talán de mégis, de akkor is biztos agyvérzést kapnál a sok társadalmi konstrukciótól.

2015. jún. 9. 07:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!