Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Le lehet győzni a birtoklási vágyat?
Sziasztok.
Egy olyan problémával fordulok hozzátok, ami már 10 éve lapul bennem és most jutottam arra a szintre hogy ki merem mondani és belátom hogy foglalkozni kell vele.
27 éves vagyok és már az első kapcsolatomban (16 évesen) megjelent bennem ez a birtoklási mánia, talán ennek nevezném. Ami abban nyilvánul meg hogy rosszul érzem magamat, ha a pasim elmegy valahova nélkülem másokkal. Legyen az kávézás, kirándulás. Legrosszabb ha kocsmába/buliba menne a haverjaival, ettől gyomoridegem van. Tudom hogy sok nő ezt nem csípi, de nekem durva dührohamaim vannak tőle és képes vagyok kárt tenni magamban és a környezetemben. Legenyhébb helyzetben csak sírok még haza nem jön. Szégyellem hogy ezt váltsa ki belőlem, de olyan erős szorongó érzés, mintha nem is én lennék, teljesen magával ragad. Fel tudom fogni épp ésszel, hogy az embernek szüksége van kikapcsolódni barátokkal, kell az én idő, hiszen úgy lesz kiegyensúlyozott egy kapcsolat. De bárcsak ne fájna. Egy éve járok pszihológushoz, úgy érzem ez nem elég. Nagyon rég óta nem volt párom, mert félek hogy elűzöm a viselkedésemmel csak mérgezném kapcsolatot. Igyekeztem eddig is olyan pasit keresni akinek nincs nagy társasági élete, sokszor olvasok olyant hogy a csajok már direkt küldik őket otthonról mert nem mozdulnak ki, de mintha tűt keresnék a szénakazalban. Jobban örülnék neki ha sikerülne inkább magamban kijavítani a dolgokat, mint görcsösen keresni ilyen tipust. Mivel nekem igényem van jönni-menni-utazni, de a párommal. Nap mint nap belegondolok, hogy ez miatt nem lesz senkim, se gyerekem, se családom akkor nincs értelme élnem se.
Volt valaki hasonló helyzetben, akinek sikerült legyőzni egy ördögi érzést? Tanácsoltok más megoldást pszihológuson kívül?
Én a #13-as és #15-ös vagyok és esküszöm nem értem mi történt itt. A #17 és a #19 is ki lett osztva, de hogy miért nem tudom. Mindkettő azt írta, sőt többen, hogy az önértékeléssel van gond. Miért azon kell kiakadni, hogy valaki megemlítette, hogy nem találja a helyét az életben, vagy, hogy tisztelni kéne a másik ember határait? Még egy csúnya szó sem hagyta el egyik száját sem, sőt kérdezte a #19, hogy mi volt tiszteletlenség és választ nem kapott csak ezt:
"Ezzel nem segitesz, hidd el. Ezért is nem adok a szavadra. Nem lehetsz valami jó ember ha egy ismeretlennek olyant irsz “majd megundorodik tőled”. De legalább annyit megmutattál hogy én a démonjaim mellett is ember tudok maradni másokkal szemben."
Én is megvédeném magam amikor csupán a tényekre mutatnék rá és akkor a kérdező azzal védekezne/támadna, hogy én vagyok a tapintatlan, sőt rossz ember! Az nem tanács, hogy végre tükröt tartanak elé és még oda is írják, hogy az önbizalommal van probléma? A pszichológusnak pénzt ad, itt meg ingyen kap javaslatokat és mégsem jó, mégis a válaszolók ellen fordítja a saját gondjait.
#8nak pedig ezt írta vissza:
"Szerinted akaratból csinálom ezt és kérdést irok ide hogy ez mitől van?"
Pedig csak megkérdezte, hogy miért nem hagyja abba mert nem érti miért
támadja a férfiakat, miért dühöng. A#19 meg telibe kapta. Lol. Aztán a kérdező behúzta a kéziféket és elő adta, hogy ő sokkal jobb teremtmény, sokkal több mindent elért az életben ami személyeskedés mivel nem ismeri a másikat. Hát #32 ja "rossz" napja van mert jó sok negatív jelzőt kapott a kérdezőtől. A #17-esnek szintén ha belé álltál.
Mire jó ez nem tudom.
#33 hol lett kiosztva a 17?
A 19 lett kiosztva mikor már túlzásba vitte az őrjöngését. Nem tudja megválogatni a szavait, ez minden.
A 8-tól pedig tényleg kiváncsi vagyok hogy kell egy érzést abbahagyni. Én sem értem miért nem hagyom abba, pont az volt a kérdésem, hogy lehet abba hagyni?
A beszéde alapján akár tetszik akár nem, sokkal jobb teremtménynek tartom magamat.
A 17 írt jókat is, mármint hogy főleg aki elmegy az birtokolja azt aki otthon küzd az érzéseivel. Szóval itt nem a kérdező lesz a birtoklásmániás, hanem ő az aki nem tudja megvédeni a határait.
"Elmegy szórakozni, jól érzi magát, te meg otthon őrjöngsz, vered a segged a földhöz és hisztériázol, ütlegeled magad.Akkor itt ki birtokol kit?"
Csak annyi hogy valahogy ez nagyon lenézően lett leírva, "vered a segged a földhöz".
De az tény hogy az dominál akinek tökmindegy, főleg így hogy csak magában szenved és nincsen kiosztva meg lekorlátozva a másik. Szülői minta milyen volt?
Véletlenül nem volt olyan pasid, aki megcsalt, mondjuk egy buliban? Nekem akkor alakult ez ki.
Annyit viszont elárulok, nem biztos hogy alaptalan. Tegnap voltam egy buliban. Odajött egy srác ismerkedni. (már magában ez furcsa, de vannak ilyen nyitott személyiségek) 10 perccel később már ölelgetett meg a fenekem tapizta. Én szóltam rá, hogy ember, neked barátnőd van!
Egyedül a #19-es lett kiosztva, mert túlzásba vitte. Az első kommentjében az elején rendes volt, később pedig már sértő módban írt. “önző vagy”, “katasztrófa vagy”. A többi kommentjét inkább nem is elemezném.
#37 a szüleimmel a kapcsolatom szinte baráti. Ők is jól megvannak mái napig.
#38 nem történt megcsalás. Kávézóban dolgoztam 5 évet, láttam sok mindent. De már jóval előtte alakult ki ez nálam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!