Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Le lehet győzni a birtoklási...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Le lehet győzni a birtoklási vágyat?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Egy olyan problémával fordulok hozzátok, ami már 10 éve lapul bennem és most jutottam arra a szintre hogy ki merem mondani és belátom hogy foglalkozni kell vele.

27 éves vagyok és már az első kapcsolatomban (16 évesen) megjelent bennem ez a birtoklási mánia, talán ennek nevezném. Ami abban nyilvánul meg hogy rosszul érzem magamat, ha a pasim elmegy valahova nélkülem másokkal. Legyen az kávézás, kirándulás. Legrosszabb ha kocsmába/buliba menne a haverjaival, ettől gyomoridegem van. Tudom hogy sok nő ezt nem csípi, de nekem durva dührohamaim vannak tőle és képes vagyok kárt tenni magamban és a környezetemben. Legenyhébb helyzetben csak sírok még haza nem jön. Szégyellem hogy ezt váltsa ki belőlem, de olyan erős szorongó érzés, mintha nem is én lennék, teljesen magával ragad. Fel tudom fogni épp ésszel, hogy az embernek szüksége van kikapcsolódni barátokkal, kell az én idő, hiszen úgy lesz kiegyensúlyozott egy kapcsolat. De bárcsak ne fájna. Egy éve járok pszihológushoz, úgy érzem ez nem elég. Nagyon rég óta nem volt párom, mert félek hogy elűzöm a viselkedésemmel csak mérgezném kapcsolatot. Igyekeztem eddig is olyan pasit keresni akinek nincs nagy társasági élete, sokszor olvasok olyant hogy a csajok már direkt küldik őket otthonról mert nem mozdulnak ki, de mintha tűt keresnék a szénakazalban. Jobban örülnék neki ha sikerülne inkább magamban kijavítani a dolgokat, mint görcsösen keresni ilyen tipust. Mivel nekem igényem van jönni-menni-utazni, de a párommal. Nap mint nap belegondolok, hogy ez miatt nem lesz senkim, se gyerekem, se családom akkor nincs értelme élnem se.

Volt valaki hasonló helyzetben, akinek sikerült legyőzni egy ördögi érzést? Tanácsoltok más megoldást pszihológuson kívül?

aug. 10. 12:38
1 2 3 4 5 6 7
 1/61 anonim ***** válasza:
0%

Gondolom igen.

Bár amelyik nő legyőzi magában a birtoklási vágyat irántam, az iránt csökken is az érdeklődésem.

Nekem pont az tetszik, ha birtokolni akarnak.

aug. 10. 12:42
 2/61 anonim ***** válasza:
66%

Amúgy ami nálad figyelhető meg, az szerintem nem birtoklási vágy. Most az, hogy elmegy a kocsmába a haverjával, hát semmiben sem másabb, mint amikor te a barátnőddel shoppingolni mész a Plázába.

Ennyi erővel azért is kiakadhatnál, mert nélküled megy el banki ügyeket intézni.

Javaslom a pszichológust, hogy kiderítsd mi ez.

#1 voltam

aug. 10. 12:45
 3/61 anonim ***** válasza:
73%
Jót tehet a szakember ha hajlandó vagy változni?! Másképp csak pénzkidobás lesz....
aug. 10. 12:47
 4/61 anonim ***** válasza:
100%
Le lehet önbizalomnöveléssel. Elkezdesz magabiztosabb lenni, nem másra tekeredni mint a kígyó. Nem őt látod az élet értelmének hanem önmagad és akkor majd nem akarod tárgyként kezelni még gondolatban sem. :)
aug. 10. 12:51
 5/61 A kérdező kommentje:

#2 más persze ha ügyetintéz, dolgozik, hobbyzik. De viszont ha szórakozik a barátokkal, szóval mással érzi jól magát, én rögtön háttérben-elhanyagolva érzem magamat és rámtör ez a frász.

#3 milyen szakembert ajánlasz? Pszihológushoz 1 éve járok heti szinten

aug. 10. 12:56
 6/61 anonim ***** válasza:
63%

Erősen introvertált pasik ki se akarnak mozdulni otthonról 🙂

Az én párom se 😃

aug. 10. 13:01
 7/61 anonim ***** válasza:
79%
Bakker mégiscsak bevált a szavam látatlanban. Önmagadon kell segíteni, más nem tud ha te nem tudsz. #3
aug. 10. 13:01
 8/61 anonim ***** válasza:
0%
"nekem durva dührohamaim vannak tőle és képes vagyok kárt tenni magamban és a környezetemben" - Csak magadnak ártasz ezzel, senkinek nem lesz jó tőle, a kapcsolatodnak sem tesz jót az ilyen viselkedés. Akkor mi haszna így viselkedni?
aug. 10. 13:20
 9/61 A kérdező kommentje:
#8 pont ez az én kérdésem is. Ott irtam le hogy felfogom épp ésszel a dolgokat, de mikor jön ez az érzés akkor nemtudok neki parancsolni. Szerinted akaratból csinálom ezt és kérdést irok ide hogy ez mitől van?
aug. 10. 13:29
 10/61 anonim ***** válasza:
Szerintem ez azért van mert mindenáron minél hosszabb időre akarsz pasit fogni és vele gyerekeket nemzeni. Úgy gondolom, hogy el kéne engedni ezt a célt görcsösen elérni. Eszközként tekintesz a férfiakra a cél miatt és azért akadsz ki azon, hogy "én időt" szeretne. Tekints rájuk emberi lényként. Jó, nem azzal egyenlő, hogy akkor le is szarhat téged, de az egészséges kereteket be kéne tartani.
aug. 10. 13:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!