Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Titeket nem idegesítenek ezek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Titeket nem idegesítenek ezek "trendi, modern" kifejezések?

Figyelt kérdés

Red flag / green flag

Toxikus

Nárci / nárcisztikus

Gázlángozás

Stb.

Meg minden ilyen divatos modern közösségi médiás amerikából importált agyfasz. Úgy érzem mindenki nagyon intellektuális 21. századinak világpolgárnak akar hangzani ezekkel a közhelyes dumákkal, engem kifejezetten taszítanak az ilyenek.

Most amúgy pont a magyar Redditet olvasgatom életemben először és túlteng a sok hunglish okoskodás, innen az ihlet a kérdésre...

júl. 22. 13:26
1 2 3 4 5 6 7
 61/69 anonim ***** válasza:

60

Akkor hogyan szólítasz fel valakit arra, hogy ne folyásoljon be valakit?

júl. 25. 13:46
 62/69 anonim ***** válasza:
100%

Ne befolyásolja xy-t, legyen szíves!

Ne akarj befolyásolni!

Ne befolyásolással akarj hatni rájuk!

Ne próbáld meg befolyásolni a dolgok menetét!

júl. 25. 13:56
 63/69 anonim ***** válasza:
100%

61.

Nem is értem hogy lehet ez valakinek kérdés! 😄 Aki magyar, az hogy nem képes ezt másképpen, vagyis heleyesen megfogalmazni? Vagy nem olvastál könyveket soha életedben? Újságcikkeket se? Itt is olvashatsz a gyakorin, tehát gyakorolhatod az anyanyelved. De azért tudod kéne magadtól is ezeket a kifejezéseket, hacsak nem vagy 12 éves.

júl. 25. 13:59
 64/69 anonim ***** válasza:

63

Akkor a "Ne üljön le" se helyes?

júl. 25. 14:11
 65/69 anonim ***** válasza:
100%

Az meg így a helyes.

Na ezért nehéz magyarul negtanulni külföldiként többek között.

A németet pl nehéznek tartják, de mivel itt minden merev logika és nyelvtani szabály alapján van, ezek bemagolhatóak.

A fenti példák a magyarban nem merev szabályok.

júl. 25. 14:15
 66/69 anonim ***** válasza:
Bocsánat, csak a kérdést olvastam el. Mi az a "Gázlángozás"?
júl. 25. 14:21
 67/69 anonim ***** válasza:
66 vagyok. Google segített közben :)
júl. 25. 14:23
 68/69 anonim ***** válasza:

Csakhogy én pont ugyanazt a szerkezetet használtam, mint amit a korábbi példában mondtam. De akkor leírom még egyszer:

-Befolyásolom a Jancsit!

-Ne folyásolja be, kérem!

Ezt nem lehet így? Miért?

Csak így lehet?

-Befolyásolom a Jancsit!

-Ne befolyásolja, kérem!

És nem az volt a lényege annak, amit felvetettem, hogy nem lehet máshogy írni, hanem az, hogy így lehet-e.

júl. 25. 14:25
 69/69 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben a "be" nem elváló igekötő. Hogy miért nem, arra szerintem nincs magyarázat. Egyébként a német nyelvben is vannak ilyenek.
júl. 25. 15:50
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!