Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Titeket nem idegesítenek ezek "trendi, modern" kifejezések?
Red flag / green flag
Toxikus
Nárci / nárcisztikus
Gázlángozás
Stb.
Meg minden ilyen divatos modern közösségi médiás amerikából importált agyfasz. Úgy érzem mindenki nagyon intellektuális 21. századinak világpolgárnak akar hangzani ezekkel a közhelyes dumákkal, engem kifejezetten taszítanak az ilyenek.
Most amúgy pont a magyar Redditet olvasgatom életemben először és túlteng a sok hunglish okoskodás, innen az ihlet a kérdésre...
60
Akkor hogyan szólítasz fel valakit arra, hogy ne folyásoljon be valakit?
Ne befolyásolja xy-t, legyen szíves!
Ne akarj befolyásolni!
Ne befolyásolással akarj hatni rájuk!
Ne próbáld meg befolyásolni a dolgok menetét!
61.
Nem is értem hogy lehet ez valakinek kérdés! 😄 Aki magyar, az hogy nem képes ezt másképpen, vagyis heleyesen megfogalmazni? Vagy nem olvastál könyveket soha életedben? Újságcikkeket se? Itt is olvashatsz a gyakorin, tehát gyakorolhatod az anyanyelved. De azért tudod kéne magadtól is ezeket a kifejezéseket, hacsak nem vagy 12 éves.
Az meg így a helyes.
Na ezért nehéz magyarul negtanulni külföldiként többek között.
A németet pl nehéznek tartják, de mivel itt minden merev logika és nyelvtani szabály alapján van, ezek bemagolhatóak.
A fenti példák a magyarban nem merev szabályok.
Csakhogy én pont ugyanazt a szerkezetet használtam, mint amit a korábbi példában mondtam. De akkor leírom még egyszer:
-Befolyásolom a Jancsit!
-Ne folyásolja be, kérem!
Ezt nem lehet így? Miért?
Csak így lehet?
-Befolyásolom a Jancsit!
-Ne befolyásolja, kérem!
És nem az volt a lényege annak, amit felvetettem, hogy nem lehet máshogy írni, hanem az, hogy így lehet-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!