Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Titeket nem idegesítenek ezek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Titeket nem idegesítenek ezek "trendi, modern" kifejezések?

Figyelt kérdés

Red flag / green flag

Toxikus

Nárci / nárcisztikus

Gázlángozás

Stb.

Meg minden ilyen divatos modern közösségi médiás amerikából importált agyfasz. Úgy érzem mindenki nagyon intellektuális 21. századinak világpolgárnak akar hangzani ezekkel a közhelyes dumákkal, engem kifejezetten taszítanak az ilyenek.

Most amúgy pont a magyar Redditet olvasgatom életemben először és túlteng a sok hunglish okoskodás, innen az ihlet a kérdésre...

júl. 22. 13:26
1 2 3 4 5 6 7
 21/69 A kérdező kommentje:
20 - Engem azok is, de emezek is!
júl. 22. 14:15
 22/69 anonim ***** válasza:
82%
Hát ne menj redditre.
júl. 22. 14:19
 23/69 A kérdező kommentje:
22 - Már eljöttem, csak brüncsölni voltam és akkor olvasgattam.
júl. 22. 14:20
 24/69 anonim ***** válasza:
84%
Brüncsölni?
júl. 22. 14:25
 25/69 anonim ***** válasza:
26%

Engem eléggé zavarnak. Régebben is voltak ilyenek, de akkor inkább a magyart szlengeaítették, de most tipikusan ilyen majmolást érzek, hogy szándékosan akarnak magyar szavakat helyettesíteni angol szavakkal. Nekem ez eléggé idegesítő, mert nem tudok angolul, nekem az angol sosem ment, szóval a mai fiatalok "nyelvét" már nem értem, mert konkrétan fele angol szó, a másik fele meg magyaroaított angol szó.

Nem hiszem, hogy ez jelen pillanatban jó dolog, hogy ennyire elnyugatiasodott a beszéd, írás.

júl. 22. 14:45
 26/69 anonim ***** válasza:
77%
Vagy inkább az, hogy 2024-ben az emberek nem ismerik a világnyelvet.
júl. 22. 14:46
 27/69 anonim ***** válasza:
80%

Az importál, kategorizál, trendi, modern, médiás, intellektuális, polgár, stb

Ez mind jövevény szó. Egy részük helyett lehetne magyar kifejezést használni (pl. trendi helyett felkapott, modern helyett újkori), te mégis ezeket használod. Mitől különb ez, mint amit kritizálsz?

Pont úgy viselkedsz, mint anno amikor te voltál fiatal az akkori idősek viselkedtek. Olyanná váltál, mint ők. "Ezek a mai fiatalok". Lerágodt csont.

júl. 22. 14:52
 28/69 anonim ***** válasza:
100%
Nem,nem idegesítenek.
júl. 22. 16:09
 29/69 anonim ***** válasza:
55%
A trendi, a modern, a narcisztikus még oké, de a többi...?
júl. 22. 18:28
 30/69 anonim ***** válasza:
41%

Hát nálam jobban nem utálhatod ezeket az átvett szavakat, kifejezéseket.

Nálam az "igazábol"-ozás és a "mindent is" meg az "inspirálódik" amiktől elsősorban kiakadok.

De van még hosszú lista. Ami még érdekes a TV reklámokban söpörnek végig elsőnek. Egy reklámgyártó elkezdi, aztán az összes belefogalmazza a sajátjába. Ez az egész mindenki majmolja a másikat mentalitás zavar.

júl. 22. 19:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!