Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
26 éves nőként sosem volt párom. Ne adjam fel online térben az ismerkedést, ha offline nem tudom megoldani?
Sajnos eléggé introvertált vagyok, nincs baráti társaságom, ahol megismerhetnék férfiakat és az a helyzet, hogy az én korosztályomtól és felfelé már nem is nagyon vannak egyedül. Több fiatalosabb csapatban is dolgoztam màr, de egyedülálló férfiak egyáltalán nem voltak köztük.
A pszichológusom szerint az én generációm már nem az a kezdeményező típus, nekem kell kiszúrni szimpatikusnak tűnő férfiakat és még azon az áron megkérdezni a telefont pötyögő embereket, akár a buszon, hogy esetleg elhajtanak a fenébe... Sajnos közelebbi baráti viszonyoknál is több elutasításban volt részem, ha kezdeményezni próbáltam. Nem akarok egy kétségbeesett spinének tűnni, aki vadidegeneket szólít le ismerkedési célzattal. :( Az ilyesmit én sem szeretem, főleg, mert általában sokkal idősebb pasik nyomulnak rám, buszon, utcán. Én meg sajnos nem vagyok olyan, akit vonz a nagy korkülönbség. Főleg nem házas pasival.
Próbáltam a társkeresőzést. Eddig nagyon lesújtó véleményen vagyok. :( Rengeteg férfinak teljesen rendezetlen az élete. Sokszor csak szexpartnert keresnek.
Amúgy ezzel nem lenne gond de... szűz vagyok így kapcsolatra vágynék az elsőhöz. Nyilván nem férjet keresek, de tisztelem magam annyira, hogy ha eddig nem sikerült, akkor nem megyek bele ilyenbe csak azért hogy ne legyek az.
Nem akarom feladni a társkeresőzést, de szűzen elég nehéz lazának lennem, mert mindenféle hülye indokkal kell nemet mondjak a csak szexuális ajánlatokra, és az ilyen helyzetek élőben még kínosabbak voltak.
Egyébként csak olyan srácokkal randizom, akiknek hozzám hasonlóan van diplomájuk és nem dohányoznak. Most már azt is elvárom, hogy legyen munkája és ne csak a szexre menjen. De kezdem azt érezni, hogy ez a léc is túl magas, főleg az online térben...
Szlovákia és Lengyelország is más gazdasági helyzetben lévő ország mint a mienk. A mi cégünkön belül az én pozíciómban (nem betanított munkás stb.), a magyar és szlovák bér között kb 150-200e forint van meg egy céges autó, SK javára.
Vicc az egész, mi kb a Románok fele vagyunk, sajnos.
Sajnos igen... de ezt nem gondoltam volna, hogy még a piaci bérek között is ilyen látványos a szakadék.
Annyit tudok, hogy a szomszédainknál az adó jóval kevesebb, mint miénk, bőven nem vonnak le 33,5%-nyi adót. Valószínűleg ez adhatja ki a nagy különbséget.
De azért ha egy területen (tudományos pálya) szinte háromszoros a különbség jövedelem tekintetében, azért az tényleg durva.
Bár azóta lett némi emelés, ahogy látom:
"Az egyetem közleménye szerint a tanársegédi alapbér így 430 ezer, az adjunktusi 570 ezer, az egyetemi docensi 700 ezer, míg az egyetemi tanári 900 ezer forintra nő. Emellett átlagosan 75 százalékkal emelkedik a bruttó alapbére az oktatást segítő és a nem oktatói állománynak is - tették hozzá."
A doktori hallgatói maradt változatlan egyelőre, de az egyetemi dolgozókat igenis meg kell fizetni. A phd hallgatói státusz, az még valahol lenyelhető.
Hát, ha a piacon is ez van, az nem semmi.
De hát ahol "a versenyképességünk alapja az olcsó munkaerő", ott mondjuk ne is számítson sokra az ember 🙂
Vicces, pont most hívott egy közvélemény-kutató, miután ezeket ide kiöntöttem 😄 az akkumulátorgyárról volt szó, erre egy csomó irányított kérdést kaptam a nyakamba az interjú részében a "radikális baloldali aktivistákról", meg hogy "Nyugatról finanszírozzák az akkugyár elleni tiltakozókat, egyetértek-e ezzel", "más országok csak el akarják marni tőlünk ezt a beruházást, egyetértek-e ezzel" és hasonló finomságok.
Ha címkézések nélkül kérdeznék az embereket, valahogy úgy érzem, egész más eredmények jönnének ki, mint amiket közölni fognak.
65 - Ja, kemény a dolog, de ez van.
Alapvetően mindenkinek kéne annyit keresni hogy gond nélkül megtudjon élni és még szórakozni is tudjon néha. Normálisabb országokban nincs ilyen szintű bérfeszültség mint itt. Itt az oktatás nem cél, a cél, ahogy említetted, az olcsó munkaerő (képzetlen).
Munkából nem leszel gazdag, vagyis igen ha egy bizonyos felsővezetői rétegbe vagy, ahova nem egyszerű bekerülni.
Izgalmas eszmecserét folytattatok. Vállaltam a PhD-val járó alacsony bért, igen, de amikor beléptem a rendszerbe, akkor egy iskolapszichológus/Tankerületi/gyermekvédelmi szakszolgálatos stb. is pont ennyit keresett kb. és most sem keresnek sokkal többet (207k, ezt emelik júliusban 10%-kal, ami megint csak siralmasnak tűnik.), mivel ők pedagógus bértábla alapján keresik a fizetésüket. Az egészségügyben pedig orvosi bértábla alapján kapják a pszichológusok a bérüket, ami óriási szakadékot jelent, hogy 10-15 év munkatapasztalat után bőven megvan a bruttó 1 milliós bérük. :( Amúgy a felsőoktatási bérek jól hangzanak amiket leírtál 62, de ez tutira bruttó és az alapítványi modell miatt egyik egyetemen x összeget tudnak fizetni, másik egyetemen y-t, nincs már közalkalmazotti bértábla a felsőoktatásban. Van egy ismerősöm, Covid alatt besokallt, így orvosként elment oktatni az egyetemre. Nettó 1 milliós bérét leválthatta 300 ezer forintra, amiból szintén sehogy sem lehet megélni férjjel, 2 gyerekkel. :( Úgyhogy nem, nincsenek eléggé megbecsülve, a pályázatok elnyerése pedig lutri.
Állítólag neuropszichológus csak úgy lehetek, ha önkéntesként, 0 forintért kezdek el dolgozni, utána ha már van némi tapasztalatom, lelkes vagyok akkor ajánlás útján hátha felvesznek valahová. Státusz ugyanis nem nagyon van, emeltek a béreken ugyan, de sokkal kevesebb munkaerőt vesznek fel, mint amennyire a rendszernek szüksége van és a pszichológusokon kimondottan jól spórolgatnak. Egész Pécset 3 állami felnőtt klinikai pszichológus látja el jelenleg. Nyilván ez borzalmasan alacsony szám, emiatt is van annyi magán, mert igény az lenne, az államot nem érdekli, de valamiféle ellátást kell adni, mert a kisemberek sosem fogják kigazdálkodni a 15 ezres magán üléseket.
Iskolapszichológus is kellene, ott bezzeg mindig van státusz valahol, de oda nem mennek dolgozni annyi pénzért elegen, ami érthető.
Majd lesz neked is valakid, fel a fejjel.
Elsőnek rendezd a lelki gondjaidat, mondjuk egy pszichológusnál. Miután az ilyen baromságokat elfelejted hogy te nem érdemelsz meg senkit stb., talán könnyebb lesz a dolog.
Pécsen azért nem nehéz fogni diplomás párt, megértem hogy ilyen iskolai szinttel nem akarsz leállni szakmunkásokkal/érettségisekkel. Valószínű hamar kifulladna a történet, mivel teljesen más a világszemléletetek. Nem feltétlenül rossz egy szakmunkás/érettségis világszemlélet, de legtöbbször teljesen más mint egy felsőoktatásból jött emberé. Ez hosszútávon úgy is kijönne mint probléma.
Na most ha beírod egy incel fórumra hogy szűz vagy az csak olaj a tűzre.
És a társkeresők többsége a férfiak számára a szextárskeresővel egyenlő.
Egyébként ha tényleg introvertált vagy nem tudom hogy nem élvezed az egyedüllétet.
Én is az vagyok és meg is bolondulnék ha nekem valaki a nyakamon ülne. Nem is keresek senkit sem.
A Diplomás részhez meg hiába van diplomája ha nem tudd vele elhelyezkedni vagy nem azzal dolgozik.
Én fösuli után 1 évet „szórakoztam” azzal hogy azon a területen helyezkedjek el amin diplomáztam de nem vettek fel.
Na innentől kezdve kitörölhettem a …. hogy van diplomám.
A mai napig egy OKJ-s végzetséggel dolgozom amit a diploma elött 5 évvel szereztem.
34 F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!