Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » 26 éves nőként sosem volt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

26 éves nőként sosem volt párom. Ne adjam fel online térben az ismerkedést, ha offline nem tudom megoldani?

Figyelt kérdés

Sajnos eléggé introvertált vagyok, nincs baráti társaságom, ahol megismerhetnék férfiakat és az a helyzet, hogy az én korosztályomtól és felfelé már nem is nagyon vannak egyedül. Több fiatalosabb csapatban is dolgoztam màr, de egyedülálló férfiak egyáltalán nem voltak köztük.

A pszichológusom szerint az én generációm már nem az a kezdeményező típus, nekem kell kiszúrni szimpatikusnak tűnő férfiakat és még azon az áron megkérdezni a telefont pötyögő embereket, akár a buszon, hogy esetleg elhajtanak a fenébe... Sajnos közelebbi baráti viszonyoknál is több elutasításban volt részem, ha kezdeményezni próbáltam. Nem akarok egy kétségbeesett spinének tűnni, aki vadidegeneket szólít le ismerkedési célzattal. :( Az ilyesmit én sem szeretem, főleg, mert általában sokkal idősebb pasik nyomulnak rám, buszon, utcán. Én meg sajnos nem vagyok olyan, akit vonz a nagy korkülönbség. Főleg nem házas pasival.

Próbáltam a társkeresőzést. Eddig nagyon lesújtó véleményen vagyok. :( Rengeteg férfinak teljesen rendezetlen az élete. Sokszor csak szexpartnert keresnek.

Amúgy ezzel nem lenne gond de... szűz vagyok így kapcsolatra vágynék az elsőhöz. Nyilván nem férjet keresek, de tisztelem magam annyira, hogy ha eddig nem sikerült, akkor nem megyek bele ilyenbe csak azért hogy ne legyek az.

Nem akarom feladni a társkeresőzést, de szűzen elég nehéz lazának lennem, mert mindenféle hülye indokkal kell nemet mondjak a csak szexuális ajánlatokra, és az ilyen helyzetek élőben még kínosabbak voltak.

Egyébként csak olyan srácokkal randizom, akiknek hozzám hasonlóan van diplomájuk és nem dohányoznak. Most már azt is elvárom, hogy legyen munkája és ne csak a szexre menjen. De kezdem azt érezni, hogy ez a léc is túl magas, főleg az online térben...

2023. febr. 1. 16:29
1 2 3 4 5 6 7
 51/70 anonim ***** válasza:
88%

Örülök, hogy ilyen jót kacarászol a tudományos pálya alulfizetettségén, és bohóckodásnak nevezed. Ugyanis a doktori (PhD) képzés után válnak elérhetővé a tanársegédi, docensi, egyetemi professzori és akadémikusi titulusok is.

Nem mi tehetünk róla, hogy itthon még egy egyetemi professzor is nettó 360 ezer forintot keres, míg gyakran egy Lidl pénztáros is keres ennyit itthon. Ez nagybetűs SZÉGYEN ÉS GYALÁZAT az országra nézve. Németországban egy egyetemi tanár (más néven egyetemi professzor) kb. 2,5 millió nettót kap kézhez, de még egy szlovák vagy lengyel professzor is 1 millió forint körül keres.

A doktori pálya minden, csak nem bohóckodás, ellenben nagyon nehéz ilyen körülmények között a pályán maradni, hogy - tudományos pálya létére - talán a legalulfizetettebb szakma. Nem csak a PhD, hanem az egész tudományos pálya. A pedagógusi pályáról nem is beszélve..

Rendkívül eltolódtak itthon az értékrendek sajnos. Ha ez a trend így folytatódik itthon (márpedig így fog folytatódni, amíg nem lesz rendszerváltás), nem jósolok túl fényes jövőt ennek az országnak. Most már egy olyan trend is elindult itthon, hogy a jól fizetett értelmiségiek is családostul hagyják el az országot. Legalábbis az én ismeretségi köröm tele van ilyenekkel, még egy 4 milliót kereső fogorvos házaspár 5 gyerekkel is van közöttük, akik a gyerekeiket máshol akarják taníttatni (Finnországban) a magyar oktatási rendszer várható süllyedése miatt. Sajnos meg is értem őket. Elképesztően sok ilyen esetet hallottam az elmúlt 1 évben, kb. a választások óta. Előtte azért kevesebbet.

2023. febr. 2. 14:54
 52/70 anonim ***** válasza:
63%

#51 - Vannak azok a PhD képzések amikre szükség van, azokat meg is fizetik. Bocs, de az ilyen bölcsész meg ezekre a bohóckodásokra semmi szükség nincs, nem lesz tőlük több a világ, nincs produktivitása. Ezért nem is fizetik meg őket, nincs rá igény.

Biztos nehéz bemagolni azt a jó sok elméleti anyagot, de én már fiatalkoromban tudtam hogy olyat kell tanulni amit szeretek és amire szükség van. Nem kergettem az álmaimat mert abból nem tudok megélni, abból tudsz megélni amire igény van és abból is csak akkor tudsz jól megélni ha jó vagy benne.

Értem az értékrendes dolgokat, de szerintem azért mert valaki egy PhD képzésen rész vesz, ráadásul olyan szakon ami amúgy nem is ér sokat a társadalomra nézve, egyáltalán nem ér többet mint egy mérnök, orvos vagy ilyesmi aki ténylegesen létrehoz valamit vagy valami jelenlegi, működő dolgot/folyamatot jobbá tesz. Nem tolódtak el az értékrendek a felsőbb szinteken, csak szimplán vannak papírok (egyes bölcsész PhD) amik a maxon se érnek annyit mint mások a minimumon (BsC).

2023. febr. 2. 15:10
 53/70 anonim ***** válasza:
11%

#51 Ez csak az értelmiségiek mantrája, hogy hű de sz.r itthon. És valóban, kint sok minden jobb, de van olyan, ami meg itt jobb. Ez egyéni választás és igények kérdése. Hogy Gyurcsányt idézzem, ha nem tetszik, neked is el lehet menni (amúgy nem vagyok Fidesz szavazó).

Ami a PhD és hasonló, a legtöbb szakterületen nagyjából használhatatlan végzettségeket illeti, mióta az eszemet tudom (kb. 12 éves korom óta), nem értem ezeket az embereket. Ugyanúgy ahogy a bölcsész és egyéb piacképtelen szakokat sem.

Amikor a szakmádat kiválasztottad, már tudnod kellett, hogy milyen lehetőségek vannak a piacon, mennyit lehet vele keresni. Lehetőséged lett volna olyan irányba menned, ami sokkal piacképesebb és jobban fizetett. Valamiért mégsem tetted. Ezek után ne haragudj, ha nem kezdek el sírni amiatt, mert 200 ezer forintot keresel. Ezt már akkor is láthattad, amikor az egészbe belekezdték. Ha most emiatt sírsz, meg hogy nem becsülik meg a kemény munkádat, akkor csak magadra vess.

Ha valami nem piacképes, azt nem fogják megfizetni. Ha kiásol egy gödröt, amit aztán betemetsz, a nap végére jól elfáradtál, de semmi haszna nem volt a munkádnak. Hát gondolom ezért kaptok annnyi fizetést, amennyit. Sajnálom, de ez az igazság.

2023. febr. 2. 15:14
 54/70 anonim ***** válasza:
31%
53 - Nem mindenki tudja, volt pl egy csaj aki tanárnak tanult és az anyja is tanár. Meglepődött hogy milyen keveset keresnek a tanárok mikor végzett az iskolával. Most valami coaching-al foglalkozik, kb kéthavonta másik munkahelye van, de amúgy mind nagyon jó és sokat keres, ergo csóró. :D
2023. febr. 2. 15:17
 55/70 anonim ***** válasza:
87%

A doktori ösztöndíj egységesen 180 ezer forint. Az egyetemi dolgozók fizetése is egységes, hiszen állami hatáskör. Pont úgy, ahogy a pedagógusoké is egységes, függetlenül attól, hogy mit tanítanak.

Szóval milyen megfizetésről beszélsz, ha egyik értékesebb, mint a másik? Más persze, hogy van sokféle ösztöndíj, illetve pályázat a phd alatt, amiből valóban jól jön mint kiegészítés, de az alap, amit kézhez kapsz, a béka segge alatt van.

Amúgy a kérdező PhD-jára nincs szükség, úgy gondolod?

2023. febr. 2. 15:19
 56/70 anonim ***** válasza:
88%

Te meg azért mondasz hülyeséget ezzel a piacképes vs. nem piacképessel, mert egyrészt (lásd 55-ös választ), másrészt akkor hogy a túróban van az, hogy minden szomszédos országban a többszörösét keresik meg a tudományos pályán lévők? Az alap jövedelmükre gondolok, nem a pályázatokra és ösztöndíjakra. Akkor ott piacképes az, ami itthon nem, vagy hogy van a logika?

2023. febr. 2. 15:22
 57/70 anonim ***** válasza:
47%
56, Teljesen más gazdasági helyzetben lévő országokat hasonlítgatsz. Németországban egy profi CNC-s vagy hegesztő is simán kap 2,4 milliós fizetést (szakmunkás), szóval ott is hasonló a megbecsülése ezeknek a végzettségeknek mint itt. Ez nem piacképes, sose lesz az, mivel nem produktív, gazdasági hasznot nem termel.
2023. febr. 2. 15:28
 58/70 anonim ***** válasza:
23%
55 - A kérdező PhD-ja bölcsész, de nem a bohóc szakok közé tartozik. Később valószínű jól is fog keresni, magánszférában és nem a közszférában.
2023. febr. 2. 15:32
 59/70 anonim ***** válasza:
100%

De egyébként igazad van, tényleg nagyon nincsenek itthon megbecsülve az értelmiségiek, személy szerint én is azt mondom, aki teheti, költözzön egy normális országba. Itthon a társadalmi szolidaritásnak a nyoma sincs meg.

A pedagógusok mellé a társadalomnak EGYSÉGESEN és NAGYON HATÁROZOTTAN oda kéne állniuk, pont úgy, ahogy Portugáliában tették, amikor 80 ezer ember tüntetett a pedagógusok mellett. Csak az ilyen populista kormányok, mint itthon a Fidesz, pont erre épülnek, a társadalom megosztására, hogy az állampolgárok ne akarjanak egymás ügye mellé állni. Jól látható, hogy külföldön ugyanazon ügyek mellett (pl. állami dolgozók sztrájkja, vagy pedagógus-tüntetések) mindig a sokszorosa áll ki demonstrálni, mint itthon. És ez pontosan amiatt van, mert ketté van osztva a társadalom. Sok fideszes még a saját gyereke mellett sem lenne képes kiállni, csak mert szimpatizál a kormánnyal. Ezt tartom én egy borzasztóan káros történetnek. És ez egyedül nálunk van így az EU-ban, a többi helyen ezek a megosztó erők nem tudtak hatalomra jutni. A társadalomnak úgy kéne funkcionálnia, mert 2010 előtt, hogy a fontos ügyek mellé a társadalom EGYSÉGESEN odaállt. Ma a kormánypártiak semmilyen ügy mellé nem állnak, ami a kormánynak kellemetlen lenne. Óriási probléma ez. Az én gyomrom egyre kevésbé veszi ezt be.

Ami az "el lehet menni" dolgot illeti, én el is fogok személy szerint, és mindenkinek ezt tudom javasolni, akinek nincs gyomra ehhez a (fáj ezt kimondani, de) pöcegödörhöz.

2023. febr. 2. 15:33
 60/70 anonim ***** válasza:
100%

"Teljesen más gazdasági helyzetben lévő országokat hasonlítgatsz."

Hát nem egészen. Az imént említettem, hogy szlovák és lengyel professzorok is közel a háromszorosát keresik meg az itthoniaknak.

2023. febr. 2. 15:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!