Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők! Ti járnátok egy 25 éves sráccal, akinek van egy gyereke az előző kapcsolatából?
#18: "Biztonságosabb és megbízhatóbb, mint a fogamzásgátló, mert véd a nemi betegségek ellen is."
Véd a nemi betegségek ellen, de gyerek ellen jobban véd a tabletta, ha tetszik ha nem. Ha nő vagy, akkor mondhatod el magadról, hogy mindent megtettél a terhesség ellen, ha fogamzásgátló tablettát szedsz:
"Biztonságosabb és megbízhatóbb, mint a fogamzásgátló, mert véd a nemi betegségek ellen is..."
Akkor ilyen alapon gumiban kellene orálozni is, a férfinak meg sehogy??? Az egyéjszakásoknál tökéletesen értem, hogy védjük magunkat a nemi betegségektől, de egy hosszútávú párkapcsolatban?
Maximum akkor véd jobban gyerek ellen, ha RENDESEN van szedve (nem kifelejtve 1-2 szemet, hányás-hasmenés esetén kiegészítő védekezéssel stb), amit a kérdésben említett nőről nem mondhatunk el. El kehet dönteni megéri-e. Az esetek 98%-ában tökéletesen véd az óvszer is, a maradék esetben pedig, amikor kiszakad a gumi pl, még mindig ott az esemény utáni.
“Ha nő vagy, akkor mondhatod el magadról, hogy mindent megtettél a terhesség ellen, ha fogamzásgátló tablettát szedsz”
Persze, ha nő vagy, akkor teljesen egyértemű, hogy tömnöd kell magad mindenféle hormonnal, mert a pasikának derogál gumit húzni vagy épp sajnálja rá a pénzt….🤦🏻♀️
By the way: Ha férfi vagy, akkor mondhatod el magadról, hogy mindent megtettél egy terhesség ellen, ha óvszert húzol. Szép öngól.
22 ezt kérlek áruld el hogyan sikerült kiokoskodnod? Az óvszer egyik fő funkciója, hogy véd a nemi betegségek ellen is, ez egy tény, nem tudom hogy jön ide az orál. Felőlem aztán mindenki azt csinál, amit akar.
És igen, párkapcsolatban is simán opció az óvszerrel való védekezés, nem is értem mit kell ezen megrökönyödni. Miért olyan meglepő, hogy nem minden nő szeretné tömni magát hormonokkal, amiknek súlyos mellékhatásuk lehet a későbbiekben? Sőt, mondok jobbat: van, aki nem is szedheti.
Sőt olyan nők is vannak, akik alapjáraton érzékenyebbek lent és ha elhagyják a gumit, akkor folyamatosan visszatérő fertőzések jelentkeznek náluk.
Nem tudom, hogy milyen kapcsolatban vagy az anyukával, szerintem mondjuk alkalmi kapcsolatnál alap, hogy nem hallgatok a másikra, hogy ő gyógyszert szed. Párkapcsolatnál mondjuk már pikánsabbez a hazudozás dolog.
Azzal nem értek egyet, hogy egy felelősségteljes nőnek tablettát kell szednie a védekezéshez.
Miért kéne egy akár párkapcsolatban élő (vagy nem), amúgy egészséges nőnek hormonokkal telenyomnia magát, mikor ott van az a bazi egyszerű megoldás, hogy óvszer?
Az óvszer az mindig ott van, bizonyosan látható, és érzékelhető, míg a bemondásos "gyógyszert szedek" nem.
24
Nem sikerült értelmezni a mondanivalómat?
Én teljesen megértem, ha valakik gumival szeretnek védekezni. Nincs ezzel semmi gond, de ha lenne, akkor sem az én bajom.
Csak azt nem vágom, hogy ki az, aki egy párkapcsolatban a nemi betegségek ellen használ óvszert? Márpedig itt párkapcsolatról volt szó, nem pedig egyéjszakásokról.
Ja, és léteznek hormonmentes fogamzásgátlók. Üdv a 21. században.
Épphogy te vagy, aki nem bírta értelmezni a mondandómat és olyat látott bele, ami ott sem volt!
Leírtam két egyszerű tényt az óvszerről, amin te érthetetlen oknál fogva nekiálltál vergődni. Egyetlen szóval nem írtam, hogy a párkapcsolatban az az elsődleges, hogy a védekezési módszer védjen a nemi betegségek ellen, se azt, hogy azért használ bárki is óvszert párkapcsolatban, mert fél a nemi betegségektől, tehát nem is értem miről beszélsz… Mindezektől függetlenül remélem azért azt te sem nem gondolod komolyan, hogy egy párkapcsolatban nem lehet hasonló probléma. Mit gondolsz egy nyilvános uszodában, strandon vagy bármilyen más hasonló jellegű helyen nem szedhetsz össze bármiféle fertőzést?? Úgyhogy igen is van az óvszer ezen funkciójának is létjogosultsága még párkapcsolatban is. Vagy a másik, amit írtam, hogy sokan érzékenyebbek és a gumi elhagyása után állandó fertőzésekkel küzdenek (több ilyen nőt is ismerek), így inkább jobbnak érzik gumit használni, elkerülendő egymás oda-visszafertőzését.
“Ja, és léteznek hormonmentes fogamzásgátlók. Üdv a 21. században.”
Ja igen, a legismertebb és kb messze a legegyszerűbb (és elég nagy százalékos biztonságú) pont az óvszer... :)
A Pharmatex meg társai (spermicid készítmények), a mindenféle szex előtt felhelyezendő kúpok, krémek baromira nem megbízhatóak. Hormonmentes spirálnál is elég sokan számolnak be különféle mellékhatásokról, amik előtte nem voltak, a felhelyezése sem a legegyszerűbb megoldás, nőgyógyász kell hozzá, aztán ha valami nem oké is lehet visszajárogatni a dokihoz, hogy kiderüljön mi a baj. A pesszáriumot ha nem jól helyezed fel, akkor máris hatástalan. Lehet csűrni-csavarni, de akkor is mindenki maga dönti el a párjával együtt, hogy mivel kívánnak védekezni, csak ha kizárólag a nőre bízod a védekezést, akkor nem kell meglepődni a kérdésben leírt helyzetekben sem. Óvszernél ilyen nincs, ott kizárt ebből a szempontból a meglepi baba, mert nem bemondásra megy a dolog.
#17. Van vazektómia is, ha a férfi annyira nem akar gyereket
De egyébként mi is párhuzamosan használunk gumit és hüvelygyűrűt a párommal. Ez a biztos. A hülye tablettázást amúgy sem értem, naponta kínlódni kell vele, aztán bármilyen antibiotikumot szedsz vagy bármi hasmenéses, felszívódási problémád van, már nem véd úgy... Ne vicceljünk már, hol egészséges egy olyan szutyok, ami napi szinten ilyen szintű hormoningadozásokat tesz lehetővé?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!