Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Incelként az accelerationism -ot, vagy az erkölcsi fölényt támogatjátok?
Ide másoltam az egyik válaszomat, mivel nincs kedvem még egyszer leírni:
"Amíg nem érzem közvetlenül saját bőrömön a problémát, addig nem érint.
Ez a hozzáállás egyébként nem csak a párkapcsolati piacon jellemző, hanem mindenhol máshol is. Amíg nem érezzük közvetlenül a saját például a globális felmelegedés hatásait, továbbra is venni fogjuk a slágernek számító benzinzabáló városi terepjárokat még 600 forintos benzinárnál is. Amíg nem vagyunk abban a helyzetben, hogy nem tudunk magunknak lakást venni, az ingatlanárak is emelkedhetnek nyugodtan tovább, mert hogy kemény munka meg piac ugye."
Láthatjuk, hogy Magyarországon a párkapcsolati piaci problémák egyelőre nem ütik meg azt a tresholdot, hogy a férfiak többsége beismerje, hogy egyáltalán létezik a probléma, így egyelőre a politikai életben sem jelenik meg. Ha az ingatlanpiacról és a globális felmelegedésről van szó, ott a helyzet annyiban jobb, hogy már beszélnek róla, ugyanakkor a tényleges tettekig még itt se jutottunk el.
A mindennapi életben egy incelnek két lehetősége van:
1. Erkölcsi fölény. Megmutatni a lakosság többi részének, hogy az incel az, akit valóban érdekelnek ezek a problémák és tesz is ellenük. Ez a gyakorlatban vegán életmódot, kevesebb műanyag használatát és autómentes életet jelent.
2. Mivel tudjuk, hogy úgyse fog történni semmi, amíg a probléma komolyabbá nem vállik, megpróbáljuk felgyorsítani a rothadást. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy lájkokat/követéseket adunk a nőknek instán, igénybe vesszük a dráguló prostitúciót, miközben fizetünk a nőknek onlyfans -on. Veszünk egy v8 -as kocsit, ami a lehető legtöbb benzint fogyasztja és azzal járunk munkába nap mint nap.
62: A valóság viszont szubjektív, helyesebben a szemlélőtől függ. (például attól mert sosem jártál színötös tanuló osztályban, még bőven léteznek)
Hasonlóan a laposföldesekhez, attól mert több ezren "tapasztalják", még nem lesz igazuk.
"mindig egyedül a valóság számít akkor is, ha az fájdalmas"
Épp ezért kérdezem: pontosan ezt hiányolom az incelek gondolkodásmódjából. Az érveléseitek racionálisnak tűnnek, de közben hemzsegnek bennük a csúsztatások és a kognitív torzítások.
Főképp azért, mert a blackpill pontosan az, hogy a társadalom nyilvánvaló problémái ellenére, ha konkrétan senkivel sem sikerül megtalálni a hangot, ott bizony nektek kellene ebben-abban változni szerintem.
Értem én, hogy mondjunk megoldást, de receptet nem tudok adni. Csak azt tudom, hogy amikor nekem adta a pofonokat az élet, utólag mindig rájöttem, hogy bizony segg voltam. Amint bevettem a kis fekete pirulámat, és feldolgoztam a dolgot, javult az életem is.
És mielőtt erre kitérnénk: nemhogy, nem adtam lejjebb erkölcsileg, hanem konkrétan felfogtam, hogy nem voltam feljebb.
"felmerült már valaha bennetek a lehetőség, hogy tévedhettek is?"
Konkrétan miben is tévedhetünk?
Amúgy igazából bárki bármiben tévedhet, mert ugye emberek vagyunk. Viszont nem értem hogy ez a nagy kérdés konkrétan mire vonatkozott?
"nem értem hogy ez a nagy kérdés konkrétan mire vonatkozott"
Az online jelenlét alapján kialakukt bennem egy sztereotípia az incelekről, ami nagyon emlékeztet a konteósokra. Mindkét típus sokat racionalizál, elképesztően fel van fegyverezve érvekkel, és meg van győződve az igazáról, ami nem csoda, hiszen elvileg számtalan bizonyítékot tud felmutatni. Mindkét csoport tagja meg van győződve arról, hogy aki nem hajlandó elfogadni az ő megkérdőjelezhetetlen bizonyítékait, az azért van, mert az illető naiv/hülye/fél szembenézni a valósággal.
Ezzel kapcsolatban szokott bennem felmerülni a kérdés mindkét esetben: felmerült már bennetek, hogy bizonyos dolgokban mégis ti tévedtek? Mi van, ha mégsem a romlott társadalom áldozatai vagytok, hanem csak a saját fekete pirulátokat kerülgetitek?
"Ezzel kapcsolatban szokott bennem felmerülni a kérdés mindkét esetben: felmerült már bennetek, hogy bizonyos dolgokban mégis ti tévedtek?"
Igen, bennem jópárszor és gyakran
"Mi van, ha mégsem a romlott társadalom áldozatai vagytok?"
Én nem mondanám magam a társadalom áldozatának, de ilyen állításra konkrétan nem is emlékszem.
Én inkább a saját életem áldozata vagyok, amelyben képtelen vagyok ebben a velejéig "romlott társadalomban" érvényesülni.
Ezért - mivel a saját életemet nincs értelme szidni - ezért természetesen a romlott társadalmat hibáztatom, mi mást hibáztatnék? Van is miért hibáztatni, miközben a hibás a saját anyám aki világra hozott.
Utóbbi ellen viszont hiába szólalok fel.
Ezenfelül ajánlani tudom 69#-et, mert nem csak mi tévedhetünk ám!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!