Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egyes férfiaknak miért muszáj folyamatosan idegeneket zaklatni?
Ezt a topicot nem azért hoztam létre, hogy válaszoljatok a kérdésre, inkább csak egy rövid "tájékoztatót" szeretnék mellékelni.
Amióta felköltöztöm Budapestre, folyamatosan szánalmasan kullognak utánam mindenféle random férfiak az utcán és ezt nem azért mondom, hogy játsszam az eszemet, hogy milyen jó nő vagyok - pont ellenkezőleg, nem vagyok egy modell típus, csak egy teljesen átlagos lány, ezért el sem tudom képzelni hányan szólítják le azokat akik mondjuk tényleg szépek.
Csak az előző EGY hétben történt esetek:
Vasútmegállóban át kellett szállnom másik vonatra, késésben voltam, sietek, leszállok a vonatról, nézelődök, hogy merről indul a vonat. Megjelenik egy csávó, hogy hello, honnan indul x településre a vonat? Mondom neki, hogy nem tudom, én y településre megyek, együtt odamentünk az egyik kalauzhoz és megkérdeztük honnan indulnak ezek a járatok. Válaszol a kalauz, elindulok a vonatom felé, erre a csávó utánam szól, hogy "bocsi, visszajönnél egy percre? Megadnád a facebookodat? Amúgy van párkapcsolatod?"
Nincs olyan épeszű lány a világon aki egy vasúti átszálláskor, 1 mondat ismeretség után, a vonat után rohanva megadja neked a Facebookját, hogy "ismerkedjetek". Nincs olyan lány a világon aki erre rá van szorulva vagy aki nem néz hülyének és szánalmasnak egy ilyen pasit.
A másik eset, egyik nap szállok le a buszról, ahogy leszállok, abban a másodpercben odajön egy csávó, hogy "szia". Ránéztem, nem köszöntem vissza, mentem tovább, de még ez sem tántorította el, jött utánam és mégegyszer megszólított, "szia, nincs kedved koncertre jönni?" Nem reagáltam, mentem tovább aztán békénhagyott, valószínűleg utánam még 0 lánytól megkérdezte, hogy nincs-e kedvük koncertre menni.
Ez csak annyi ami ezen a héten történt, de rengeteg hasonló esetet tudnék mesélni, ennél sokkal durvábbakat is, ahol már fogdosni is elkezdett az öregember a "szia, tudod mi ez a zene a másik utcából?" után, vagy olyat, amikor konkréten a munkahelyemen (pincérnő) kezdett el velem "ismerkedni" egy csávó és már szólnom kellett a főnöknek, hogy küldje el, mert feltart és nem tudom a sorban álló vendégeket kiszolgálni.
Hetente kb egyszer történik velem valami ilyesmi, úgyhogy ha ebből indulok ki, el se tudom képzelni hány ilyen csávó van aki ezt műveli.
Tudom, hogy a perverzeket ez nem érdekli és nem fogják abbahagyni, de nagyon nagy gondok vannak ha ennyi férfi van aki annyira nem képes normális szociális hálót kialakítani, hogy az utcán szólít le minden random létező random lányt. Ki*aszottul idegesítő, a "szia, van cigid buszjegyre" jellegű felkérésekkel együtt ezt már nagyon sok elviselni ilyen rendszerességel, egyáltalán nem normális amit sokan művelnek.
62 #
Igen ebben az esetben zaklatás ha már közölted vele hogy hagyjon békén.
Viszont előtte nem az.
Tehát megszólít, hogy Kovács Pistike vagyok, jól nézel ki szívesen megismernélek. Van facebookod?
( eddig a pontig ez még nem zaklatás)
Itt három lehetőség van:
1. ha megadod az elérhetőségedet és tovább beszélgettek, akkor nincs szó zaklatásról
2. Ha nem adod meg és ő ezt tudomásul veszi és békénhagy utána, akkor sincs szó semmilyen zaklatásról
3. Ha nem adod meg és ő tovább nyomul, akkor viszont ez innentől kezdve zaklatás, és ezt mélységesen elítélem. Igazából férfi szempontból értelme sincs, mert az ember csak az idejét vesztegeti. Női oldalról pedig aláirom hogy iszonyat ijesztő lehet.
Az a baj, hogy ha ez a rendszer van , hogy a férfi dolga a kezdeményezés, akkor elkerülhetetlenül nőként ez azzal jár, hogy nem csak azok és úgy fognak kezdeményezni ahogy a nőknek tetszik.
Tehát olyan rendszert akarni, hogy kezdeményezzenek a férfiak annak minden nehézségével együtt, mert nekem ez igy nőként egyszerűbb ügye, de hogy még azt is elvárni hogy csak az aki szimpatikus és csak úgy ahogy az adott nő azt megálmodta ez azért már túlzott elvárás. Ez kb olyan mint a sült galamb esete. Nő vagyok, mindent kapjak készen, ahogy nekem jó. Semmilyen nehézségem ne legyen, mert nekem jár minden készen.
De NEM önmagában a kezdeményezéssel van. Hanem a történethez hasonló kínos és nyomasztó esetekkel. Nem kell összemosni.
Egyébként felmérések szerint 100 leszólításból 7 nő adja meg átlagosan az elérhetőségét. Tehát ha egy átlagos férfi, normális módon közeledve az utcán ismerkedik akkor 10 leszólításból valószínűleg szerez egy elérhetőséget úgy, hogy a nő már látta élőben.
Na most ez még mindig jobb mint a tinder vagy más társkeresők.
66#
De pont ezt mondom, hogy ez ellen nem tudsz mit csinálni. Ez a rendszer hogy a férfi kezdeményez a nő szűr, ez ezzel jár, hogy lesz olyan férfi aki úgy fog kezdeményezni ahogy neked az nem tetszik. Tehát lesznek kínos és nyomasztó esetek. A te dolgod nőként, hogy ezeket kiszűrd.
Nekem férfiként az, hogy kezdeményezzek, viseljem el az elutasításokat stb.
Most én is sírhatnék itt, hogy nem tetszik hogy nekem kell kezdeményezni, de ehhez a rendszerhez kell alkalmazkodnom. Neked meg ahhoz, hogy ezeket a kínos, és nyomasztó eseteket elviseld.
Van még egy fajta típus, akit nem említettem az eredeti posztomban: azok a férfiak akik teljesen félreértenek normális hétköznapi interakciókat.
Egyszer ahol dolgoztam, volt egy pasi, akivel sosem beszéltem (nem együtt dolgoztunk, csak ő is ugyanott dolgozott ahol én). Reggelente ha láttam köszöntem neki (ahogy mindenki köszönt ott egymásnak), de sosem beszélgettünk egymással ezen kívül vele, ez hónapokig így volt, nem ismertük egymást egyáltalán, csak látásból.
Egyik reggel biciklivel megyek be munkába és pont ott jött előttem ő is biciklivel, leelőztem és visszafordítottam a fejem és köszöntem neki, hogy hello.
Ezt ő valamiféle kezdeményezésnek vette, mert ezek után akárhányszor láttam, teljesen máshogy viselkedett amikor meglátott, felém fordult amikor elmentem mellette, mosolygott, csillogtak a szemei, elkezdett beszélni velem, látszott rajta, hogy ezt valamiféle jelnek hitte, pedig nem az volt, egyszerűen csak köszöntem.
Ugyanezen a munkahelyen egy csávó elkezdett velem beszélgetni, én udvariasan beszélgettem vele, pár napra rá ugyanez, odajött hozzám beszélgettünk ilyen tök átlagos dolgokról pár percig. Egyszercsak odaad egy papírfecnit a telefonszámával, és mondja hogy itt a számom, vedd el. Mondtam neki hogy nem és indultam tovább, kb elkezdett könyörögni hogy naaa légyszi, hadd adjam oda. Mondom hogy nem. Erre elkezdett hisztizni, eltépte a papírt előttem és mondta hogy NEM KAPHATOD MEG!! :DD Szánalmas volt...
Ugyanezen a munkahelyen az egyik kisfőnök is megkörnyékezett, de úgy, hogy állandóan odajött hozzám és a hülyeségeit osztotta, nekem pedig jó pofát kellett vágnom hozzá, mert felettem volt, rengetegszer odajött munka közben 10 perces monológokat tartani nekem az életéről,de csak nekem, a többieknek nem, és ilyen helyzetben nem tudtam lerázni vagy kikerülni, mert mivan ha pl. kirúgat, nagyon gáz volt, hogy nem vette észre magát. Az ebédlőben pedig folyamatosan feltűnően bámult (az ott lévő kollégák mondták ezt mert én nem néztem rá).
Ez 3 gázas eset 1 munkahelyen, ahol csak pár hónapig voltam.
68#
Nem kell eltürni, de sajnos ez a női léttel együtt jár, hogy ilyen veszély fenyeget. Ezeket meg kell tanulni kezelni és megelőzni.
Mond azt annak a férfinek aki sikertelen, és már nem tudom hányadjára utasítják el. Igenis nagy tud fájni lelkileg.
Sok férfi szívesen cserélne a nőkkel, ha csak annyit kéne tenniük hogy meg kell tudni tanulni kezelni a zaklatókat és meg kell tudni előzni ezeket a helyzeteket.
És igen tényleg előfordul sajnos, hogy egy nőt megerőszakolnak. De azért ez szerencsére ez a nők nagyon kis részével történik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!