Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Egyes férfiaknak miért muszáj...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egyes férfiaknak miért muszáj folyamatosan idegeneket zaklatni?

Figyelt kérdés

Ezt a topicot nem azért hoztam létre, hogy válaszoljatok a kérdésre, inkább csak egy rövid "tájékoztatót" szeretnék mellékelni.

Amióta felköltöztöm Budapestre, folyamatosan szánalmasan kullognak utánam mindenféle random férfiak az utcán és ezt nem azért mondom, hogy játsszam az eszemet, hogy milyen jó nő vagyok - pont ellenkezőleg, nem vagyok egy modell típus, csak egy teljesen átlagos lány, ezért el sem tudom képzelni hányan szólítják le azokat akik mondjuk tényleg szépek.

Csak az előző EGY hétben történt esetek:

Vasútmegállóban át kellett szállnom másik vonatra, késésben voltam, sietek, leszállok a vonatról, nézelődök, hogy merről indul a vonat. Megjelenik egy csávó, hogy hello, honnan indul x településre a vonat? Mondom neki, hogy nem tudom, én y településre megyek, együtt odamentünk az egyik kalauzhoz és megkérdeztük honnan indulnak ezek a járatok. Válaszol a kalauz, elindulok a vonatom felé, erre a csávó utánam szól, hogy "bocsi, visszajönnél egy percre? Megadnád a facebookodat? Amúgy van párkapcsolatod?"

Nincs olyan épeszű lány a világon aki egy vasúti átszálláskor, 1 mondat ismeretség után, a vonat után rohanva megadja neked a Facebookját, hogy "ismerkedjetek". Nincs olyan lány a világon aki erre rá van szorulva vagy aki nem néz hülyének és szánalmasnak egy ilyen pasit.

A másik eset, egyik nap szállok le a buszról, ahogy leszállok, abban a másodpercben odajön egy csávó, hogy "szia". Ránéztem, nem köszöntem vissza, mentem tovább, de még ez sem tántorította el, jött utánam és mégegyszer megszólított, "szia, nincs kedved koncertre jönni?" Nem reagáltam, mentem tovább aztán békénhagyott, valószínűleg utánam még 0 lánytól megkérdezte, hogy nincs-e kedvük koncertre menni.

Ez csak annyi ami ezen a héten történt, de rengeteg hasonló esetet tudnék mesélni, ennél sokkal durvábbakat is, ahol már fogdosni is elkezdett az öregember a "szia, tudod mi ez a zene a másik utcából?" után, vagy olyat, amikor konkréten a munkahelyemen (pincérnő) kezdett el velem "ismerkedni" egy csávó és már szólnom kellett a főnöknek, hogy küldje el, mert feltart és nem tudom a sorban álló vendégeket kiszolgálni.

Hetente kb egyszer történik velem valami ilyesmi, úgyhogy ha ebből indulok ki, el se tudom képzelni hány ilyen csávó van aki ezt műveli.

Tudom, hogy a perverzeket ez nem érdekli és nem fogják abbahagyni, de nagyon nagy gondok vannak ha ennyi férfi van aki annyira nem képes normális szociális hálót kialakítani, hogy az utcán szólít le minden random létező random lányt. Ki*aszottul idegesítő, a "szia, van cigid buszjegyre" jellegű felkérésekkel együtt ezt már nagyon sok elviselni ilyen rendszerességel, egyáltalán nem normális amit sokan művelnek.

#utcai "társkeresés"
2021. nov. 10. 14:05
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/111 anonim ***** válasza:
100%

A vagányságot a konkrét esetre értettem. Ez nem vagány, hanem kínos. Aki úgy nyomja, ahogy te irtad, az vagányság, nem ez.

Csak megerősíted, amit írok. Ha valakinek semmilyen kapcsolata nincs, máris a nulladik lépésnél vagyunk. Ezzel kell kezdeni.

Nyilván nem ugyanaz csajozni, mint női ismerősökkel beszélni. De valakinek EZ SEM megy. Így hogy akar ismerkedni? Nem fog menni, az alap kommunikáció sem megy. És nem playmate nőt kell szerezni, hanem normális, hétköznapi lányokkal ismerkedni.

A többiben egyetértek veled.

2021. nov. 10. 16:27
 52/111 anonim ***** válasza:
22%
Nincs ebben semmi különös, vagy elítélendő, az ember alapvető ösztöne, hogy pénzt, nőt és hatalmat szerezzen. Mindenki másképp csinálja. Akinek van kultúrája, az kulturáltan teszi, akinek meg nincs, az így, ahogy leírtad.
2021. nov. 10. 16:30
 53/111 anonim ***** válasza:
20%
Ha a kérdező őrjöngéseit leszámítjuk, ez egy nagyon érdekes beszélgetés, jó olvasni a különböző nézőpontok találkozását.
2021. nov. 10. 16:32
 54/111 anonim ***** válasza:

Majd később írok egy összegzést erről a témáról, mert elhangzott itt egy pár gondolat. Leírom pontosabban, hogy miként látom ezt.

2021. nov. 10. 16:37
 55/111 anonim ***** válasza:
100%

Én azt gondolom, hogy ha normálisan közeledik, tiszteletteljes a pasi, és ha azt mondom, hogy nem, köszi, akkor békén hagy, azzal nincs sok bajom. Akkor van baj, ha utána még zaklat, követ, stb, erre a viselkedésre nincs mentség. Az meg a másik, hogy azért nem ritka, hogy úgy próbálnak meg leszólítani, hogy szemmel láthatóan sietek, vagy fülhallgató van a fülemben, stb, akkor minek kell odajönni? Látszik, hogy nem érek rá, nem ezzel akarok foglalkozni, legyen legalább annyi tisztelet az ilyen “férfiakban”, hogy nem erőltetik magukat másra.

Általában nem azzal van baj, ha megkérdez (ismétlem, ha azt normálisan teszi), hanem ha nem hagy békén, nem fogadja el a nemleges választ.

2021. nov. 10. 16:51
 56/111 anonim ***** válasza:
90%
Leginkább az ilyen “férfiakkal” van gond, akik az utcai zaklatást (catcalling) dicséretnek hiszik. Nem. Ez ugyanúgy zaklatás. Hadd tudjuk már jobban, hogy nem élvezzük a zaklatást “kedves” 57-es.
2021. nov. 10. 17:32
 57/111 anonim ***** válasza:
0%

Én szerintem ez úgy működik, hogy mivel a férfi kezdeményez, így természetes hogy sok elutasítast fog kapni, mire talál valakit.

Nőként meg ha ügye a férfiak kezdeményeznek, természetes hogy el kell utasítani néhányukat.Ha ez a felállás, hogy a férfiak kezdeményeznek akkor ez természetes. Úgymond velejárója ennek a rendszernek.

Azt nem lehet nőként várni, hogy csak azok a férfiak kezdeményezzenek akikből a nagy Ő lesz.

A férfiak dolga tehát a kezdeményezés és a sok elutasítás elviselése, nőként pedig el kell utasítani azokat férfiakat akik nem szimpatikusak.

A nőknek még mindig könnyebb. Bár az lenne a problémám férfiként, hogy a egyes nők facebookelérhetőséget akarnak tőlem kérni. Ha nem jön be, vagy nem tetszene ez a módszer ahogy közeledik, annyit mondanék hogy bocs, de nem szeretném megadni és mennék az utamra. Hűde nehéz ügye?

Ha ismerkedni akarnék nőként nekem csak annyia dolgom hogy passzívan teszelgetem a férfiakat, meg szűrök közülük. Ez ezerszer könnyebb, mint amit a férfiaknak kell csinálni.

Szóval könnyű úgy leszólni a szociális készségek hiányában szenvedő férfiakat, hogy neked sokkal könnyebb a helyzeted. Egyrészt neked nincsenek ilyen hiányosságaid, másrészt meg ha nőként lennének is, az se jelentene akkora nehézséget, mert a férfiaknak ez nem annyira fontos.

2021. nov. 10. 17:33
 58/111 anonim ***** válasza:
15%

Leginkább az ilyen “férfiakkal” van gond, akik az utcai zaklatást (catcalling) dicséretnek hiszik. Nem. Ez ugyanúgy zaklatás. Hadd tudjuk már jobban, hogy nem élvezzük a zaklatást “kedves” 57-es.

Tegyük tisztába mi a zaklatás, mert nem ez:

Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetve mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, őt rendszeresen vagy tartósan háborgatja, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetend

Szóval ha majd rendszeresen a nő nyakára jár, akkor beszélünk zaklatásról. Ha odamegy hozzád ismerkedni 1-2 szer, az csak próbálkozás. Elhiszem, hogy idegesítő, de közel sem zaklatás.

2021. nov. 10. 17:38
 59/111 anonim ***** válasza:
90%
De az, hogy másoknak, adott esetben bizonyos férfiaknak szociális hiányosságaik vannak, ahhoz nekem miért kell jópofát vágni, és hagyni, hogy zaklasson “gyakorlás” címszó alatt?
2021. nov. 10. 17:41
 60/111 anonim ***** válasza:
100%

58#

Azért álljon már meg a menet. Igen van utcai zaklatás, de lehetséges utcán normálisan közeledni is. A zaklatást elítélem, de nem minden az.

Én már szólítottam le buszmegállóban nőt: hogy elment már az a busz? Egyébként nem akartam felszedni és tényleg a busz érdekelt, de aztán láttam rajta hogy bejövök neki és beszélgetni kezdtünk, randira hívtam és kapcsolat lett belőle.

Miért ne jöhetne be ez másnak is?

2021. nov. 10. 17:41
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!