Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők! Az alábbi két férfi közül melyiket választanátok inkább? (Jófiú vs rosszfiú)
Tegyük fel, hogy puskát nyomnak a fejedhez és muszájna választani az alábbi kettő közül, melyik lenne?
--→ Jófiú:
- Visszahúzódó, csendes, introvertált
- Nem felejti el a születésnapotokat (pl vesz virágot vagy stb, a lényeg, hogy gondolt rá)
- Odafigyel másokra/rád, romantikus
- Ha kell besegít a házimunkában is
- Segít a gyereknevelésben (vagy rosszabb esetben kifizeti a gyermektartásit)
- Konfliktuskerülő, nem balhézik, inkább lenyeli a békát
- Nincsenek tetoválásai, nem cigizik, nem iszik, nem drogozik
- Megbízható, nem csal meg, hűséges
- Rossz a humorérzéke és inkább bentülős, egyáltalán nem bulizós
--→ Rosszfiú
- Hangos, extrovertált
- Egocentrikus, nem nagyon érdeklik mások
- Elsősorban a saját igényeivel foglalkozik. Pl ha hazajön munkából (már ha dolgozik egyáltalán és nem bűnöző) nem az az első kérdése "mi történt veled drágám?", hanem "mit főzté nekem asszony?"
- Soha egyáltalán nem segít be a házimunkába. Szanaszéjjel dobálja a holmijait (amit természetesen neked kell takarítani)
- Gyerekre sz*rik magasról. A gyerektartásit soha nem fizeti be.
- Ha ki kell állnia magáért azonnal ugrik. A legapróbb dolgokért is ádáz harcot tud folytatni és nem fél konfrontálódni senkivel sem.
- Szét van tetoválva, láncdohányos, rendszeresen lerészegedik és időnként bedrogozik is
- Ha lehetősége van rá, megcsal téged. Időnként megdug másokat is.
- Jó humorérzéke van, szeret bulizni és kijárni, ha bármikor kedvetek támad elmenni bulikázni rá számíthattok
Vegyük úgy, hogy most mindkettő ugyanolyan gazdag. Tehát most a pénz és anyagiak vagy egyéb más tényezőket vegyük ki.
Pont ezért használtam a megerőszakolni ige szenvedő szerkezetét. Azaz ezzel reflektálva arra, hogy a cselekvést nem magától hajtja végre, hanem ő is csak passzív elszenvedője.
De látom nagyon tartjátok magatokat, még mindig bojkottáljátok a kérdést...
A rosszfiúban az a jó, hogy kiszámítható. Ezt várod tőle, ezt is kapod, mi rossz történik, legfeljebb okoz egy kellemes csalódást vagy mi van? Fel vagy készülve a legrosszabbra, úgyis nyíltan szemét másokkal.
És mi van a jófiúval? Hogy van-e benne egy nagy adag felgyülemlett frusztráció, azt csak utólag tudod meg. Sokkal jobban a közeledbe tud férkőzni és ha valami elpattan nála, sokkal jobban tud bántani. Ő az, aki ha szarrá ver, senki sem fogja elhinni róla, hiszen olyan jó ember volt. Aki a hátad mögött fenyegeti meg a saját anyádat, hogy ne hívogasson ilyen gyakran, miközben széles vigyorral mosolyog elköszönésnél. Aki lehet, hogy titokban megmérgezi a kutyád, mert féltékeny rá. A jófiú simán lehet egy trükkös pszichopata, aki egy nap gondol egyet és megerőszakol, majd bocsánatot kér arra hivatkozva, hogy azt hitte, játékból ellenkezel. Tele van a világ egy halom ilyen féreggel.
#12: "De látom nagyon tartjátok magatokat, még mindig bojkottáljátok a kérdést..."
Mivel hogy nekem egyik se kéne, azaz a kérdés lényegében arról szól, hogy elvennék a választási lehetőségemet, és kényszerkapcsolatra ítélnének.
Nagyon nehéz elfogadnod a tényt, kérdező, hogy ez itt nem Szaúd-Arábia?
Azt választanám, hogy téged erőszakoljanak meg.
Az érdekes, hogy a jófiú is csak "ha kell, besegít a házimunkába". Mi az, hogy ha kell? Jófiú tán nem eszik, hord ruhát, koszol? Segít a saját gyerekét nevelni? Hát ez egy arany ember.
Akikről te írsz azok a nárcisztikusok és/vagy pszichopaták. A rosszfiú is ugyanúgy lehet ilyen.
Egyébként érdekes a gondolatmeneted. Ennyi erővel egy vérszomjas kannibál sorozatgyilkos elítélttel összejönni a legjobb, mert ott már tényleg semmi sem fog meglepni, nemde?
Írtam én ilyet?
Szerintem olvasd el mégegyszer a #12 választ, mert ott kiderül, hogy nem magától erőszakolna meg a jófiú, hanem mert rákényszerítik.
Mert ha épp csillog-villog minden mert reggel már nagytakarítást tartott, akkor értelemszerűen nem fog megint felmosni.
#17: "hogy nem magától erőszakolna meg a jófiú, hanem mert rákényszerítik."
Vagyis nincs gerince. Erre írtam, hogy nincsenek elvei.
Azt választom, amelyik kényszer hatására nem erőszakol. Ha kell, inkább meghal, ahogy én is. Na az ilyennel összeillenénk.
Gondolom amúgy te jófiúnak tartod magad...
A jófiú leírás addig a pontig tökéletes volt, hogy "nincs humorérzéke". Az a halálom. De így is inkább ő kéne.
A páromra is majdnem teljesen illik a leírás, azzal a kivétellel, hogy évente 1-2 alkalommal iszik (mértékkel), vagy tol egy kis MDMA-t vagy szív füvet (nem mind3-ból évi 1-2, hanem összesen ebből a 3-ból történik ennyi alkalom). De ezt az 1-2 alkalmat leszámítva szinte állandóan itthon van, kivéve ha együtt megyünk valahová (nyaralás, mozi, séta...stb.) + nagyon jó a humora.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!