Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi ez a diploma meg nyelvvizsga mánia manapság a társkeresésben?
nincsen diploma es nyelvvizsga ‘mania’ sehol, de ha en diplomas ferfit akarok, hadd legyen mar jogom ez alapjan szelektelani es nem szegyellni magam, mert valami diploma nelkuli idegen gyoker szamonkeri a prefernciamat.
nekem is van 2 diplomam es 2 nyelvvizsgam, nem tartom ez ‘nagy szamnak’ es sosem dicsekszem vele vagy ilyesmi, marmint az en ismerosi koromben ez alap, kb mindenkinek van, sokunknak tobb is, vannak orvosok is paran.
szerintem mindenkinek joga van hozza, hogy ez alapjan is szurje a parjat. nagyobb esellyel lesz hasonlo ertekrendem es gondolkodasmodom egy szinten diplomassal, mint egy olyannal, aki vegigbukdacsolta a sulit es 18 evesen elment a szalag melle robotolni.
ezzel sincs semmi baj, kellenek az ilyen emberek is, de nehogymar szamonkerd, hogy en a 2 diplomammal nem egy erettsegi nelkuli pasival kepzelem el a jovomet.
egyebkent meg az elet sokszor felulirja ezt, a mostani baratomnak pl. meg nincs diplomaja, bar most csinalja eppen, es nyelvvizsgaja sem, de kb perfekt angolbol. nem mindig allnak ezek aranyban az intelligenciaval, de azert LEGTOBBSZOR van kapcsolat kozte.
de nem is ez a lenyeg, hanem az, hogy te mi jogon kersz szamon barkit is, hogy milyen part akar maga melle?! ha en egy 4 diplomas, 2 meteres harry herceget akarok, akkor azt akarok es kesz, kozod nincs hozza.
"minden szabadidejét komolyzenei koncerteken tölti, ha épp nem szépirodalmi műelemzéseket ír és úgy általában akadémikusokat meghazudtoló műveltséggel rendelkezik"
Te ilyen vagy?
"te mi jogon kersz szamon barkit is, hogy milyen part akar maga melle?!"
:D
Feltett egy kerdest. Ennyi. Hogy te ezt miert erzed szamonkeresnek, az a te bajod.
Diploma nem ad erteket, erkolcsot, eszt es lehet papirod van, dr kapcsolatra alkalmatlan vagy.
Amugy ez a nok maniaja, tolem is max annyit tudnak kerdezni, hol vegeztem, mi a munkam, de ertelmesen kommunikalni kevesen tudnak.
Ha offline ismerkedem, nálam nem feltétel a diploma, mert ott le tudom szűrni gyorsan, ki van velem szellemileg egy szinten és ha valakit nem találok elég műveltnek, intelligensnek, olvasottnak, simán ott tudom hagyni, el tudom kerülni. Viszont társkeresőn én betenném szűrőnek - nem vagyok időmilliomos, és akár tetszik, akár nem, lehet megsértődni, de diplomások között jóval kevesebb műveletlen, buta ember van. Nem azt mondom, hogy nincs, mert tényleg nem diplomával adnak műveltséget és intelligenciát, de a többségük azért ilyen téren normális... és így meg megspórolom magamnak azt, hogy végigrágjam magam 50 e-mailen, ami abból áll, hogy "szia cyca naon sexi vgy, megakarlak dukni" meg ahol látom az adatlap alapján, hogy a delikvens kedvenc hobbijai közé a bulika, az ivás, a focinézés meg a Való Világ tartozik... és ugye nekik is elvileg "illene" kedves visszautasító e-mailt írni... és közöttük nagyobb eséllyel van olyan, aki nem érti meg meg felháborodva küld el az anyámba 60 üzenetben utána 3 hónapon keresztül.
Megvan rá az esély, hogy közben kiesik a szűrőn valaki, aki nem diplomás, de művelt? Igen. De nem gondolom, hogy én lennék emiatt a leggonoszabb ember a világon, meg senkinek sem kötelességem esélyt adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!