Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Átlag felett kereső nők,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Átlag felett kereső nők, mekkora jövedelemkülönbséget tartanátok elfogadhatónak, ha a férfi keres kevesebbet?

Figyelt kérdés

Akár összegben, akár a jövedelmetek százalékában kifejezve érdekelne a számotokra vállalható különbség. És még inkább az, hogy milyen körülmények között tartanátok ezt vállalhatónak? Alulfizetett, de nagyobb tiszteletet érdemlő hivatások esetén? Fiatalon, mikor még előttetek az élet és együtt felépíthettek egy életet? Vagy egyedülálló szülőként, félve a magánytól?

Ha éltetek ilyen kapcsolatban, mit tapasztaltatok? Egyenrangú felek tudtatok lenni, vagy a partneretek rosszul viselte? Esetleg megpróbált kihasználni? Sokan gondolták, hogy a pénzetekért van veletek? Esetleg ti magatok is néha? Az esetleges negatív tapasztalatok megváltoztatták a hozzáállásotokat?

2021. jún. 14. 21:01
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/71 A kérdező kommentje:
60-as, a 160 000-et kereső nő véleménye irreleváns számomra, hiszen ő nem tartozik abba a csooportba, akiket megszólítottam, engem kifejezetten a jól kereső nők véleménye érdekelne.
2021. jún. 29. 10:07
 62/71 anonim ***** válasza:
Férfiként mondom, minden relatív! 300 ezer forint igen jó pénz vidéken, ha egyedül laksz egy saját házban. De ha Budapesten kell 100ezer albérletet, kocsitörlesztőt, jó ég tudja miket fizetni, akkor éhbér. A körülmények számítanak, nem az összeg!
2021. jún. 29. 12:39
 63/71 A kérdező kommentje:

62-es, természetesen igazad van, de szerettem volna általánosabb válaszokat olvasni.

Ami a közvetlen kiváltója volt a kérdésnek az egy negyvenes barátnőm kapcsolata, ami igen heves reakciókat váltott ki a környezetéből. Budapestiek vagyunk. Többdiplomás nőről van szó, válás után egy gyereket nevelt egyedül. Az átlag felett keres, az összbevétele gyerektartással. családi pótlékkal havi 500 000 felett van, van egy háza és egy lakása, utóbbit hamarosan kiadja és további passzív jövedelmet szerez belőle. Hitelei nincsenek. A partnere 160 000-et keres, ebből 30 000 gyerektartást fizet. A férfi beköltözött hozzá, és természetesen a gyerekét is odaviszi rendszeresen a láthatásokra. A környezetében mindenki élősködőnek tartja a férfit, és aggódik a barátnőmért.

Megmondom őszintén, nekem is vannak kételyeim. Főleg, hogy már nem vagyunk fiatalok, ilyenkor a korábban említett "felhúzás" már nem olyan egyszerű. Aki 50 éves koráig nem tanult, nem képezte magát, nem talált egy normális munkát, valószínűleg már nem is fog. Ha olyan munkakörben keresne rosszul, ami látványosan alulfizetett, de magas presztizsű, jóval kevésbé aggasztana. Félek, hogy csak kihasználja a barátnőmet, és tartok attól, hogy miatta kevesebb jut a barátnőm fiára. (Nyilván nem rövid távon, de pl. megtakarítások tekintetében.)

A barátnőm szerint ennyi idősen már kompromisszumokat kell kötni, elsősorban anyagiakat. Én jóval jobban keresek a barátnőmnél, én is egy gyerekkel maradtam özvegyen. Viszont én nem szeretnék olyan kapcsolatot, ami rontja az életszínvonalunkat, mert úgy érezném, a gyerekemtől veszem el. Alapból abból indulok ki, hogy ha egy férfi el tudja tartani magát, és ki tudja fizetni a saját részét közös programokból, az már kielégítő. Ennél lejjebb én semmiképpen nem szeretnék menni. De érdekelnének személyes tapasztalatok, hogy alakultak olyan kapcsolatok, ahol a nő a többszörösét kereste.

2021. jún. 29. 13:52
 64/71 anonim ***** válasza:

Azt elárulod mivel foglalkozik?

BP-n 160 ezer elég furcsa.

Az én férjem is keveset keres, Targoncás, de még 1 műszakban is megvan a nettó 230 ezer Ft fizu neki.

Egy targonca jogsit lerakni meg pár szombat...

2021. jún. 29. 13:56
 65/71 A kérdező kommentje:
8 általánost végzett, egy önkormányzatnál valami ennek megfelelő, talán karbantartói pozíció. De aligha hiszem, hogy most kezdene el tanulni vagy pályát módosítani, nekem sokkal inkább úgy tűnik, hogy mindenre van kifogása.
2021. jún. 29. 14:03
 66/71 anonim ***** válasza:

. Ha olyan munkakörben keresne rosszul, ami látványosan alulfizetett, de magas presztizsű, jóval kevésbé aggasztana.

Pl?

2021. jún. 29. 14:46
 67/71 anonim ***** válasza:
Azert 50 eves kor felett netto 160 elegge nulla. En 36 evesen dolgozok onkormanyzatnak 220 nettoert, igaz videken.
2021. jún. 29. 14:49
 68/71 A kérdező kommentje:
66: a teljesség igénye nélkül például egészségügyi dolgozó, közoktatásban vagy felsőoktatásban tanító, állami kutatóintézetben kutató, szociális szférában, könyvkiadásban tevékenykedő személyek. (Nyilván a magas presztízs az én értékítéletemet tükrözi, nem feltétlenül a társadalmi és anyagi megbecsülést.)
2021. jún. 29. 14:53
 69/71 anonim ***** válasza:
58 lehet, de ha addig megszedi magát a pasibol, vagy továbbra is fizet neki pl asszonytartàst akkor oké. Egyébként sok nő már 30 éves korára rémesen néz ki, én is ismerek ilyeneket,mégis kellettek a tehetős pasiknak...én 35 vagyok, de tízet letagadhatnék, ráncom sincs, mégsincs tehetős pasim, csak sóherekkel találkozom.
2021. jún. 29. 20:29
 70/71 anonim ***** válasza:
67: Pont, hogy az idősebbek szoktak kevesebbet keresni, de ez logikus. Ha elkezdessz x forinttal dolgozni 20 évvel ezelőtt és minden éven 5% béremeléseket kapsz, egy fiatal simán többet keres mert eleve 4x bérért vették fel, ő onnan indul. Rokonságomban van aki 25 év munkaviszony után 2 műszakban pótlékokkal kap 180ezret. Ugyanannyit, mint egy friss érettségis most felvett gyakornok.(állami cég, gyakorlatilag 0 fizuemelések)
2021. jún. 29. 20:40
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!