Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Átlag felett kereső nők, mekkora jövedelemkülönbséget tartanátok elfogadhatónak, ha a férfi keres kevesebbet?
Akár összegben, akár a jövedelmetek százalékában kifejezve érdekelne a számotokra vállalható különbség. És még inkább az, hogy milyen körülmények között tartanátok ezt vállalhatónak? Alulfizetett, de nagyobb tiszteletet érdemlő hivatások esetén? Fiatalon, mikor még előttetek az élet és együtt felépíthettek egy életet? Vagy egyedülálló szülőként, félve a magánytól?
Ha éltetek ilyen kapcsolatban, mit tapasztaltatok? Egyenrangú felek tudtatok lenni, vagy a partneretek rosszul viselte? Esetleg megpróbált kihasználni? Sokan gondolták, hogy a pénzetekért van veletek? Esetleg ti magatok is néha? Az esetleges negatív tapasztalatok megváltoztatták a hozzáállásotokat?
Nalunk a legnagyobb különbség ez volt.
Én, nőként nettó 550 ezer
Ferjem nettó 230 ezer.
Igaz, ő nem diplomás, hosszú lenne leirni, hogy miért nem tanult, és hogy miért jó nekünk az, hogy inkább egy nyugis, bár keveset fizető munkahelye van.
Van egy kislányunk, így én most max GYED-t kapok, de nemsokára megyek vissza, igaz részmunka időbe, de újra több lesz a fizum.
Persze, jobb lenne, ha többet keresne, de ahogy fentebb írtam, többféle körülményt is figyelembe véve, ez így jó nekünk
Amíg a közös programokat legalább saját magának ki tudja fizetni, úgy ok. Komoly kapcsolatnál már azért jobban megnézi az ember, mennyire lehet vele jövőt tervezni, mennyire bánik felelősen a pénzzel. Randizáskor, futó kapcsolatnál kb. nem érdekel, mennyi pénze van, de én nem fogom senkinek a fiát vacsoráztatni meg mittudomén egy kapcsolat elején.
Amúgy meg lehet valakinek magas a keresete, ha hó végére mindet elherdálja vagy neki minden évben új autó kell meg mittudomén, ill. alacsonyabb fizetésből is lehet félretenni, szóval nekem fontosabb az, hogy hasonló dolgokra/programokra szánjunk hasonló összegben pénzt és ne hónapról-hónapra éljen.
sajnos az egyetemi karrier is hasonlóan tragikus anyagi perspektívát kínál, jelenleg tanársegédként 147 000 forintot lehet keresni, és több évtized után, PhD és habilitáció után is csak 390 000 a plafon. És számomra teljesen érthető, ha valaki jó a szakmájában és egyetemi tanár, kutató szeretne lenne. Én például egy egyetemi tanár esetében nem tartanám problémának a keresetét,
Szerintem azzal semmi baj, ha valaki tanult ember (pl tanar) es jo a szakmajaban, hivatasanak èl, de nem fizetik meg. Ez mind mind az állam hibaja. De jovore mar mas fog ugyis kormanyozni.
Az elelmiszer ott is draga, az élet ott is drága, gyerekek ott is drágák, gyerekcuccok ott isndragak.... nyaralni menni onnan is ugyanolyan drága
Azt mondjuk sosem értettem , hogy ha valaki penge egy szakterületen, akkor miért nem érvényesül benne és keres jól vele (informatika, gépészet, bármi)?
Miért oktatja inkább tanársegédként nettó 150 ezerért?
#38 Nem 150 nettó, sokkal több egyetemeken a fizetés. És az a legtöbbüknek csak mellékállás, közben dolgoznak a szakmában.
Informatika, gépészet - Ez a kettő, amit írtál, főleg megoldható úgy. Heti néhány előadás, gyak belefér, tudnak dolgozni mellette. Kiegészítő fizetés. Legalábbis a tanáraim nagyrészéről tudtam egyetemen, hogy nem csak oktatók, van mellette munkájuk bőven cégeknél.
Aki meg csak simán tanár, azt sem illik leszólni, sokan szeretik csinálni. Nem a pénz körül forog a világ igazából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!