Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Átlag felett kereső nők,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Átlag felett kereső nők, mekkora jövedelemkülönbséget tartanátok elfogadhatónak, ha a férfi keres kevesebbet?

Figyelt kérdés

Akár összegben, akár a jövedelmetek százalékában kifejezve érdekelne a számotokra vállalható különbség. És még inkább az, hogy milyen körülmények között tartanátok ezt vállalhatónak? Alulfizetett, de nagyobb tiszteletet érdemlő hivatások esetén? Fiatalon, mikor még előttetek az élet és együtt felépíthettek egy életet? Vagy egyedülálló szülőként, félve a magánytól?

Ha éltetek ilyen kapcsolatban, mit tapasztaltatok? Egyenrangú felek tudtatok lenni, vagy a partneretek rosszul viselte? Esetleg megpróbált kihasználni? Sokan gondolták, hogy a pénzetekért van veletek? Esetleg ti magatok is néha? Az esetleges negatív tapasztalatok megváltoztatták a hozzáállásotokat?

2021. jún. 14. 21:01
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 anonim ***** válasza:
100%

Nekem mindig az "Aki tudja, csinálja. Aki nem tudja, tanítja" jut eszembe.

Amikor egyetemre jártam, tanári szakra, rengeteg infortanár ismerősöm is végzett sima tanári szakon. Ma már szinte az összes valamilyen cégnél informatikus kiemelkedő bérért. Vagy aki kémia szakon végzett, az mind mind valamilyen vegyipari, gyógyszeripari cégnek dolgozik jó pénzért. Egy történelem, irodalom szakosnak nyilván nehezebb a dolga...

2021. jún. 15. 17:09
 42/71 A kérdező kommentje:

39-es, az oktatói bértábla nyilvános, egyáltalán nem sokkal több egy tanársegéd fizetése, legfeljebb magánegyetemen. (A bértábla a bruttó értékeket tartalmazza, ha esetleg erre céloztál volna.) Főállában ezek a mérvadó számok, megbízott előadóként van lehetőség magasabb óradíjakra, de ez nem a tanársegédeket érinti.

Mindenesetre a kérdéshez csak oly mértékben kapcsolódik, hogy sokak számára, így számomra is teljes mértékben elfogadható egy alacsony fizetésű férfi, ha hasznos, de meg nem fizetett munkát végez. Ilyenkor inkább az a kérdés, hogy számára elfogadható-e a jövedelmi különbség, és nem néz-e le azért, hogy váltottam és a privát szektorban dolgozom.

2021. jún. 15. 18:27
 43/71 anonim ***** válasza:
57%

Számosítani nem tudom, a lényeg az, hogy az illető önmagát el tudja tartani, ne az anyját/apját/nagyszüleit/tesóját/haverjait pumpolja, és ne engem akarjon pumpolni, ill. hogyha nem tud azokba a programokba belefizetni, amire én szeretnék elmenni, akkor ne érezze magát elnőiesítve, ha én belefizetek néha, ill. ha pl. van, amikor egyedül elmegyek színházba, koncertre, ne akarjon otthon tartani, ne hisztizzen be.

Voltam nálam rosszabbul kereső férfival párkapcsolatban, együtt is éltünk az én lakásomban. 3-4 évvel ezelőtt én 250 nettót kerestem (most 350 nettót), ő 120-at, és jól elvoltunk, nem a pénz miatt lett vége a dolognak. DE - és ez nagyon fontos: amíg nem költöztünk össze, anyjával lakott, így nem kellett albérletet fizetnie; nem volt hitele; nem voltak költséges egészségügyi beavatkozásai; nem volt gyereke, ezért nem fizetett gyt.-t. Ha van bármilyen plusz költsége, amire kell költenie, nyilván több kereset kellett volna, hogy eltartsa magát.

A lényeg az, hogy amit ki kell fizetnie, azt tudja fizetni - vagy ha nem tudja, akkor vegyen fel felelősen hitelt, de ne mástól várja el, hogy pénzelje, és ne rámlőcsölje a költségeit azzal a jeligével, hogy "há' neked úgyis van pénzed, ha szeretsz, kifizeted". Persze néha szívesen kisegítem a másikat, de azt nem szeretem, ha vki direkt kitartatja magát, zsarol, hisztizik.

2021. jún. 16. 19:35
 44/71 anonim ***** válasza:
57%

Ja, amúgy a kapcsolattal kapcsolatos kérdések:

- senki nem gondolta, hogy a pénzemért van velem, mondjuk lehet, azért, mert én még egyetemista voltam, amikor összejöttünk, tehát akkor még nem volt keresetem + "szépségre" kb. egy szinten voltunk

- őt zavarta néha, hogy én többet keresek, mert elég hímsoviniszta volt az apja, ilyen nevelést kapott, hogy az igazi férfi el tudja tartani a nőt, többet keres stb... próbáltam mindig megnyugtatni, hogy nem tartom emiatt férfiatlannak... ez már, úgy mondom, belejátszott a szakításba, de nem amiatt, mert ő ezt nem tudta tovább elviselni, hanem nekem lett elegem abból, hogy egy idő után gyakran ezzel jött, hogy biztos nem tartom elég férfinak... miután kb. 20szor elmondtam, hogy hogy gondolom, és 21edszerre is ezzel jött, azt feltételeztem, hogy nem hisz nekem, az meg azért egy kapcsolatban nem jó jel... illetve kapacitáltam, hogy menjen el pszichológushoz, beszélje ezt ki, de "én nem megyek pszichomókushoz, nem vagyok dilis"

- kihasználni szerintem nem használt ki

- nem változtatnék a párválasztási szokásaimon, nem éltem meg negatívan a vele való kapcsolatot... mert az, hogy ki hogy éli meg, hogy a párja többet keres / ki próbál pumpolni, az nem gazdagság, hanem személyiség kérdése

2021. jún. 16. 19:43
 45/71 anonim ***** válasza:
Az Usában már 32%-ban a nők keresnek jobban, mint a férfiak, és kevesebb a válási stat, mint itthon. Itthon is rugalmasabban kellene kezelni ezt a mennyit keresek dolgot, nem úgy, mint az araboknál, hogy a nő szinte nem is dolgozhat.
2021. jún. 17. 11:55
 46/71 anonim ***** válasza:
Meg amúgy is sokkal több nő végez egyetemet, mint férfi, így evidens h jobban is keresnek, mint a legtöbb férfi (most lehet mondani, hogy a cégek jobban megfizetik a férfiakat, de pl az államnál bértábla van, ugyanannyit kap a két fél, meg nem minden férfi nettó 550-600 at kereső kőműves a szakik közül sem)
2021. jún. 17. 11:57
 47/71 anonim ***** válasza:

46: Sőt, egy szint között teljesen mindegy, mennyit keres valaki. Ha van 2 ember, egyikük 300, másikuk 450ezret keres, akkor ők ugyanazon a helyen kajálnak, ugyanazokban a ruhákban járnak, ugyanúgy élnek. Egyedül a megtakarításuk mértéke lesz más, ezt pedig ránézésre nem mondja meg senki.

Nettó 300 és nettő 800 között talán már lesz észrevehető különbség. Talán. De nem értem 50ezer nettókon mit "remegnek" itt egyesek, marhára nem számít semmit.

2021. jún. 17. 12:25
 48/71 anonim ***** válasza:
50-100 semmit sem számít, mint mondtam, volt itt szavazás és a legtöbb nő (vagyis azt írta, hogy az) azt mondta, hogy 100 ezer ft-ig nincs nagy baj, pl amit mondtál is 300 vs 400 még elmegy. Persze 200 alatt már bajos a dolog, de sok 100 ezer ember aki keleten él, vagy az államnak dolgozik, az nem keres még 200 at sem. Tudatosan tartja őket félelemben, rettegésben, szinte bérminimumon az állam. Ugye a fővárosban is sokan az államnak dolgoznak 200 aalatti pénzért, de ott a 90%.uk azért vállal másodállást. Akiket én ismerek pl tűoltók, mentősök, rendőrök, az összes közülök szabadnapokon pl burkol, pizzafutárkodik, takarít, pakolgat, stb.
2021. jún. 17. 13:22
 49/71 A kérdező kommentje:

A legjobb barátnőm bevétele kb. félmillióval haladja meg a partneréét. (És nem mellékesen a férfié 200 000 alatt van.) Úgy gondolom, ez egy régi kapcsolatban jobban működhetne, de új kapcsolatban, ötven felé mikorra az embernek már kialakult élete van, ez nagyon problémás.

Saját esetemben nagyon sokszor úgy látom, hogy az alacsonyabb jövedelmű férfiaknak kellemetlen hallani, hogy a lányom havi tandíja több, mint a fizetésük. Vagy pénzkidobásnak tartják például a bejárónőt, az ételrendelést, amikkel én úgy érzem, időt nyerek, ami számomra fontosabb, mint az összeg, amit megtakaríthatnék rajtuk. Az utazásainkat is sokszor rossz szemmel nézik, feleslegesnek és drágának ítélik. És ennyi idősen már kialakultak az ember szokásai, amelyekhez ragaszkodik.

És ami szintén nagyon fontos szempont: annyiszor hallom, hogy öregen, egyedülálló anyaként hálásnak kellene lennem, hogy valaki egyáltalán leereszkedik hozzám, hogy néha tartok attól, hogy az érdeklődést csak az anyagi helyzetemnek köszönhetem. Ezt pedig nagyon nem szeretném.

2021. jún. 17. 14:28
 50/71 A kérdező kommentje:
Kedves 45-ös és 46-os válaszoló, lehet, hogy ez generációs dolog is. Én úgy látom, hogy az 50 körüli férfiak esetében az, hogy egy nő jobban, pláne sokkal jobban keressen náluk sokszor visszatetszést kelt. (Eltekintve attól a nincstelen, de élősködő rétegtől, aki a második mondatában be szeretne költözni hozzám vagy velem jönni Ausztráliába.)
2021. jún. 17. 15:07
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!