Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem lehet humanitárius módon megoldani az incelproblémát?
Kérlek tényleg ne trollkodjatok, teljesen komoly a kérdés!
Az örökbefogadás például teljesen legális és még pozitív is társadalmilag. Ott is átvilágítják pszichológusok, orvosszakértői bizottság a leendő szülőket, hogy megfelelő helyre kerül-e a kicsi (aki még életkora miatt még befolyásolhatóbb, mint mondjuk egy nagykorú ember, akit már hitelszerződéssel meg bármivel behúzhatnak és ő felel érte).
Állandóan lehet hallani, hogy a harmadik világban milyen szegénység és nyomor van és ott valóban elnyomják a nőket.
Ha ez valóban így van, nem csak propaganda, akkor miért nem állnak ezek a világszervezetek az ügy mögé és mentik meg legalább az ottani nők egy részét?
Lehet rosszindulatot feltételezni és fanyalogni, de ez igazából mindenkinek jó lenne.
- Az incelnek, aki így végre kaphatna egy társat, aki ha nem is szerelmes belé, de hálás neki, amiért olyan kedvesen és gyengéden bánik vele, ahogy otthon senkitől nem szokta meg.
- A nőnek, aki így megmenekül a terror elől, nem csonkítják meg, nem adják el feleségnek és nem erőszakolják meg durván és csinálnak belőle elnyomott szülőgépet.
- A társadalomnak, ami által így kiegyenlítődne a FIATAL korosztályban lévő férfitöbblet.
- Azoknak a magyar nőknek, akiknek kevesebbet kell balra húzni Tinderen.
- A gyakori kérdések felnőtt párkapcsolatok kategóriájának olvasóinak, akik kevesebb nyavalygást és frusztrált választ olvasnának.
Sőt, még a gazdaságnak is, hiszen ha van egy lány, aki otthon vár, akihez hozzá lehet bújni, akkor motivált lesz a férfi, hogy többet érjen el az alap vegetáció szintjénél.
Szóval kérdem én: Ha gyereket örökbe lehet fogadni, ha afrikai árvát is örökbe lehet fogadni, akkor miért nem lehet nagykorú nőt örökbe fogadni, aki szintén akarná, hogy örökbe fogadják, hogy menekülhessen?
Az igény jelenleg is megvan rá, csak jelenleg az alvilág és az emberkereskedők uralják az egész területet, ami miatt rossz szándékú emberek piaca az egész.
Miért nem lehet tényleg bevonulni mondjuk az USA hadseregének, lelőni a sok nőelnyomó, nőcsonkító bennszülöttet és megmenteni a nőket, akiket ki lehetne közvetíteni olyan emberekhez, akiket szintén átvilágítanak, átvizsgálnak, hogy semmi rossz szándék nincs bennük, egyszerűen csak alkalmatlanok arra, hogy barátnőt találjanak?
"szerintem most épp mosakszol."
Ami azt illeti azon már túl vagyok, most feküdni készülök, ezért is nem válaszolok erre külön.
Szerintem tanulni mindenki tanult már életébe, még aki kiesett a 8 általános előtt az is.
A szerencse pont olyan mint a tanulás.
1. nem lehetsz mindenben jó (átlagon felüliek kivételek) tehát rá kell jönnöd neked mi megy. Humán-reál?
2. ha ez megvan akkor abban az írányban kell karriert építeni
(senkinek nem kell magyarázni, hogy nem leszel jó történész úgy hogy neked csak a matek megy, ilyenkor nem munkahelyel van a gond, meg a világgal, hogy miért ilyen nehéz... azért nehéz mert nem skilljeidhez megfelelő helyen vagy perdze hogy egy kudarc lesz az életed)
3. Ha megvan már így vagy úgy, hogy miben vagy jó és elkezdtél azírányba tanulni, karriert építeni, akkor is szembesülsz vele, hogy nemcsak egyféle pálya létezik. Ha matekzseni vagy nemcsak matektanár lehetsz. Még ezen belül is meg kell találnod a specifikációdat.
És ehhez, hozzá jön, hogy mennyi lehetőség van amit ki kell használni, észre kell venni. Hiába vagy antiszoc, akkor is kell emberekkel ismerkedni, kapcsolatokat kiépíteni, még könyvtáros sem lehetsz csak azért mert jól mutatsz a pult mögött. Igen néha a jó helyen kell lenni a jó időbe, de ez megint arról szól, hogy valaki veszi a fáradságot és szól ismerőseinek akik leadják a fülest, hogy hol kell lenned, mikor.
És sok ember csak annyit lát hogy X-nek összejön minden. De az egész általánosban kezdődött, azzal, hogy jól mérte fel a képességeit, ennek megfelelően specifikálta magát, és nem volt rest keresni a lehetőségeket.
Ez a "szerencse". És ugyanez van a párkapcsolatoknál is.
113! Tudod ebben az a vicces -eddig nem volt kedvem lecsapni, de most két nappal később már nem bírom ki- hogy az iskolai sikerességet 90%-ban az IQ határozza meg, amit meg örökölsz, innentől kezdve most tök jól érvelsz amellett, hogy aki magas IQ-val születik, z azért sikeres, mert szerencsés volt, és emiatt egész életében az lesz, ez elég kemény ítélet, ezt még én sem mondom, de úgy látszik nem gondolod végig, amit írsz és tévedésből túl akarsz licitálni. Én nem mondom azt, hogy minden előre meghatározott, csak azt, hogy a párkapcsoaltban szerencsések ne okoskodjank már meg adjanak tanácsot olyanoknak, akik nem azok. Ez teljes egészében a véletlen műve a szerencséé.
Mellesleg, ha már iskola az emberek iskolai teljesítményét sem lehet fejleszteni, azt hozzuk otthonról, és valaki vagy mindenben jó, vagy semmiben nem az, ez az IQ lényege, olyan nincs, hogy "jó reálos/jó humános" ez csak a lusta/buta diákok találták ki. Ha nem hiszed olvass utána pszichológia/pedagógia könyvekben.
Ráadásul ha már ennyire belemélyedsz a témába, olyan is van, hogy valaki karriert vált, szóval az analógiád se így se úgy se emígy nem illik a párkapcsolati szerencsére.
Köszönöm az észrevételt! És nagyon jól tetted, hogy lecsaptad azt a bizonyos labdát, mert nagyon jó meglátásaid vannak! Amikre szeretnék is válaszolni!
Ha a sikerességet csak az IQ határozza meg, ahogy azon a feltételezésed alapszik, akkor hogy lehet az ország leggazdagabbjai között pl. Mészáros Lőrinc? Egészen biztos vagyok benne, hogy nem a hihetetlen magas IQ-jával érte el a sikereit.
Egy ellenpélda: Albert Einstein, hogy hogy nem a kezdetektől egy mélyen tisztelt fizikus volt? Mindenki az ő hihetetlen koponyájától van elájulva, de akkor az hogy lehet, hogy ez zseni, miért irodista volt egy szabadalmi hivatalba?
"Mellesleg, ha már iskola az emberek iskolai teljesítményét sem lehet fejleszteni, azt hozzuk otthonról, és valaki vagy mindenben jó, vagy semmiben nem az"
Erről nagyon szívesen olvasnék bárminemű tanulmányt, amire hivatkozol is, ugyanis én ilyet nem találtam, de még hasonlót sem!
Egyrészt az általánosiskoláknak pont az (lenne) a céljuk, hogy a tanulás és egyéb készségeket fejlesszék. Ez az időablakos tanulási metódus. Ha általánosban pl. el van hanyagolva a rajz, akkor nem alakul ki a megfelelő térlátás. Ezt később valóban nehéz pótolni. (én egyetemista építészeket tanítottam rajzolni, mert nem tudták a vetületet összerakni, de ez nem IQ hiányból fakadt, hanem, hogy adott iskola akkor nem fektet hansúlyt az adott skill fejlesztésére)
De ha ezt a lust/buta diákok találták ki, hogy humán-reál? Akkor miért vannak az osztályokban stréberek vs. sportolók? Akik mindent megtanulnak, de egy talajgyakorlatot sem tudnak megcsinálni vs. aki bármely sportban lever, de a fizikán már vért izzad? Ha valaki mindenben vagy jó vagy nem, akkor miért okoz gondot egy zsenipalántának a tesi? Az atlétának meg miért nem királyi előjoga, hogy nemcsak fociból hozza haza a díjakat, de mellette matek/fizika/irodalom/történelem versenyeken is simán bezsákol egy-egy oklevelet?
A karrierváltás miért ne illene bele az analógiámba? Ha nem vagy valamiben sikeres, erre rájössz és váltasz, az csupán annyit jelent, hogy később jöttél rá mik az erősségeid, miben állnád meg jobban a helyed és(!!!) nem félsz beismerni, hogy máshol jobban ki tudsz teljesedni (ehhez is kell bátorság).
Az az egy tény hogy aki einsteini magasságokba akar törni, az nem mindenkinek sikerülhet. De Mark Zuckerbergnek sem kellett egy második relativitítás elméletet kidolgoznia, hogy sikeres ember legyen. És szerintem ő sem bánja. De ha kérdeznénk a fizikáról szerintem elég felületes tudása van róla (ugye mindenki vagy mindenben jó semmiben mert ezt dobta a gép).
Szerintem a te szuverén dolgod, hogy maradsz ebben vagy sem. Ez a te mindset-et, ahol minden adott és te márcsak elszenveded vagy élvezed az ebből származó hátrányokat/előnyöket. Így stagnálva is lehet élni, a te dolgod.
De melegszívvel ajánlom neked a Gattaka című filmet, ami pont a velünk született skillek kiaknázasáról vagy azok nem aknázásáról szól.
Abban igaza van, hogy az iskolai teljesitmeny joreszt veleszuletett. En 4 tantargybol voltam veretlen a budapesti elodontokon (az orszagos donton 10. hely korul vegeztem), volt koztuk human es real. Viszont keszsegtargyakbol es tesibol voltam gyenge. Es ez nem azert volt, mert szorgalmasan tanultam a tanulmanyi versenyekre (delutan lecke helyett szedtem a parkbol az eldobalt uvegeket, es mentem visszavaltani, jol jott egy kis zseton), hanem mert veleszuletett adottsagaim vannak. Ezt nyertem a genetikai lotton. Cserebe a nokrol es a szexualitasrol kell lemondanom, azt a szamot nem talaltam el :)
36F incel
Természetesen nem indulunk minden téren egyenlő esélyekkel, hiszen eltérőek az adottságaink. A tanulmányokban, vagy a pártalálás terén sem. Szerintem a legtöbb válaszoló nem is erre akart kilyukadni. Egyesek olyan testi adottságokkal rendelkeznek amik rendkívül vonzóak, mások átlagon felüli intelligenciáért felelős géneket örökölnek és előnyben lesznek tanulásban.
Ugyanakkor ott az érem másik oldala is, miszerint az intelligencia nem csak a génekkel, hanem a fejlődését elősegítő környezeti hatásokkal is korrelál. Rendkívüli jelentősége van az oktatásnak. Az agy egyes területeinek megfelelő inputra van szüksége a fejlődéshez. Korai nyelvi input hiányában egy adott kor felett például a gyerek már nem lesz képes megtanulni rendesen beszélni legfeljebb az egyszerű mondatok, a szavak egymás mellé rakosgatásának szintjén. Fogyatékos nyelvi készségei lesznek, pedig lehet öröklötten kiemelkedő verbális intelligenciával rendelkezhetne. Több szempontból nem a legjobb párhuzam, de más készségek terén is hasonlóan működünk. Például az sem csak az elkerülhetetlen, sorsszerű öröklődésről szól hogy tesiből gyenge voltál. [Nyilván nem azokra gondolok akik pl. veleszületett szívbetegséggel küzdenek]
És akkor vissza is kanyarodunk a legelejére, az hogy ki mennyire vonzó sem csak az adottságokon múlik. Adott egy test, abból gyökeresen eltérő dolgokat lehet kihozni. Tény, van akinek jóval több energiát kell abba fektetnie hogy nézzen ki valahogy, versenyképes legyen mások különösebb erőfeszítések nélkül is megállják a helyüket. Én viszont úgy látom hogy akik "incelként" definiálják magukat már legtöbbször feladták a versenyt.
Úgy nehéz.
"Például az sem csak az elkerülhetetlen, sorsszerű öröklődésről szól hogy tesiből gyenge voltál"
De, arrol szol. Nem leszek soha azon a szinten, mint akinek veleszuletett adottsaga van a sporthoz. Ahogy azok az osztalytarsaim, akiknek ki se latszott a konyvbol a fejuk, nem lettek soha azon a szinten, mint en, aki szart a tanulasra.
"Tény, van akinek jóval több energiát kell abba fektetnie hogy nézzen ki valahogy, versenyképes legyen mások különösebb erőfeszítések nélkül is megállják a helyüket"
Gyokeres valtozast nem lehet elerni. Max. arra a szintre lehet feltornaznia magat az embernek, hogy mondjuk osszejojjon vmi 30-as kover gyerekes anyuka kapcsolatra, mig a szuletett lapatallu alfa dugja a 22 eves orosz fehernemumodelleket.
36F incel
Jussunk már tovább a nem! de! érveknél. Ha arról beszélnénk hogy az olimpiát megnyered-e, élsportolóként vagy versenysportban mennyi eséllyel indulsz akkor egyetértenénk, de egy középiskolai tesiről meg az akkori átlag osztálytársaidról beszélünk. Mozogtál, edzettél, sportoltál annyit mint ők hogy ebből az összehasonlításból le tudod szűrni hogy csak a génekről szól?
Nagyon szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban, mert ha még valaki tagadja is hogy az intelligencia fejleszthető, (amit kutatások igazolnak) azt azért nehezen letagadni hogy a test, az izomzat, a mozgás fejleszthető. Én is elég vacakul éreztem meg általánosban és középiskola elején tesin, meg azon kívül is a 0 fizikai teljesítőképességem miatt, olykor aláztak is miatta. Akkoriban robbant be a street workout, csináltam három éven át és gimi végére jobb kondiban voltam mint bármelyik osztálytársam. Pedig nem fejlődtem valami gyorsan. Vagy világ életemben pocsék volt a mozgáskoordinációm és ritmusérzékem de egy hónap ritmikai gyakorlatozás, tempózás, figura gyakorlás is már érezhetően fejlődtem. Mehetne a nyavalygás hogy hátrányból indulok mert bizonyára így van de azzal nem vagyok előrébb. Nem leszek versenytáncos, de tanulom és egy elfogadható szinten el tudom sajátítani, csak ahhoz csinálni kell.
A "max. arra a szintre lehet feltornazni" meg hogy annyira tornáztad fel magad az nem ugyanaz. De legyen úgy, én nem bánom. Nem lehet, maradj így.
Az inceleknek nem véletlen nincs nőjük..
Olyan csúnya gnómoknak, meg munkanélküli csóróknak van felesége ÉS szeretője hogy az allam leesik.
Tehát az incelekkel nem az a baj hogy csúnyák vagy nincs elég pénzük. Alapból el vannak b@szva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!